18/9. Bestämde jag mig för Cold turkey.

Det är jag som är kapten på det här skeppet ok. Ingen jävel i mitt öra ska bestämma över mig. Ingen jävla substans ska få äran att styra mig ner i ett fördärv, denna korta stund jag har tilldelats på denna jord.

Nu är det äntligen över. Vilken befrielse! Jag tänker inte bli någon skruttig alkokärring, ett spridoftande vrak med darriga händer och suddig blick. Fan heller. Jag vägrar. Inte en droppe till! Nog med ursäkter. Det finns inga ursäkter.

19/9
På morgonen talade Kung Alkohol om för mig att han anser mig vara en smula dramatisk.

-Du har ju 2 inbokade fester denna månad, och en lång resa. Tänker du avboka dessa eller hur tänker du? Jag menar, du kommer ju omgående förlora dina vänner om du ska börja dricka Fanta på festerna, det blir direkt obehagligt för dom att ha en nykter jävel sittandes där.

-Du har ju inte direkt en uppsjö av vänner, var rädd om dom du har. Du kan gott dricka när det är fest, håll dig nykter i övrigt bara. Så! Problemet löst.

P.s -du vet väl att du har en flaska vin i skafferiet, hur har du tänkt med den?

Stumpan

Min enda plan för nödsituationer är att inte ha nån alkohol hemma? för då dricker jag upp allt! Det som funkar för mig, på en fredag exempelvis, är att dricka Kombucha eller äppelcidervinäger med bubbelvatten. Då får jag det där lite syrliga som jag får cravings för.

Jag tycker du skriver så himla bra!❤️ Gillar dina ironiska inlägg om dina tankar för det märks väl att du vet när det är kung A som talar och när det är du. Känns tryggt och peppande!

No pain no gain

Att vakna bakfull.

Klockan 05.34 en lördagsmorgon. Det är varmt och kvavt i sovrummet, syret är nästan slut. Du vaknar ofrivilligt, varm med sprängande huvudvärk.

Hjärtat jobbar hårt och vätskebristen skrynklar ihop hela din överhettade kropp likt ett infekterat russin.
Händerna skakar. Smaken av gammalt rödtjut i munnen. Huvudvärken som en hjälm med spikar innåt.

Du sätter dig upp i sängen och hela din skröpliga lekamen ryser till av obehag. Giftet lämnar din kropp, sipprar sakta ut ur huden, stinkande ångor.

Du måste ha vatten, vätska, Treo, saft, juice, läsk, kaffe, du måste till köket.

Pga huvudvärken kan du inte öppna ögonen, du kisar dig fram, stapplande steg som om det vore dina första på jorden.

Vattnet du får i dig kräks du upp i samma stund du dricker det och resten av dagen tillbringar du på toaletten och kippande efter andan. Den obligatoriska pizzan lyckas du inte få i dig förrän efter 5-snåret.

Notan hamnade på 1980:-

Vad skönt att det är helg så du äntligen får vila.

(Note to self, lördag 18/8 2018)

---------------------------
Godmorgon!

Igår kväll åt jag upp en hel påse Ahlgrens bilar, dom sötsura du vet.:) Fick lite ont i magen men helt ok. Solen skiner, det är lördag och jag ska på gym. Så jävla härligt!

Hur gick det för dig igår kväll och hur ser din dag ut? Har du något sug?

Stumpan

Åh fy fan! Ja vad hemskt det hade varit med en sån dag! Blev nästan lite bakfull av att läsa texten, du skriver så målande ?

Gårdagen gick bra. Har inte känt nåt sug än. Däremot parkerade jag vid Ica igår och fick den där radiostyrda känslan att gå in på systemet, men det gjorde jag inte!

Här blir det svampplockning idag! Och sen fika med en väninna. Vad blir det mer än gymmet för dig?

Stumpan

Och dagen med. Har varit i skogen och umgåtts med vänner och plockat massvis med svamp!

Vilken bra animation! Har din dag varit bra annars?

No pain no gain

Ett obehagligt fynd har dykt upp.

Sedan jag slutade bedöva mig har min samborelation blivit lite märklig.

Som om att jag ser honom plötsligt. Och inte helt gillar vad jag ser.

Jag läste om en man vars migrän gick över när han skiljt sig från sin fru.
Nära relationer påverkar en mer än man tror.

Jag inser att jag lever i en för mig, andefattig relation och att det är en del av missbruket. Det har jag vetat såklart, men det blev just så tydligt på ett annat sätt.

Suget börjar kännas nu, Jag känner mig också klarare i pallet och lite bitsk.

Funderar lite på tjejhormonerna också -det spelar en stor roll för min del gällande mat och godsaker. Det röda vinet borde antagligen också spela roll. Kanske bör man fundera på om det är enklare att sluta innan/under/efter lingonveckan.

Hur går det för dig- står du fast vid ditt beslut eller har det nästlat sig in strategier?

Stumpan

Ja, relationer påverkar en väldigt mycket! Har levt som du beskriver i en relation som inte gav mig så mycket, det var där jag började dricka. Det var de enda gångerna han ville göra planer och visa ömhet, när han tagit ett par glas... jag använde alkoholen för att stressa ner och orka stå ut under tiderna då han behandlade mig som luft.

Ja tjejhormonerna ? de är igång här med! Man blir ju både trött och stressad och ilsk på samma gång. Och alla belöningar är bra belöningar, om det går att äta vill säga? men här ska vinet bytas ut mot choklad!

Jag tycker det går bra, men jag räknar ju helger och inte dagar och det har ju bara gått en helg. Men jag mår verkligen toppen! Det beror delvis på att jag inte druckit men till stor del på att jag verkligen har bestämt mig tror jag.

No pain no gain

Intressant. Hur länge varade relationen?

Osynlig får nog bli rubriken. Ikväll har jag varit på AW men han har inte ens uppfattat det. Vilket skämt. Det här går ju inte.

Jag drack 2 glas vin,inte för att jag var sugen faktiskt men bestämt sedan länge.

Till min stora förvåning var det faktiskt inte gott. Lite lätt huvudvärk har jag nu.

Och känslan av att det här klarar jag mig så bra utan, verkligen, är stark. Går och lägger mig efter en kopp the.

Tacksam!

Härligt att du mår toppen - det känns ända hit! Skitbra pepp-tråd har du startat också, bravo :)

Stumpan

Relationen varade för länge, strax över 10 år. Många år bortkastade där! Har ni bott ihop länge?

Vad skönt att gå och lägga sig med den känslan❤️

Tack, jag känner mig otroligt peppad och bestämd att ta det här steget nu! Har inte nått någon botten direkt (som man hör talas om) men jag har tröttnat på mig själv ? Det var väl dags!

Stumpan

Hej! Har dagen varit bra?

Här har dagen varit fullspäckad, men bra?

No pain no gain

Idag har jag funderat mycket på min vinflaska, det slutade dock med våfflor & hjortonsylt.

Min samborelation - han bryr sig inte om mig det minsta, jag är blott en del av möblemanget. Vi har levt tillsammans i snart fem år. Jag har provat allt och tagit alldeles för mycket ansvar för oss. Nu har jag slutat med det och snart är vi därav bara två personer under samma tak. Han lyfter inte ett finger. Vilket sorgligt slut. Vi som var så kära. Den kära leken kärlek är en lömsk lek.

Trivs du som singel eller längtar du?

Stumpan

Vad gott det lät!

Så tråkigt när det är så i en relation. Den där osäkerheten som blir när man inte har något gemensamt. Ständiga tankar om stanna eller gå...

Jag älskar att leva ensam! Jag har en särborelation vilket passar mig utmärkt. Väldigt kravlöst!

Stumpan

Hej! Hoppas det är bra med dig! Har haft en skön fredag och har äntligen landat i soffan. Hoppas du får en härlig helg?

No pain no gain

Ja det går bra det här, tillfälligt ökat intag av sötsaker men det är ett lätt pris att betala för att slippa bli alkoholist.

Nu ska jag resa bort en längre period, jag återkommer, sköt om dig och drick inget äckligt gift, det är ovärt. Mvh