Jag är så trött på att när jag dricker så kan jag inte sluta, i alla fall inte när jag dricker själv. Jag lurar mig själv konstant genom att säga till mig själv att jag vill ju bara ta lite vin på fredag efter jobbet för att varva ner, som en normal människa. Men det slutar ju alltid med att jag dricker hela flaskan, och mer om det finns. Kan inte säga att jag har ett sug efter alkohol, för det kan gå lång tid mellan gångerna och den där ”avslappningen” måste man ju kunna göra på annat sätt när veckan varit asjobbig. Hur gör ni för att inte åka till systemet och handla? Och vad hittar ni som alternativ avslappning?

Utmana dej själv och bygg en ny verklighet. Det var någon som skrev att man borde prova att sitta på en uteservering ( som denne hade gjort ) och betrakta. Man finner att många dricker alkoholfritt. Fler än man tror. Utomlands är procenten av drickare färre bland kvinnor.

Finner även att man dricker för snabbt. Jag har provat att dricka det där glaset över loppet av en timme och blir påverkad. Nu dricker man ju inte så i vanliga fall, iaf inte jag. Jag dricker snabbt !

Så jag tänker att jag måste strunta i vad som är ’normalt’ för andra, tugga i mej sorgen (?) att jag inte är normal, och hitta en ny verklighet.

Styrkekramar ?