Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Att du kunde besinna dig och tänka efter en stund gjorde att du vann en stor seger.
Att låta andras dåliga humör eller uppträdande ge en anledning att dricka måste gå bort!
Inga sådana ursäkter får man ge sig själv.
Jättebra att du skrev av dig ilskan här?
Det visar att du är motiverad???

Kramar
???

Femina

#FinaLisa
Tack, snälla du. Jag tror snart att ingen längre orkar läsa min tråd. Det glädjer mig att du läst och dessutom svarar mig. Jag önskar jag visste hur man får sådana där roliga emoijs bifogade också men jag är inte så teknisk så jag har ingen aning.
Kram

Femina

Hur gårdagen var vet ni ju alla redan. Tur att jag hade forumet att skriva av mig på! Jag somnade inte förrän efter tre på morgonen och vaknade ganska nyss och känner mig trött. Det tar på krafterna! Men jag kunde verkligen inte sova igår för alla tankar som flög runt i huvudet. Men det är ju inte farligt att ligga vaken ibland. Det kanske är vad jag behöver efter alla år jag dövat tankarna med vin. Det fungerar för övrigt inte utan skjuter bara upp alla tankar/känslor. Tur att jag har alla er! Och även om ingen läser min tråd så mår jag bättre själv utav att skriva här.
Jag önskar alla en fin dag!

Jag är övertygad om att de flesta läser det mesta som skrivs härinne på forumet.
Vi är ju som små svampar (!) och suger i oss alla andras historier för att få igenkänning, bekräftelse och goda råd.

Det är ju jättebra att skriva av sig och på så vis får man också dokumenterat sina tankar och känslor för sin egen del.
Kan vara nyttigt att ibland läsa igenom sin egen tråd också.

Vad gäller emojisar så är jag barnsligt förtjust i dem (som ni säkert märker?) Jag skriver alltid på min mobil och där finns ju en uppsjö att välja på.
Vet inte riktigt hur det funkar på en dator med ett vanligt tangentbord..?

Hursomhelst, ha en skön söndag!

Kramar
???

Femina

Då har jag klarat av en vecka nykter - igen. Det känns bra. Jag har minskat med 2,6 kg på tre veckor. Inte så mycket kanske men jag har ju inte börjat med någon motion ännu. Ikväll är det möte igen och jag ska "göra service" med en annan tjej, dvs komma lite tidigare och fixa kaffe osv. Hon får lära mig vad allting står och vilka saker som är våra.
Idag skiner solen här!

Femina

Igår var jag på mitt fjärde AA-möte och det kom massor utav folk, nästan lite för många ifall alla ska hinna "dela". Jag fick lite koll på vad som görs inför mötena och också äran att läsa ingressen. På alla tisdagsmöten är det någon som får ca 20 minuter att berätta sin livsväg och vad AA betytt i deras liv. Det är intressant att lyssna på. Många har alkoholism i familjen men det har inte jag.
Solen skiner idag igen!

.. så att du förstår att det är som FinaLisa skriver, att vi är många som läser. Men, ibland har jag inget klokt att säga, vet t.ex. inget om AA. Grattis iaf till 1 vecka+ 1 dag!

Kram och godnatt??

Femina

Tack för att du hörde av dig! Det är roligt att veta att någon läser, även om jag mest skriver för min egen skull. Jag vet ingenting om dig men om du ens funderar på AA så rekommenderar jag att du provar på ett "öppet möte" dit alla är välkomna - alltså även dem som bara är nyfikna och inte har egna alkoholproblem. Man behöver absolut inte "dela" något utan kan bara sitta och lyssna.
Kram,

Femina

Igår var en vanlig nykter dag. Tänk att jag kan säga "vanlig" och "nykter" i samma mening! Tog en promenad. Måste försöka röra på kroppen lite om jag ska lyckas gå ner i vikt. Dessutom var jag på ett gratis yoga-pass på kvällen. Det kan man göra när man är nykter! Ta bilen på kvällen!
Allt gott!

Femina

Jag fick en fråga utav en väninna som jag inte kunde besvara. Hur kommer det sig att så många alkoholister (som verkligen ser ut som alkoholister!) är så smala och magra? Själv vet jag ju att jag gått upp en massa i vikt. Någon som vet något om det? Har levern slutat fungera då eller?
Kramar

nydag2018

När jag drack som mest så åt jag i princip ingenting och hjärtat slog superfort hela tiden så man förbränner ju en hel del.. De gånger jag drack mindre så åt jag gärna en pizza eller liknande innan sovdags och det gör ju att man går upp i vikt. Kanske kan vara något sådant, att man inte får i sig mer än alkohol?

Femina

#Nydag2018
Jo, alkohol mättar ju också. Min man är så mager att han ser inte frisk ut. Äter gör han inte alls mycket. Jag vet också att när jag kände mig hungrig på eftermiddagarna så tyckte jag det var onödigt att äta när vi ändå skulle äta middag om kanske två timmar och vinet gjorde att jag kände mättnad. Men det är ju tveeggat också för alkohol stimulerar en till att äta mer och dessutom blir det gärna lätt snacks och annat man vill ha trots att man inte är hungrig.

Min man blir bara magrare och jag tjockare! Vilket par vi är!
Kram,

Femina

Igår infartsparkerade jag och över garaget ligger Systembolaget i samma hus. Jag tänkte att jag kunde gå in och se över deras alkoholfria sortiment. Det var ingen stor hylla men där stod jag i flera minuter och tittade och kunde inte välja. Till slut tänkte jag att det kanske var dumt att köpa något alls ifall vinsmaken triggar suget efter vanligt vin så jag gick ut igen - utan att handla. Det var nog första gången det hände! Att jag går in på Systemet och går UT igen utan att handla! Det kändes lite komiskt....
Ha en fin dag!

Femina

Igår var jag både på ett qi-gong pass utomhus i grönskan kl 11 och på ett avslappnat yoga-pass kl 16. Det hade jag inte gjort tidigare när jag drack för att jag hade varit för seg och trött för att orka med något kl 11 och klockan 16 hade jag redan börjat dricka vin så inget utav detta hade blivit av.

Igår kväll spårade min man ur - igen... Han gillar att lyssna på sin musik på Youtube via datorn när han är full och ska sova. Dock har han förstört tillräckligt många datorer genom åren för att jag ska riskera att vi måste köpa ytterligare en som kostar ett antal tusenlappar så när jag hörde hur han börjar banka och låta där nere på undervåningen så gick jag resolut ner och hämtade datorn. Han är ju så full att han inte kan hantera den och då blir han frustrerad och börjar banka och låta. Han är jättearg på datorn eftersom det är datorns "fel" när det i själva verket är han själv som är så berusad att han inte klarar av det allra enklaste.

Han blir förstås helt tokig... Stör hela familjen. Hotar ha sönder saker. Springer fram och tillbaka och försöker övertala mig att låta honom ha datorn (som jag gömt). När det inte fungerar för femtioelfte gången förbannar han mig för att "alltid veta bäst" och att jag missunnar honom att få lyssna på musik.... Suck. Jag blir ännu mer triggad att inte dricka själv när jag ser hur han beter sig. Det har jag ju sett förut också men då har jag själv varit berusad. Som nykter blir hans beteende ännu mer avskräckande. Han beter sig som ett litet barn som inte får leka med sin favoritleksak!

Jag läser ibland ordet "spritfet". Jag har googlat men inte fått fram information om vad som egentligen menas med det. Är man tjock så är man. Är det något särskilt som betecknar spritfet? Jag själv har ju ökat 20 kg senaste åren och det mest markanta är att övre delen utav magen liksom svullnat upp, redan under bysten, vilket gör att jag ser gravid ut! Någon som vet något om detta?
Tacksam för svar!

Femina

"Tänka klart" är en bok utav Annie Grace som finns på biblioteket och är den senaste boken jag läst om ämnet alkohol. Den rekommenderar jag extra mycket. Det är nämligen en mycket bra bok full utav fakta som på ett pedagogiskt sätt beskriver beroende och faktiskt kan göra skillnad i din inställning till alkohol. Jag tror att många som lider har minst lika stort eller ett större sug rent emotionellt efter alkohol än rent fysiskt. Läs!

De senaste 27 dagarna har jag varit nykter 25. Det är ett fantastiskt resultat. Jag har gått ner 3,1 kg och förmodligen sparat ca 3000:-.

När jag träffade en väninna i fredags blev hon imponerad av att jag varit så pass aktiv senaste veckorna jämfört med tidigare. Vi brukar äta lunch ihop och dela en flaska vin men denna gång satt vi på en mysig ponton vid Liljeholmskajen och drack öl och pratade. Jag drack alkohol fri förstås. Det som slog mig var att jag var precis lika glad, pratsam och upprymd i hennes sällskap utan alkohol som med. Det var också en ny aha-upplevelse!

Femina

Vad hände nu? Plötsligt kom en önskan om att dricka vin flygande! Varför? Jag har ingen aning. Jag som var så positiv så sent som tidigare idag. Hur kan jag glömma allt och bara vilja dricka? Jag vill inte bli full men gärna lite lagom berusad. Ingenting har triggat mig. Jag längtar bara efter vinet. Gud, så tröttsamt. Men jag har inte druckit och nu är det lite väl sent att börja. Jag börjar bli lite trött på att vara såhär "duktig". Jag får nog göra en kopp kaffe. Mig har det hjälpt med enstaka alkoholfri öl och det har inte triggat något sug alls men just nu har jag ingen hemma. Jag ska nog handla det imorgon. Suget är väl en trea på en femgradig skala så det är inte så att det inte går att låta bli. Det känns mer som att jag inte har lust att låta bli. Det kanske är samma sak?
Imorgon är det möte. Jag vill så gärna klara en månad i sträck och få månadsmedaljen. Dessutom är det bra för mina stackars inre organ. Jag oroar mig lite för leverskador. Jag undrar om min svullnad under bysten kan vara bukvätska som man kan få när levern är i dåligt skick. Jag borde kanske söka läkare. Eller så vill jag inte veta. Jag vet inte. Jag vet bara hur mycket oro och lidande jag gått igenom senaste fem åren när jag fick reda på min hjärnsjukdom som är obotlig. Ibland önskar jag att jag aldrig gått till läkare från början för då skulle jag fortfarande inte vetat om den. Det är ju meningslöst att veta när det inte finns någon bot. Ok, jag får göra kaffe nu och försöka tänka på vad som helst utom just detta.

Winna

Det blir bra med en kopp kaffe. Är du Gevalia-fan eller vad har du för sort i koppen?
Det är lätt med nykterhet när man själv vill och är motiverad. Ibland flyger motivationen iväg på semester och så står man där rätt oförberedd.
Då är det kanon med mål, som den här månadsmedaljen du så gärna vill ha.
Tankarna på att dra i sig alkohol är inte farliga. Det är temporära tankar som du kan vänta ut tills huvudet fylls med annat.
Kram på dig och lycka till på mötet imorrn.