Min mamma har varit alcoholist så länge jag kan minnas. Hon dricker sig full varända kväll och symptomerna märks, hon blundar när hon pratar, glömmer saker man nyss har snackat om, blir agresiv och lädsen även om man inte gör något dumt, osv.

Min mamma dricker vin för att bli full och försöker glömma sina olika "problem" hon har säger hon. Jag har satt sitattecken vid problem eftersom det är den delen jag inte förstår, hon säger att hon är utbränd och tycker hon borde gå i förtidspansion men lever ett väldigt slappt liv igentligen.

En vanlig dag för henne kan se så här ut.
Sover tills klockan 13:00 varje dag och går till jobbet 15:00 om det inte är en fredag då hon inte jobbar.
Jobbar från 15:00 till 19:00 eller tidigare, ibland går hon hem tidigare men låter sin mamma(82 år) jobba ut hela passet.
Kommer hem röker, dricker och sitter på mobilen tills klockan slår 10:00 då hon börjar med mat till barnen.
Ibland får hon vin och cigg hemkört av mig och min bror.
Klockan 12:00, 01:00 eller 02:00 blir hon klar med maten då det är stor chans att alla har gått och lagt sig.
Somnar full klockan 04:00 eller senare, ofta uppe tills 07:00.
Vaknar up 13:00 igen.

Många säger att det är ens problem i livet som leder än till att dricka så mycket men jag tycker det värkar som min stackars mormor har det värre.

Med den här konstiga dygnsrytmen så blir det inte mycket gjort och det leder till att hon måste be om pengar från sitt ex(min pappa), mina ayskon till och med ha sex med fastighetsskötaren för att betala hyran och använda pengarna hon får från jobbet till att köpa vin och ciggaretter.

Jag har hela mitt liv fruktat ekonomiska problem inom familjen och blir sjuk bara jag tänker det men idag var det något speciellt som hände. Idag var dagen då jag behövde betala vår hyra med mina egna pengar för att hon inte haft några. Hyran gick på runt 11 tusen som jag behövde betala med pengar jag fått från student, jul och födelsedag.

Detta är vad som knäckte mig och jag har inte kunnat tänka på annat under hela dagen. Jag och min bror konfronterade henne idag när hon var nykter eftersom annars så börjar hon skrika och kasta saker. Hon sa att drickandet inte har med våra economiska problem att göra alls och att vi bara skällde och hatade på henne under snacket tills vi blev iväg skickade utan att kommit någon vart.

Jag frågar nu om hjälp hur jag ska lyckas få henne på rak väg innan vi blir vräckta.
Hur man kan få ut henne ur förneckelsen och få henne å förstå att drickandet som är roten till problemet
Och om varför hon dricker?

Tack för att du läst, skulle värkerligen vilja bygga ihop familjen igen.

Sannah

Verkligen gjort allt i din makt för att förändra och för att hjälpa din mamma. Hon mår inte bra och hon är alkoholist vilket är en sjukdom och behöver hjälp av en läkare. Även du behöver hjälp, bra att du skrivit här. Finns det någon mer utanför familjen som kan hjälpa dig och som du kan berätta för?
Jag förstår att detta måste vara mycket tungt att bära!
För att få henne ur förnekelsen innebär att du ska och har rättigheter att sätta dina behov främst.
Stor kram till dig!

Spontant känner jag att du borde göra en orosanmälan till Socialtjänsten.
Situationen är alldeles för tung för dig att hantera ensam.

Det finns en förening som heter Bona Via och som hjälper barn och unga till missbrukande föräldrar.
Där kan du säkert få stöd och rådgivning.

Lycka till! Och Kramar ???

Det du beskriver är inte ok. Inga barn ska behöva ta hand om sina föräldrar och oroa sig som du gör. Din mamma är sjuk i alkoholism och en alkoholist ser sina behov av att dricka, nästan enbart. Du och dina syskon behöver rädda er själva. Du skriver att din pappa finns, kan han hjälpa er? Kan du vända dig till socialtjänsen för att få hjälp? Du kan även ringa till alkoholhjäpen. Du hittar telefonnummret på första sidan. Du skriver inte hur gamla ni är, men det låter som att ni fortfarande är barn/unga.

Din mamma kommer inte att sluta dricka så länge ni stöttar henne med att handla vin, betala hyra, ta hennes arbetspass. Det underlättar hennes drickande, tyvärr. Jag och mina systrar har brutit med våra föräldrar pga alkoholen. Det är inte lätt, men nödvändigt för att inte gå under själv.

New start

Själv slåss jag med denna eländiga sjukdom och inser att när jag är i aktivt drickande går det före allt annat. Vänd dig till socialtjänsten. Är det svårt så har du rätt att vara anonym.
Lycka till

g123456

Tar in varända ord som skrivs och det hjälper väldigt mycket ska ni veta! ?

Jag och min bror ska försöka vara lite mer strikta med henne och försöka få henne att engagera sig lite genom att sluta slava runt vin och cigg och istället få henne att inse att hon har inga egna ben att stå på och att pengarna kan spenderas på annat mycket bättre.

Ska definitivt ringa någon och anmäla det hela hoppandes att få lite hjälp med det här. Tack igen ?