Festat till och från i 7år men nu sen april varit nykter 1 månad som längst druckit snart 2 veckor i sträck, dricker öl mesta dels men även sprit. Tänker varje dag på öl. Dricker allt mellan 10-15 öl per dag och ibland lite sprit på de också

Li-Lo

Jag gissar att du verkligen funderar över vilken roll alkohol har i ditt liv. Det är en skillnad på att gå på fest och att tänka på alkohol mest hela tiden. En tuff insikt. Modigt av dig att skriva här. Jag hoppas att din tråd får fart och att du får möjlighet att fortsätt utveckla hur du tänker och känner. Utifrån din rubrik tänker jag att du undrar lite över vad definitionen på alkoholproblem lyder. Det är olika. Många upplever fördelar med att dricka och det kanske du också gör, men vilka mindre bra konsekvenser har det fått för dig? Berätta gärna.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

En term jag aldrig hört talats om förrän jag gick på mitt första möte var ”Mental besatthet och fysisk allergi”.
Mental besatthet - För mig var det konstanta tankar på fyllan / ölen / ruset. Även på fyllan började jag planera inför nästa fylla nästkommande dag. Vad jag skulle dricka, hur mycket, var jag skulle handla, hur jag skulle smyga undan kassen / kassarna så inte frun upptäckte.
”Nykter” fantiserade jag alltid om de första snabba ölen och känslan som infann sig.
Osv.

Fysisk allergi - Kort och gott; ”En öl” existerade inte i min hjärna. Drick allt som finns eller ge fan i det.
Oftast däckade jag i sängen, men körde jag torrt så promenerade eller tog bilen till någon dygnet-runt-öppen mack för att skaffa nödraketer.
De gånger jag faktiskt bara drack några öl, 2-3st, och min fru tyckte att jag skulle ta de lugnt; ja, då skulle nåt otroligt viktigt fixas i garaget eller i tvättstugan eller någon annanstans där jag hade tillgång till mer alkohol.

Jag förnekade länge och väl att jag hade problem. Jag fick dock ett uppvaknande till sist.
Huruvida du har ett problem eller inte är jag inte rätt person att svara på, men utifrån vad jag skrivit kanske du kan utvärdera din situation lite bättre?

Jag önskar dig all lycka till, och behöver du stöd och hjälp - ja, då har du hittat rätt forum.

The Dark

Alkoholen gör mig mer upprymd och glad mer positiv, social, får ruskigt skön känsla av att dricka alkohol, musik och alkohol det är livet, här behöver man inte dricka nödraketer det är bara att åka till matvaruaffären i Finland.

The dark
Så om jag uppfattat dig rätt så är alkohol - musik - hänga på alkoholforum,den bästa kombon man kan uppleva, sedan pausa och jogga till matvaruaffärerna i Finland, inga nödraketer där inte.
/S69

The Dark

Nej men menade att jag inte behöver köpa nödraketer, är hör för att folk är less på mitt drickande, vet inte ens själv vad jag ska göra?. Har mått psykiskt dåligt inombords sen 2011

Välkommen till AF
Här finns massa sköna beroendepersonligheter med massa värme & kärlek, kryddat med en enorm visdom. Läs, skriv av dig. Du skriver "är här för att andra är så less på ditt drickande" andra... vad tycker DU själv? Vad vill DU göra ?
Kram S69

The Dark

Ja jag börjar själv bli less, har ju tappat körkorten pga drickandet, alkoholen tar mycket av fritiden och lätt hänt när man är hemma varje dag och blir rastlös, japp då blire alko drycker

Kärleksguden

Gör man det en gång så är det inget problem. Men om man gör det för ofta så kanske man ska tänka över sina alkoholvanor.

Jag brukade sitta vid datorn två-tre gånger i veckan och spela datorspel, lyssna på musik, chatta samtidigt som jag drack starköl. Varje gång jag var ledig så blev det att dricka. Sedan blev det ännu mer, jag började också dricka på dagar jag inte var ledig dagen efteråt.

Jag blev så full så att personer jag spelade med undrade om jag gick på droger. Ett känslomässigt vrak var jag också när jag drack. Jag skämde ut mig själv och andra.

Jag tycker att det var alldeles för ofta. Och man har nog problem om man dricker i sin ensamhet.

The Dark

Livet vart är det påväg, i alkoholens spår, ja jag är väl alkoholist men jag vågar iaf erkänna ja jag dricker sjuka mängder alkohol. Hur får man ett bra slut, vill iaf om 3 år va på min 30 års dag

Kärleksguden

Inte ska du väl fortsätta dricka bara för att 30årsdagen är om tre år.

Finns mycket att vara nykter för innan. Som att ha ett jobb, kanske en partner, eller en fisketur utomhus, eller du kanske vill plocka svamp och bär med syskonens barn om de har några.

Eller så kanske du bara vill må bra.

Kärleksguden

Ja det vet du nog själv. Baksmällan försvinner. Det var länge sedan jag tog en återställare. Så jag minns inte riktigt. Men kroppen frigör dopamin och endorfiner som gör att du slappnar av.

Du har besvarat din egen fråga. Du anser att du har problem. Jag håller med, att bli av med körkortet och att du själv och omgivningen är trött på ditt drickande är tydliga tecken på problem. Så då är den delen klar.
Nu då? Om du är beredd att acceptera situationen är det ett bra steg framåt. Sen har du två vägar att gå och valet är bara ditt. Du kan göra något åt det och välja att kämpa för ett friskare och bättre liv, eller så kan du välja att fortsätta dricka och antagligen få mer och större problem. Men du måste välja själv.
Om du mått dåligt en längre tid så är ett bra steg att kombinera behandling för det med att sluta eftersom det blir en ond cirkel. Om du verkligen vill styra upp situationen så tvivlar jag inte på att du grejjar det. Men som sagt, motivationen och valet måste du stå för. Stödet finns här.