Att skriva här är inte lätt. Jag har inte velat erkänna att jag har problem med alkoholen, men jag vet att det är så. Varje morgon vaknar jag och känner mig stark, ikväll ska jag INTE hälla upp nåt vin. När kvällen kommer tänker jag ”äh - ett glas är väl inte så farligt” ett blir två blir fyra. Jag dricker nästan varje dag. Jag vill inte mer nu. Har precis skiljt mig (inte pga detta) och mår väl inte jättebra i själen, vinet lugnar.
Jag vill jättegärna höra era tankar och råd för hur man ska fixa det.
Tack på förhand

Li-Lo

Du har gått över en tröskel, gjort något som inte känns bekvämt för att nå till en plats där du kan trivas. Så fint och så starkt av dig. Du känner dig redo nu. Redo att stanna upp och se vart du är på väg, redo att byta riktning. Vart vill du? Hoppas din tråd får fart och att du finner stöd här.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Du har kommit helt rätt. Undrar hur många gånger jag skrivit de orden, men så är det. Forumet är fantastiskt med all erfarenhet av olika dryckesmönster och problem.

Hur sluta dricka? Första steget har du tagit, att inse att det blivit ett problem och dessutom börjat skriva här. Nästa steg är självklart individuellt, men i början är det nästan ett måste att ha strategier för olika risksituationer. Ringa in dina triggers - och undvik dem. Ha ingen alkohol hemma. Ta en omväg förbi systemet. Se till att ha något inbokat vid den mest kritiska tiden. En fika med en vän, bio. Har du körkort (och inte kör berusad), se till att du behöver bilen. Har du någon hobby, ta upp den.

Några exempel på hur man kan börja.

Lycka till! ♡

Loppelina

Tack för de fina orden. Det gick bra igår. Jag reflekterade över när det där mindsetet ändras från ”jag är stark o fixar det här” till ”äh - jag har inga problem, jag kan sluta när jag vill” eller ”stackars mig, jag är värd det här glaset” - igår kväll kände jag mig ensam, blev på dåligt humör och uttråkad (har en liten valp så jag kan inte ge mig iväg just nu heller). Men jag gick o la mig runt 22 istället. Så skönt att vakna och inte smaka surt i munnen. Bara det var värt det ?

Det är hög igenkänningsfaktor på det där med att tänka på morgonen att man inte ska dricka och sluta med att dricka ändå. Det är väl en av definitionerna på att ha ett beroende, att ha svårt att låta bli. Men, nu har du tagit första steget och det kommer bara att bli bättre!