Nu har jag i princip druckit två flaskor vin per dag hela sommaren. Vissa dagar t om lite mer. Varje morgon lovar jag mig att jag inte ska dricka under dagen, men framåt eftermiddagen tänker jag bara ta ett glas, och så är det igång. Men nu räcker det. I dag blir det inget vin och jag ska ta tag i ett av alla de projekt jag lovat mig själv att jag skulle fixa i sommar. Jag saknar känslan av nykter och glad när jag vaknar. Men jag är så rädd att jag inte kommer att orka igenom abstinensen.

Bestäm dig bara, dag 2-4 var var värst för mig.
Hjärtklappning, sömnrubbningar, svettningar och irritation är vanlig abstinens.

Därefter är det mer viljan som ska bekämpa alkoholdjävulen.
Är du motiverad så fixar du det.
Halkar du i diket så är det bara att ta sig upp igen.
För mig har det gått bra i 2 veckor nu, det känns så himla skönt!?

Önskar dig lycka till, du fixar detta?

Kramar
???

Ester

Tack FinaLisa, grattis till två veckor. Vet hur bra man mår när de första veckorna har gått. Och nu vill jag l verkligen ha ett annat liv än det jag har nu, det jag har nu handlar ju bara om vin.

Kram

Ester

Vaknade i morse efter en rörig natt med mycket drömmar. Hade jätteont i kroppen, men fick lite gjort på förmiddagen. Nu sitter jag i soffan och håller i mig för att inte åka in och köpa en box vin, bara för att ha ifall att. Ska på middag i kväll till grannarna och hoppas inte de bjuder på vin. Och om det gör det... Tar just nu en timma i taget och väntar på att systembolaget stänger för dagen.

Märthan

Rikta ditt fokus.... jag brukar påminna mig själv om ”timman”.... första timman efter första glaset, andra och kanske tredje... den bästa på hela dagen, gofyllan, värmen... men SEN... sen blir det ju bara en dimma, fogg, meningslös slöseri med tid, orkar inget, gör minsta möjliga helst, sen sen sen... och dagen efter,ångest, ont i håret för att nyktra till och sen börjar hjulet igen.... allt detta för EN enda timma...

Det är int värt det... drick annat hos grannarna, förutsätt att de bjuder på vin, säg nej, du behöver det inte. Gå och lägg dig nykter, det är underbart! Första dagarna är som sagt hemska, nästan hela första vecka , allt går i etapper.... men det blir bättre, lite bättre hela tiden...

Det är värt att säga nej, det finns fantastiska alkoholfria alternativ.

Ha en lovely nykter helg nu, kramen

Ester

... sen föll jag dit i går, var tvungen att gå förbi systembolaget och köpte en box. Drack ett antal glas vin, men innan jag gick och la mig hällde jag ut resten. Och idag har jag haft ett lång samtal med min vuxna son om mitt drickande och hur jag vill att vi ska kunna förhålla oss till alkohol framöver. Och bad om hjälp att fortsätta prata om det. Så även om jag bara klarade två dagar, så känns det ändå som jag är på rätt väg. Och Märthan, det var ett bra sätt att tänka!

Märthan

Men vet du, det viktigaste är att inte skuldbelägga sig utan sträcka på sig, lära sig av sig själv och fortsätta framåt ?

Ny vecka nya möjligheter ??

...för den Amerikanska Drömmen! Vinet som jag blev så vansinnigt sugen på och bara var tvungen att köpa. American Dream gjorde att jag bröt min vita period. Hade stolt tänkt börja skriva på min tråd här igen när det gått 10 dagar men det blev bara 6 dagar. Min mellanson frågade mig om jag bar besviken på mig själv efter brytningen av vita perioden? Ja vad ska jag säga? Klart jag är men jag gjorde ett aktivt val själv och ingen tvingade mig eller hetsade mig. I mina tankar är det dock lätt att "skylla på andra" det klassiska alkoholtänket