Hej! Jag är ny här.

Kort historia , på senaste tiden har jag druckit alkohol i stort sett varje dag, det är ingen liten mängd utan jag blir berusad. Jag har inga problem att sluta, har gjort det förr. Med de menar jag att jag inte får abstinens eller något och de är lätt att vara utan, för mig är det mer som ett.. tvång? Tankarna att köpa alkohol finns där hela tiden. Jag mår bra för stunden, och känner mig lite deppig om ja inte har alkohol. Men de går snabbt över. Jag vet inte varför, för jag lever väldig lyckligt!
Ett tag drack jag för att öka mitt självtriende i sängen, men insåg att i mitt huvet kanske java bättre men jag själv känner inget när jag har sex och har druckit alkohol. Så det är bara nackdelar.

Hur ska jag få bort dessa tankar? Hur ska jag bara ge mig fan.på att inte inhandla alkohol? Alla tips och råd välkomnas varmt!

Li-Lo

Tack för ditt inlägg. Du är inte ensam om det du beskriver, "tankesug" kan många känna igen sig i. Likaså att förhållandet till alkohol förändras över tid. Du är klok som reflekterar över vilken funktion alkohol haft och vilka konsekvenser det fått. Att du nu drar i handbromsen låter som ett bra beslut. Jag hoppas att du hittar andra användare här inne som du kan få guidning av. Ibland tar det lite tid innan man som ny användare får svar och tråden tar fart. Berätta gärna hur det går för dig och kanske vad du redan gjort för att förändra dina alkoholvanor. Jag gissar utifrån ditt inlägg att du har en del strategier som du tidigare använt.

Hopp om att du har det fint,

Li-Lo
Alkoholhjälpen