Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Ja, den listan är bra, det tycker jag själv. Kul att den är med nu på startsidan här, det hade jag ingen aning om.

John: På mig stämmer den förstås till hundra, det var ju utifrån mina egna erfarenheter den kom till, men tror att många känner igen sig till viss del.

Nurture: Är du möjligen svensklärare som jag (är i botten, men njuter av att skriva på känsla och inte gå in och rätta alla grammatiskt icke-perfekta inlägg jag gör här)?

Jasmine: Önskar dig lite flyt nu. Skrev till någon att grunden måste vi själva lägga, men sedan kan vi behöva lite hjälp på traven. ♡

Gamlahäst: Hoppas att den hjälper dig framöver. Jag plockar själv fram den ibland.

Oj, inser att jag har spammat igen. Äger sista kommentarerna på minst halva första sidan nu. ?

Jag kör på, det funkar över förväntan. Håller på att förändra mig i grunden och därmed förändra A-tankarna. När jag tänker på kommande fester behöver jag inte bestämma mig för att köra bara för att vara säker. Jag vill inte dricka! Kommer att bli ensam hemma snart. Förr har de enda tankarna varit "fritt fram". Nu tänker jag inte ens på att jag slipper smyga. Jag vill inte dricka! Ska på en resa med några vänner snart. Det kommer att finnas A tillgängligt, men jag är inte orolig. Jag vill inte dricka!

Det är som att jag har kommit till en djupare insikt. Inte kring A, det har jag haft länge, utan det handlar om mig själv. Vad jag har gjort mot min kropp och själ under lång tid. Hur jag har försakat den viktigaste personen i mitt liv. JAG är självklart den viktigaste, för om inte jag mår bra kan jag inte heller förmedla allt jag vill till andra. Jag måste komma först i ledet.

Mina förändringar är inte så omvälvande i vardagen egentligen. Men tankarna på kosten, motionen och självklart frånvaron av A har kommit att bli avgörande för mitt liv just nu.

En vecka i dag och allt känns bara bra. Jag vill inte dricka! ♡

Kram

Knaskatten igen

Älskar både ditt språk och din inställning. Så befriande och skönt att faktiskt inte VILJA.
Jag vill inte heller just nu, men är bara på dag tre. Suget brukar komma tillbaka när tillräckligt mycket vatten har flutit och/eller det dyker upp något spännande, oemotståndligt festtillfälle. Hoppas att både ditt och mitt icke-sug håller i sig!

... att du skriver, gärna i min tråd ? Jag uppskattar det väldigt mycket. Så kul att läsa om dina tankar och noterar med glädje att du surfar på starka vågor du. Den sjunde vågen ? ?

Alfabetets användning anar aporna aldrig .... njäe, inte svenskalärare men jag har det på mödernet i rakt nedstigande led. Pappa var hobbyförfattare. Men jag har jobbat som journalist och är språkbegåvad. Så nog finns det där nånstans ? Tack ?

Ha en jättefin dag, vännen ?

Den lista, o så sann. Jag borde göra en melodi till den, så att den fastnar i mitt huvud. Hänger på nu. Har varit fram och tillbaka, men könner att jsg också behöver ett helhetsgrepp.

... bland annat med att vara nykter. Inga motgångar alls, inget sug.

Tack för respons, jag blir så glad. ♡ Det peppar mig oerhört.

Inser att jag är periodare - vad gäller att skriva här. Ser det som ett bra tecken att jag inte måste läsa och söka stöd här hela tiden, även om jag tycker att ni är som nära vänner. En balansgång. (Men vill fortsatt gärna ha kommentarer här, lite egotrippat...??)

Jasmine, FinaLisa, John, Nurture, Knaskatten, Sisyfos (kul att höra från dig) och alla alla andra:
God morgon! Jag har snabbläst ikapp, men hinner inte kommentera mera just nu. Vilka kämpar ni är! ♡ Nu provar vi tillsammans en naturligt vit helg. Men misströsta inte, blir den inte helnykter kommer det nya att vara det på.

Välkommen dag 10!

Kram

Dig idag oxå .
Så härligt det låter med att du har fullt upp (o inget sug), då ’hinner ’man inte tänka på alkohol heller vilket är superbra !
Det är ett bra tecken att inte känna att du behöver vara här hela tiden .
Heja dig o ha en härlig dag !
Kram

John-Erik

Hej!

Bra Vinäger att du håller på att fixa till det.
Det är många nu som tar rygg på dig..vet jag helt säkert.

Ha en förtrollande fin och vit helg min vän :-)

//John

Riktiga ben att stå på. Kan också illustreras som / \ om man skulle behöva lite stadigare fäste, men just nu fixar jag det ändå.

Kom att tänka på hur jag beskrev det måttliga drickandet under semesterresan. Det handlade om att jag inte hade sug under dagen, då jag visste att det skulle bli A till kvällen. Jag försöker anamma samma känsla nu. Rent psykologiskt. Inget sug alls, för jag kan/får dricka längre fram - om jag nu skulle vilja det. Alkoholen tar knappast slut. Konstigt nog fungerar den strategin. Viss om detta lunkar - eller snarare rusar - livet fram. Det nyktra livet. Mitt liv. Äntligen.

Vi är många som är på G nu. Med hjälp av varandra fixar vi det. ♡

Kram till den som vill ha och behöver. ♡

Pssst, Nurture, vart tog du vägen? Hittar dig inte. ♡

De sälla jaktmarkerna, hehe.

Skämt åsido - tråden är flyttad till ’Det vidare livet’

Ha en fin dag ?

Ser att du kommenterar o stöttar i princip varje tråd här inne. Du är SÅ härlig! ? och själv är du på dag 11 som en riktig krigare, grymt jobbat ? Kram o trevlig helg på dig ?

Kör en uppdatering av det alternativa och mer positiva sättet att räkna:

Dag 11 eller 270-(ca 45)= 225. Ja, alltså 225 vita dagar av 270. Tror att det var John som uttryckte att jag har fin historik. När jag ser det svart på vitt känner jag förstås en viss stolthet. Nu hoppas jag att minusdagarna stannar på 45 och de vita dagarna fortsätter att öka i rasande takt. Just nu är förutsättningarna goda.

Nurture: Ok, då förstår jag. Jag brukar mest kommentera i "Förändra sitt drickande". Har ju lite prestationsångest och kan få dåligt samvete när jag inte hinner/orkar skriva så mycket hos andra. Får kanske göra ett undantag nu. ♡ Kram

Biggie: Tack för fina ord, de värmer. ♡ Trevlig fortsättning på helgen du med.

Fel uttryckt av mig. "Får kanske göra ett undantag nu" ska vara "Vill nog göra ett undantag nu". Gillar dina inlägg, ditt sätt att skriva. Men tack för omtanken, du har rätt i sak.

att slå upp ögonen 5.30 utan huvudvärk och illamående när barnbarnet ropar "Mommo, vakna!". Känna ett par knubbiga, gosiga armar runt halsen och bara kunna njuta av nuet. ♡♡♡

God morgon, världen!