Så tacksam för era tankar om detta !

Tack för era fantastiska tankar och förtroenden som ni delar här.

Hej alla fina,

Skön blandning idag: förlängd sjukskrivning tills nya jobbet börjar, finaste ungarna hemma och en massa glatt pladder, katter som glider runt likt lata lejon i hettan och nu en lätt bris i mitt sovrum ? Sömn kom till mig !

Styrkekramar till er alla - är lite av en slak hjälte så här i värmen men jag är trygg och självklar i min nykterhet ?

Vi hörs imorgon ?

John-Erik

Musik i mina öron "trygg och självklar..."
Vi kämpar på nyktra såklart...

Nya tag i morgon

Styrka till dig

//John

..... ( drumroll )

Dag 29. Heh ! Brava mej.

Jag har en katt på magen. Skriver i sängen. Han är den ljuvaste lille missen. Stora ögon tittar på mej från bakom mobilen. En tass placerad på bringan. MIN matte. Ligg här nu. Smaka på morgonen. Rullgardinen böljar inåt av blåsten från det öppna fönstret och jag hör ett tåg på avstånd. Dagen vaknar långsamt.

Idag tänker jag med tacksamhet på mannen på andra sidan Sverige som lugnt och tryggt svarar på mina frågor när jag nojar. På mina de facto änglar; en som har spikat ihop min trasiga själ; den andre som skruvat ihop ryggen. Kollegan som insisterar på att äta low carb till middag och som sen insisterar på att cheesecake visst är low carb ! Jag skall hjälpa dej nu när jag har blivit flyttad. Vi känner varandra från ett tidigare jobb i ett annat land. Jag ska fixa, gumman.

Mina gryn sover lugnt i sina flickrum; de som var min absoluta prio när vi flyttade in. Den ena lever för böcker och är sällan så lycklig som när Stadsmissionen har 3 för 2 på böcker. Den andra läser knappt alls men är ordens prinsessa och kan få alla att skratta. Längesedan ni såg mamma förtvivlad och onykter nu. Så skall det förbli.

Starka karlar kommer snart och målar i mitt lilla hus. Min dröm besannades och jag kan göra fint. Det tog bara 3 år att klara av det finansiellt och energimässigt. År av snålande. En tandkrämstub kostar 8 kr på COOP. Man får rena tänder av den med. De skämtar lågmält; målar, bär och jobbar på. Skönt med gubbar som kan, i det här huset. Det har det aldrig sett under min tid som härskarinna och är för övrigt nåt jag aldrig varit bortskämd med.

Så mycket fint som kommer till mej nu. Ibland är väntan värd det. Längs med vägens alla försök var det värt det. Jag har inte fått en millimeter gratis, men idag cashar jag im mina ansträngningar och tar ut lyckan.

Styrkekramar alla fina forumvänner ?

Så mycket kärlek och tacksamhet det finns i ditt inlägg- fint att läsa... Såg i min tråd att du kände dig trött, men verkar som om du mår bättre nu? Jag läser inte in någon trötthet i ditt inlägg;)

Önskar dig en fin fredag med dina barnen och missen! Kram!!!

Det är ljuvligt med en kise på magen , de healar oss .
Min ligger ijämte i en korgstol, där jag har fötterna ,med en tass på min fot .
Önskar dig en härlig dag !

Märthan

Är det mysigaste som finns, och visst är det lustigt att även de karligaste karlakarlarna pratar bebisspråk med dem ;)

Älskar din tacksamhet i din kamp, jag förstår precis gällande barnen, känner det varje kväll. Blir förbannad och sorgsen över hur det har varit, vindoftande mamman som nattar (i bästa fall, oftast däckad långt innan). Nu är man närvarande, tillsammans, existerar istället för att bara vara.

Ha den bästa av fredagar <3

Hejsan
Grattis N, du gör det så bra!
Känner dina positiva energier och en beslutsamhet i dina texter.
Tålamod är ett ord som vi behöver förhålla oss till, känns som du har koll, är balanserad & insiktsfull.
Önskar dig och din familj en harmonisk fridfull helg.
Kram S69

... säger man på italienska.

Tålamod och ödmjukhet.

Tålamod med mej själv och ödmjukhet inför alkoholismen som jag upprepar är en progressiv sjukdom. Vi måste förstå det. Den blir inte bättre, den blir bara gradvis värre.

Men en dåres envishet drack jag ändå av mina orsaker, rationaliseringar.

Men saker hände och mitt liv ( och kropp ) knakade i sömmarna.

Jag är tacksam för min nykterhet och ödmjuk inför alkoholens kraft att röra ihop hjärnans och övriga organs funktioner i kroppen.

Pazienza e humilta.

Trevlig helg på oss alla ?

Inatt fick jag sova, med få avbrott, nästan 10 timmar. Jag överdriver inte, jag känner mej som ny.

Borta är denna s-s brainfog som plågat mej av och till under de senaste månaderna.

Humöret är bättre. Igår försökte sej en kille, vars morsa jag skulle kunna vara, på lite mansplaining. Vänligt men bestämt bad jag att få tala till punkt och framförde min åsikt. Han höll sej i 10 minuter, sedan försökte han igen. ’Det där är överspelat nu’, sa jag. Mitt tålamod är tillbaka. Nästan. Gör han det igen nitar jag honom verbalt.

Pigg och glad reder jag ut tanketrådar och lägger upp handlingar i sekvenser.

Kan göra det med alkohol i kroppen med men det är så oändligt mycket lättare helt klar i huvudet.

Tacksam ?

"Kan göra det med alkohol i kroppen med men det är så oändligt mycket lättare helt klar i huvudet."

Det är dit vi ska, till insikten om att det mesta är mycket lättare när vi är nyktra. Den tillfälliga ångestlindring A kan lyckas ge är ju just mycket tillfällig. Efteråt blir det oftast sju resor värre.

Jag hittade dig, ha en fin söndag! ♡

Har gått omkring med ett milt obehag som är svårt att sätta fingret på. Saker är oklara. Folk säger inte vad de vill och inte vad jag vill höra.

Men jag har fått sova !

Nu ska jag fundera på varför jag stör mej på folks tankar om de inte passar in i min värld.

Kanske är jag bara inskränkt ? Eller saknar tålamod ?
Eller empati ?

Eller så borde jag sluta fundera så mycket !

Styrkekramar till alla fina ?

Märthan

Att du saknar vare sig empati eller är inskränkt... har du läst idiotboken?

Blir en toppendag idag. Har sovit igen en massa timmar och kommer att få mycket gjort !

Först hopp in i duschen !

Vi hörs senare allihopa.

@Märthan: vill inte läsa idiotboken. Trist titel, och för övrigt testades jag och medlemmar i ett visst sammanhang för några år sedan. Jag drar iväg åt det röda hållet och i det testet var det en person med hett temperament.. nähä ???

Märthan

Visst är titeln trist! Men den är sjukt bra faktiskt och man lär sig massor om varför andra reagerar/agerar som de gör, väldigt lärorik så jag vill ändå rekommendera den. Även jag är röd, no shit Sherlock liksom...

Och nykter, påbörjar nu vecka nr3 och andra veckan helt nykter på jobbet, känns lovely!

Ha en riktigt fin dag!

Har inte läst boken, har dock fått den i present, så ska göra det. Om inte annat för att bilda mig en egen uppfattning. Har en tendens att jag måste läsa/se filmer som får blandad kritik. Har också testats vad gäller färger på en konferens för flera år sedan. Blev nog en mix av allt, kanske brun... ? Hittade det här för ett tag sedan och blev då ännu mera nyfiken:

https://www.jonashjalmarblom.com/blog/2018/4/11/vad-du-br-vara-medveten…

Intressant, men lägger ingen egen värdering ännu i vare sig bok eller kritik, då jag inte kollat upogifterna närmare. Källkritik is da shit!