Nu är jag inne på den 5:e nyktra dagen, och också den tuffaste hittills. Vid den här tidpunkten brukar jag belöna mig mer än vanligt för att jag klarat av ännu en vecka av mitt tråkiga jobb, och är inne på min 6:e öl, och en joint och varit på besökt hos den där "sköna" dimman.

På vägen hem så såg jag hur alla satt på sin aw och hade det mysigt. Jag tror det var det som triggade igång det hela. Väl hemma så blev det värre och värre, så jag sprang ner till gymmet för att tänka på något annat. Det hjälpte.

Jag fårstår nu makten av våra hjärnor. Den är i konfligt med sig själv. Ständigt. Ena stunden så vill den bara gå ner och sätta sig på pubben och berusa sig, nästa sekund så berättar den för sig själv att det där är väl inte så bra.

Jag börjar tänka på allt negativt med alkohol. Hur man stort sett förstör alla sina organ, och ständigt får besök av herr och fru Ångest. Minneslukan kommer som på ett brev på posten och summan på kontot kan ha halverats.

Jag märkte att om jag intalar mig själv att jag bara ska vara nykter i 3v så verkar det gå bättre. Jag köpte en alkoholfri cider på ICA, det verkar också fungera, men det bästa är att jag får skriva av mig här :)

Trevlig nykter kväll

Georgia

Hej Michael! Jag är inne på min 6:e nyktra dag och du har så rätt. Det är tufft. Jag vill tipsa dig om en app som hjälper mig "Easy Quit Drinking". Där kan man se hur olika organ i kroppen förbättras dag för dag. Även hur mycket pengar man sparar. Det är skrämmande hur mkt pengar man lagt ut bara på 6 dar som nykter. Hälsn Georgia

Garbage pail kid

Är också inne på mitt femte dygn nykter och nykter ska ja förbli, åtminstone denna helg till o börja med. Känner såväl igen "sjätte bärsen" vid det här laget! Kan inte minnas sist ja satt nykter en fredag. Bävade enormt inför denna dag/helg nykter. Men tänkte, nu fan kör vi! Strategin har varit att hålla mig sysselsatt tills efter 21:00, klarade det! Nu är det lungt. 1-0 till mig! Har verkligen sett fram emot att få träna tidigt imorgon bitti o slippa( som vanligt en lö) att behöva vänta med träningen tills efter lunch pga baksmällan och må som en påse skridskor. Skönt o få skriva av sig som sagt. Känns mera på riktigt. Kämpa på därute!

Garbage pail kid

Bra tips där Georgia, blir o ladda hem direkt!

Michael__

.. och skönt att veta att man inte är ensam om att sitta nykter. Ska ladda ner appen, låter som en grymt bra app som verkligen behövs nu. Jag ska också vakna upp tidigt och träna imorgon. "Öljästen" runt magen ska bort och levern ska få sig en redig förhoppningsvis lååång semester.

Michael__

Det gick men nu känns det som om att jag är inne i en period där nätterna är som värst (inne på dag 6). Någon annan som har svårt att somna, och sova bra?

Fredde

Bra jobbat att du varit vit i 6 dagar fortsätt så? Själv har jag varit nykter i 11 dagar och det känns bra även om vissa dagar är jobbigare än andra. Jag har med svårt att somna men jag hoppas det blir bättre med tiden.

Sova var svårt ett bra tag för mig men det gick över. Som med alla sug som hjärnan är med och påverkar så kommer det en kort stund då man behöver vara stark. Som en reflex nästan. Om man inte agerar på den så går den snabbt över och det är lungt ett tag. Börjar man däremot stega mot kylen/bolaget så biter den sig kvar. Kommer mer och mer sällan och försvinner nästan helt efter en period. Kvar har man det andra medvetna suget, att det ser trevligt ut eller skulle kunna kortsiktigt lindra stress. Men det blir också mindre, men jag upplever att det tar längre tid. Men inte så värst jobbigt för mig iaf.

Georgia

Jag har varit nykter 1 vecka nu. Tufft. Jag brukar ligga i sängen och spela spel på mobilen. Då blir jag trött efter ett tag och somnar. Har även hittat gratisböcker på internet. Läser nu en deckare och ligger jag när jag läser blir jag trött efter ett tag. Lycka till med sömnen alla. Kram/Georgia