Så tacksam för era tankar om detta !

Tack för era fantastiska tankar och förtroenden som ni delar här.

John-Erik

Använder inte allt så kan avvara en så får du testa.
Det är ju bäst före o.s.v. och då kan du få en.
Är inloggad en kvart till

//J

.. har precis börjat. Jag har en spinnande missekatt på magen. Han är den mest konsekvent kärleksfulle av dem. En dag utan kattpussar är inte en bra dag enligt honom. Han travar fram till mej eller en unge, säger äu och så vill han buffa panna mot panna. Åh, mina endorfiner, vilken lycka !

Bra med en misse när kärleken är på andra sidan landet, där han oftast är.

Nu är iaf ungarna tillbaka på fastlandet, fast hos sin pappa. Får tillbaks dem senare i veckan ?

Nykterheten går bra och jag har inget sug. Det blir ingen alkohol. Har funderat på varför inte, och det är relaterat till att jag inte får/kan. En ram som jag placerat mej själv mitt i.

Hörs senare !

Morgonkramar till alla ?

Mycket kattgos blir det ?

Jag tror på devisen ”kill them with kindness”. Jag har blivit mobbad och sårad så de som betyder mycket för mej känner jag enorm ömhet för och tacksamhet till. Sen är jag inte bara socker utan det finns både sälta och syra med. Då är jag extra vänlig för det finns inget som retar en elaking så mycket som när man bemöter dem vänligt. Hehe.

...av att läsa om din resa. Inspirerande. Tänk att det funkar bäst för dig med att du inte får/kan dricka A. För många är det det "jag får, men vill inte". Förbudet triggar istället... Men, alla sätt är bra utom de dåliga. Huvudsaken är att vi klurar ut vad som passat just oss. Du verkar ha kommit en bra bit på vägen vad gäller detta. ♡ Fortsätt så.

du stod vid ett stup, Vinäger. Ett steg till och saker som kan hända vore att du riskerade att förlora jobb, barn, anseende. Då kan man inte ta det steget. Det finns krafter i självbevarelsedriften som övervinner alkoholdriften. Du kanske faller när du är full och slår i huvudet. Får en hjärnblödning. Opereras. Du vet att händer det en gång till riskerar du att bli ett vårdpaket. Vad väljer du ?

Eller så säger du att du inte ’kan’ för att du vet att en resa till in i dimman kan få dej att göra vansinniga saker som du inte vet vad de är, för alkoholen har brutit av synapserna och du agerar bara med frontalloben.

Ovan är exempel på saker som hänt vänners vänner, nära och kära. Vanliga alkishistorier. De har skrämt mej.

Längre upp i min tråd, tror jag ( eller om det var i någon annans ) har jag skrivit att jag reagerar ofta motsatt till ett förbud av ren trots. På AA pratar de dock om att ’böja ned huvudet’ inför alkoholen. Jag har stor respekt för det. Jag mötte en gång en man som kört i 180 i fel riktning på en motorväg med 3 promille i kroppen. Synapserna var pajade.

Det måste inte hända mej något hemskt för att jag skall säga ’jag kan inte’. ’Jag får inte’. Jag har sett det på nära håll och det räcker för mig.

Men jag skall aldrig säga aldrig. Men just nu säger jag ’kan inte’.

Styrkekramar ?

Vidga sina cirklar ! Det är vad jag ska göra idag. Kanske beställa en fin öronlappsfåtölj till rummet som blir fixat. Det ska bri riktigt fint därinne. Tänkte göra en vägg full av familjefoton.

Något livsbejakande !

Styrkekramar till alla därute ?

Li-Lo

Jag ser att ni vill ha kontakt med varandra. Vi ser gärna att användare respekterar att detta är ett anonymt forum och det finns många skäl till det. Vill man ha kontakt kan man mejla oss var för sig och uppge skäl och kontaktuppgifter. Vi förstår att det ibland uppstår kontakt som man vill utveckla utanför forumet.

Ser att ni var "försiktiga" men mejla oss nästa gång.

Tack Li-Lo
Alkoholhjälpen

John-Erik

Sorry.. Var osäker på detta ..
Ska inte hända igen...
Suddade bort så gott det gick.
Det var riktigt klantigt
Ber om ursäkt än en gång.

Varma hälsningar

//John

köttfärssås med spagetti. Så det fick den.

Den sade inget annat och hade den gjort det hade jag inte lyssnat, så det så ?

Imorgon upp tidigt och jobba. Snälla kropp ge mej paltkoma efter pastan så jag får sova...

Hoppas att du inte tolkade mina ord om "kan- eller får inte" som något negativt. Lägger absolut ingen värdering i det. Tyckte mest att det var intressant som motsats till mångas "får, men vill inte".

Dina beskrivningar av olika skräckscenarier är bra. Du har självklart helt rätt vad gäller dessa. Ibland är det allt eller inget att välja på. Valet borde vara lätt, men beroendet är starkt. Hur många som har skadats av detta gift, både fysiskt och psykiskt genom åren vill man helst inte tänka på.

Nu hjälps vi åt att slippa skiten! ♡

Idag tänker jag med stor tacksamhet på alla mina kända och okända hjälpare och änglar !

Det blir en bra dag ?

John-Erik

Ser att du också går emellan med lite "trådvård" . Kan man säga så?;-)
Vi fixar detta tillsammans. Ensam är inte stark när det gäller A.
Man behöver lite hjälp här och där och här på forumet främst.
Ha en fin nykter dag/kväll
Din vän
John