Så tacksam för era tankar om detta !

Tack för era fantastiska tankar och förtroenden som ni delar här.

Vilka fina siffror. Nu vill jag se en 8:a ?

Att äta lc är inte alltid lätt. Det är så invant och en del av en själv att äta bröd, pasta, potatis.. Det finns socker i nästan allt och vid en ordentlig lc-diet måste man även vara uppmärksam på de kolhydrater (k) som finns i tex bär och grönsaker.

Idag lägger jag nog min k- ranson på tomater och gör en härlig greksallad. Lidl har 2 förpackningar m jättefina spanska plommontomater för 16 spänn. Föredrar att köpa mina tomater från länder där de inte behöver växa i växthus eller under extra ljus/värmelampor. Och faktiskt smakar något.

Så med god fetaost eller liknande, röd lök, oliver och gurka blir det en underbar lc-sallad. Nomnom.

Hej på mej !

Läste jag i ett annat forum att man kan säga. Det slog an en sträng. Jag som inte kände mej som ’mej’ längre. Det var som om den riktiga jag suddats ut under resans lopp av familjeliv, mitt ex passivitet och min käre älskades oförmåga att avsluta ett endaste projekt nånsin. Alla jobb som krävde anpassning i absurdum och där det som var fint och bra med mej yrkesmässigt skulle kväsas av en nervös chef med oändligt kontrollbehov.

Hej på mej, liksom ? Här är jag ju igen - tittut ! Har fortfarande tvåsiffrigt i täljaren och längtar efter att invertera siffrorna.

Noterar att den här gången ger lc inte den vanliga effekten av att man dräneras och snabbt känner sej lättare. Min mage är utspänd och jag gillar inte min profil fast logik och våg pekar på motsatsen.

Utsövd efter nog 10 timmars sömn natten till idag. När tar tröttheten slut ? Komsi komsi energin, du är så varmt välkommen ?

Styrkekramar till alla fina idag ?

En grå dag i mitt lilla paradis. Ungarna kom hem igår - vilken lycka !

Idag måste jag laga ngt gott ! Återkommer ?

Så, nu har vi plockat fallfrukt längs vägen och lillan skall göra äppelkaka ?

Jag får titta på när hon äter ?

Tittar på mina siffror och konstaterar att de inverteras på onsdag. Detta måste vara rekord för mig i antal lc-dagar utan alkohol. Nykterheten har jag kunnat hålla mycket längre, men dagar på medveten eller omedveten diet, inte. Min hjärna har en osund relation med mat och det har varit så sedan barndomen. Vad är det som händer ?

Människor är vanedjur men det tar sin lilla tid innan vanor sätter sej. I min vanligen så speedade hjärna finns det sällan rum för vanor. De måste manas fram genom yttre påverkan. Således är jag driven av att passa bussar och mina ungars morgonvanor. Jag har aldrig velat jobba hemifrån så detta med att åka till kontoret är en vana. Att inte dricka är just nu en vana, och jag är väldigt nära 30 dagar utan alkohol. Tänker inte egentligen på dagar utan alkohol längre. Jag har aldrig haft något fysiskt sug, utan alltså rätt noggrant planerat för en kvälls fylla ( för att stänga av hjärnan ) som till viss ( begränsad ) del spiller över till dagen efter. Och däremellan närmast slentriandrickande som ibland eskalerat upp i missbruk och riskbruk.

Men just maten.. där har jag alltid brakat igenom.

Min kropp är förvirrad. Min själ är glad ?

Märthan

Det där med vanan och slentriandrickandet... helt utan medvetande trots att man har det i sin agenda, men det går (gick) som på räls, cirkulerade runt det upp till miss- och riskbruk. Ett omedvetet medvetande.

Tycker det är fantastiskt att följa dig, maten är så grundläggande och jag tror att hittar du balansen i ätandet, tuggandet, synen på maten och sen verkligen landar i balansen så kommer du komma så redigt stark ur allt detta. Det är jag övertygad om! Fortsätt på din fantastiska väg!

En annan fastar nu i dagarna 4, för att landa i självinsikten, ett inre lugn och känsla av kontroll. Sist fastade vi 11 dygn och det var lite väl trist och tufft men en utmaning.

Önskar dig en insiktsfull härlig nykter fortsatt dag och vecka <3

Märthis !

Häftigt att fasta. Jag brukar åka till ett ställe där jag fastar och kör tarmtvätt allt från 10 dar till 25 dar. Efteråt är man ren, fin och ca 6 kg lättare men jag har faktiskt lovat mina tjejer att inte åka dit igen. De saknar mej när jag är borta. Är duktig på att ta och få sk egentid ändå, så det är fine, liksom. Nu ska jag fixa det på egen hand. Dessutom vill jag åka med *dem* ?

Märthan

Tarmtvätt lät ju... myspys? Aldrig provat, och nej, utan barn så länge nono

Jag uttryckte mej luddigt - jag skulle aldrig fasta med barnen eller ta med dem på en resa där jag fastar.

Vad de - och jag - vill är att vi reser vi tre tillsammans. Inte att jag åker iväg på en hälsoresa ensam.

Colonic irrigation är inte så farligt. Det ingår i programmet, liksom yoga, meditation, massage och träning 2 ggr/dag.

Märthan

Man fastar med barnen... dock vet de varför vi fastar mm mm, här pratas det mycket och öppet om kost o hälsa och parallellerna där... faller sig naturligt med jobbet mm... vi fastar inte för vikt, pratar aldrig vikt hemma och ingen våg existerar heller... sist jag hade en så slängde jag ut den på gården och backade/körde jag över den tills den var mos... ett statement. Barnen väger sig heller int hos skolsköterskan etc...

Säker skitbra med tarmrensningen, bokstavligen ?? och nä, resa vill man göra tillsammans, det absolut bästa vi vet och då ska det inte fastas nåt minsann...

Men fy attans vad jag fryser nu, gubba har fått tända en brasa.... ha en härlig nykter kväll ♥️?

Lyckligtvis är tjejerna ointresserade av vågar, speciellt äldsta. Lillan har frågat mej hur det kommer sej att hon är så mycket tyngre än sina klasskamrater och mitt svar är då ’för att du är 15 cm längre’. Hon vet detta intellektuellt och jag pekar på att hon har stl 34 till 170 cm och är färdigvuxen.

Har inget emot att väga mej - jag mår alltid bäst av att veta, ha alla korten på bordet. Bättre det än att noja ?

Är jättelycklig att tjejerna inte vikthetsar..

Jäklar, det är höst ute ! Tur att jag har fått sova och är lite piggare ? Jag tror minsann att lakritsroten John föreslog funkar. Bäst att ta lite med en gång.

Min lilla är så där morgontrött och sömndrucken som bara barn kan vara. Ömheten exploderar när jag ser de rosiga kinderna, randiga från vecken på kudden och med håret på ända. Åh, mitt hjärta..

Dagen verkar ha startat bra för dig! DDT finns ju inget bättre än morgonmysiga barn?. Här blev det yoga och nu kaffe. Kramar till dig?. Hur går det med huset?

Var sanslöst trött igår och jättejättesugen på godis. Några emails från en god vän och ett hastigt besök piggade upp mej.

Idag gör jag mitt bästa igen :) Vi lever bara en gång, man måste försöka ❤️

Wooo-hoooo - single digits.

Inga tankar på A, ska bara gräva djupt nu för att bli piggare ?

Styrkekramar till alla ?

Det finns en flamma i mej. Den brinner lite svagt och tveksamt ännu, men den är mitt riktiga jag som har vaknat.

Som jag har längtar efter klarsyntheten utan sudd, envishet som håller och en originalitet som får ta plats igen.

Jag startar projekt, åker på pumpen men segar vidare och letar envist nya lösningar.

Radar upp saker i hjärnan likt tennsoldater..

En dag till är faktiskt snart slut för den här trötta pilgrimen. Och vad skönt det är då ?

John-Erik

Du skriver så att det griper tag i en.
Vackert!

Vi kämpar på :-)

Kram

John

och alla andra som tittar in, kanske .. ?

Mina energinivåer har fluktuerat mycket de senaste veckorna och jag har läst och följt mer än jag kommenterar. Men jag finns här !

Det är mindre fokus på alkohol än vad det är på lc-dieten, faktiskt ( jag struntar i hf-delen, den ger bara kalorier imho ). Sömnen är rätt kass fortfarande.

Men jag mår himla bra och gillar att jag slipper vara så j-a gullig och ödmjuk på jobbet. Jag har helt enkelt inte en dominerande och narcissistisk chef som jag måste navigera runt längre...

Styrkekramar till alla ?

Har man fått en gåva, ska man förvalta den väl.

Jag läste i en tråd igår, några rader, strofer, som beskrev en människas mående i detta nu och ville kommentera att ’du har just skrivit svaret på sinnesfridsbönen’ - ni vet

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."

Vederbörande kände ro, mod och tacksamhet. Ungefär så. Och jag tänkte att är inte det det bästa man kan göra, eller känna, så vet inte jag vad det är.

Vi behöver alla lite mod att orka och våga kämpa för det vi säger att vi vill här, och ro och ömhet - kanske mot oss själva - att acceptera parametrarna i våra liv. För vi lever alla inom vissa givna ramar. Barn eller annat som förpliktar; yrke, fysiska förutsättningar ger oss ett ramverk.

Ibland måste man hitta en öppning i ramen som man kan utvidga för att expandera den och ta sej ut. Ibland måste man vänta och ibland går det inte.

Förstånd att förstå skillnaden att en del saker går inte ( just nu ) att förändra men mod och envishet att förändra det vi kan.

Jag stångades inuti min ram i nästan 10 år och jag tror att alkoholen förlängde den tiden. A passiviserar och; gör oss utmattade. Nu lever inte jag i ett ’halleluja-moment’ men jag är upplyft att de senare årens stångande har lett till att jag fått en öppning så jag kan hoppa igenom och ta tag i det jag har velat så länge.

Har ni några projekt som ni först nu orkar eller finner inspiration till att förverkliga ?

Styrkekramar till alla ?