Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Gårdagen började ganska dåligt men slutade desto bättre. Jag gick till AA-mötet och där var ca hälften utav alla deltagare samma personer som i min andra grupp! Kul. Dessutom träffade jag en kvinna som jag träffade på en kurs för många, många år sedan. Jag tyckte om henne då och jag blev glad över att träffa henne igen! Jag minns henne särskilt för att hon på kursen berättade hur stolt hon var över att ha fått årsmedalj från AA. På den tiden hade jag absolut inga a-problem och förstod inte riktigt hennes glädje men nu förstår jag bättre. Efter dessa möten känner jag mig glad och stark!

Idag har jag möte med två specialpedagoger på min sons gymnasium. Sen ska vi äta lunch, han och jag. Jag vet inte om jag oroar mig för mycket i onödan. Han själv verkar så van att vara ensam så jag vet inte om han lider utav det eller tycker att det är skönt. Jag funderar på att kontakta BUP. De har behandlingar mot social fobi/ensamhet men min son skulle nog inte tycka om det. Jag vet varken ut eller in. Jag vill inte tvinga honom att vara någon annan än sig själv. Samtidigt kan det inte vara nyttigt för en tonårskille att inte ha några sociala kontakter vare sig privat eller i skolan.
Ha en fin dag!

Femina

Grått och regn ute. Ungefär samma känsla här inne. Det är inte bra.

nydag2018

Det blir bättre. Såna gråa dagar är helt värdelösa, men å andra sidan kanske det gör att vi uppskattar de bra dagarna lite extra?
Kram till dig

Femina

Jag drack vin både i fredags och igår. Jag tyckte tydligen att jag skulle "unna" mig det. Det visar ju bara hur fel jag tänker... Nu skiner solen ute och jag känner mig inte pigg alls. Tillbaka på ruta ett igen.

Winna

Du ser ju feltänket.
Nästa gång du vill unna dig så vet du hur det kändes den här helgen att unna dig alkohol.
Det är en värdefull lärdom.
Kram på dig.

Femina

Jag kommer aldrig klara av att vara nykter så länge jag tänker att alkoholen ger mig något. Så länge jag vill "unna" mig den, att den är åtråvärd, att jag måste "avstå".
Den dagen jag inser att den istället tar en massa ifrån mig, att den förstör mig, att den lurar mig, sviker mig - ja, då kommer jag förhoppningsvis känna mig befriad istället. Hur ska jag då komma dit? Med Guds hjälp och er hjälp och AA antar jag. En dag i taget, kanske en timme i taget eller en minut i taget...

Winna

Med Guds hjälp och vår hjälp och AA.
Och med din hjälp.
Genom din egen medvetenhet.
Att du observerar och ser, drar slutsatser och väljer nytt.
Att lära dig känna igen beroendets röst.
Att skilja den från din egen.
En tidsenhet i taget.
Det går och du kan.

Femina

#Winna
Du har förstås rätt. Jag har nya insikter/erfarenheter nu som jag inte hade första dagen. Jag ville helst slippa se dem men beslutet att förändra mitt drickande har ju tydligt visat det jag länge har misstänkt, att mitt dagliga drickande, ökade intag, faktiskt fått konsekvenser.
Kram,

Winna

På väg att förändra.
Tappa inte modet.
Man kallar det att hjärnan kidnappas av alkoholen på goda grunder.
Jag har varit precis där du är.
Känner så igen mig.
Alkoholen frestar och bedrar och bygger luftslott.
Och man åker dit och man åker dit.
Men så en dag åker man inte dit.
Inte dagen efter det heller.
Och så åker man dit igen.
Det är ofta så det ser ut.
Men på väg är du.
Kram!

Måste bara ge dig beröm för den fina text #110 du lade in i Feminad tråd.
Så klockren!!
Som ett poem man kan läsa om och om igen?

Kramar ???

Femina

I många böcker jag läst om att förändra sitt liv så skrivs det att det man fokuserar mycket på växer och att vår hjärna inte förstår ordet "inte", t ex tänk inte på en rosa elefant.
Jag bara tänker hur det står i relation till AA-möten, böcker om alkohol & beroende osv. Matar vi monstret med all vår fokus på A? Vi kanske ska fokusera mer på vad vi vill än vad vi inte vill? Någon som har tankar om detta?

Christus77

Hej.
Är ny här och ska imorgon försöka igen att bli nykter.
Har ni några goda råd??

Mvh

Välkommen till forumet! Det låter som att du kämpat för att bli nykter tidigare. Här finns det många som också har samma mål. Hoppas du blir inspirerad!

Ett tips är att du skapar en egen tråd (se knappen högst upp till höger), då blir det lättare att följa dig sedan.

Åter igen, välkommen hit!
/Carina
Anhörigstödet & Alkoholhjälpen

Femina

Solen skiner idag igen och jag vaknar nykter. Igår var jag snäll mot mig själv hela dagen. Ingen stress. Baksmällan gick sakta över. Jag bara tog det lugnt och började läsa om boken "Tänka klart". Jag ska inte tänka mer på när jag "får" dricka. Det skapar bara stress och ångest. Jag får låta bli, helt enkelt. Eller enkelt - alltså, det blir enklare att inte köpslå med A utan bara tänka "nej". Sen ska jag försöka fokusera mindre på A öht och istället tänka på sådant jag tycker om. När det gäller den annalkande Greklandsvistelsen så blir det nog lite av ett eldprov med en nykter semester men det får bli en ny upplevelse! Bara jag står ut med min man som kommer dricka hela tiden i vanlig ordning. Om jag inte står ut kanske det borde säga mig något...

Femina

Jag vaknar nykter och solen skiner igen! Gårdagen var lugn. Jag tog en promenad och rätt var det var dök tanken på Grekland upp igen och tvivel smög sig in i min hjärna. Nu har jag läst boken "Tänka klart" två gånger. Det räcker tydligen inte. Jag försöker säga till mig själv att jag ska ta en dag i taget och inte bestämma något alls i förväg. Ikväll är det möte.

Femina

Igår var jag på mötet. Dessutom var det "praktiskt möte" en timme innan ordinarie möte som jag var med på, mest utav nyfikenhet.

Bara 9 dagar kvar till Grekland. Istället för att vara förväntansfull inför resan går jag mest och förstör för mig själv genom att tänka på ifall jag ska "unna" mig att dricka öl/vin på semestern eller inte. Det är ju inte bra alls. Jag har de senaste fem veckorna varit nykter 31 dagar utav 36. Det är ju fantastiskt! Å andra sidan inte mer än 14 dagar i sträck och vid 5 tillfällen har jag druckit. Det är ju mycket bättre än att jag skulle druckit alla 36 dagarna naturligtvis. Det känns inte som att jag kommit längre än att vilja kunna dricka "ibland" och då har jag ju inte ställt om mig mentalt på ett nyktert liv ännu. Kanske är det för att jag inte nått min "botten" ännu. Med "botten" menar jag inte total utslagning utan alla har vi säkert olika nivåer utav en personlig "botten" som blir en total vändning för oss. Det är ju iallafall vad jag hört/läst.

Ellan

Hej,
En liten tanke... Har du kollat om det finns möten på semesterorten? Kan kännas tryggt att ha det som en backup.
Tänker lite på det här med sin personliga botten. Jag slog definitivt i min med dunder och brak. Kan idag önska att jag vänt om tidigare för den absolut värsta tiden i mitt aktiva liv var det sista halvåret. Även fast jag visste att jag var alkoholist och gick lite på möten och även hos en alkoholterapeut så hade poletten inte riktigt trillat ned vad det verkligen innebar.
Om vi leker lite med tanken på att din resa till Grekland ska vara en nykter sådan. Hur känns det? Tråkigt? Fräscht? Eller helt omöjligt?
Kram
Ellan

Femina

Igår kväll var jag på terminens första kör-repetition i kyrkan. För mig var det bara utav nyfikenhet som jag gick för att "prova-på" hur kören kändes. Det var ingenting för mig men det är sådant jag inte tagit mig för senaste åren eftersom jag tidigare inte kunnat ta bilen på kvällstid.

#Ellan
Jag tror tyvärr inte min pollett trillat ner ännu...
Jag har inte letat efter möten på den lilla grekiska ö vi ska till. Vi bor dessutom inte i stan utan på en liten turistort. Men det är inte ett möte jag desperat behöver under semestern utan min egen motivation.
Allt gott!

Femina

Igår bestämde jag mig för att dricka vin - igen. Köpte en god flaska (inte box) rött och drack halva till middagen. Solen lyste, vi satt ute och åt tills solstrålarna inte nådde vår altan längre. Då hade jag inte tänkt dricka mer men sen slank det ner några glas vitt också utav bara farten. Det är som att jag måste testa mig själv. Jag känner ju klar skillnad när jag vaknar nykter på morgonen mot när jag druckit kvällen innan och det är ju inte till det bättre förstås. Men, jag hade en bra dag igår och mådde bra. Det är viktigt att särskilja från att dricka en dag när man mår dåligt och känner sig nere, även om alkoholen är densamma så blir inte känslan densamma. Det är mycket lättare att dricka för fort och för mycket när man mår dåligt och sen mår man ju ännu mer dåligt, i alla fall för mig.