Hej Admin

Känner igen det. Är egentligen en periodare i allt jag gör.
Dricker, skriver på forumet, tränar, shoppar.
Maniskt - sen blir det inget på ett par månader.

Jag kan tycka också att det är skönt att inte vara här
(missförstå inte heller detta)
Ibland känner jag att min hjärna måste koppla bort allt
som har med A att göra. Reklam, forumet, AA.

Sen är jag en extrem känslo/empati/människa som suger åt mig
andras känslor. Det går in i min själ. Det kan vara jobbigt.
Även om det är många bra och upplyftande historier här
så är det också många tunga, jag tar med mig det när jag loggar ut.
Ist för att logga ut - släppa så blir det logga ut - går och funderar på det som har
skrivits.

Kan bli tungt.

Anyway. Nä det går inte med två öl.
Andra kan men inte vi..............
Kommer aldrig att gå när man har klivit över. Den delen av våra hjärnor är
sabbade för alltid.
Lättare att bara acceptera det - det blir i sig någon slags
frid i själen det med.....

Du har bra mycket mer än 2 steg fram. Som ADHD skrev, du har mycket med dig.
Det är ju inte försvunnet.
Guppen kan ju också lära oss något.
Nu fick du en lärdom till. Inte ens efter 1 år så fungerar ett par öl.
Inte efter 30 år heller.

Det är ju i sig inte så farligt att dricka ett par gånger per år.
Men för oss är det ju mängden som är livfarlig när man tappar
kontrollen helt och fullkomligen bara häller i sig.
Som jag skrev i din tråd.

Mängden alkohol kan ta livet av oss.Det är inte värt det.
Glad att du är uppe igen ;-)

Kram

Anders 48

Den rubriken gillade jag också mycket mer:-) Det är nog mer överensstämmande med verkligheten. OCH som du säger - jag känner faktiskt att man lär sig något. Verkligen. Även om det är ett tufft sätt av lärande..... Jag brukade tidigare, för flera år sedan, tänka efter en fylleperiod att: "Nu lekte jag med elden igen". Det är inte längre frågan om att leka med elden - för den kommer att sluka mig (oss) om vi fortsätter.

Tack för din nya rubrik!!/Kram på dig

Anders 48

Ja åren går.....och Anders 43 har hunnit bli Anders 48. Typ. Men kanske inte exakt! Men mer överensstämmande med vad som står i passet. Vi är ju anonyma - men har ändå passerat 43. Så är det med det. Tjena!

Anders 48

Idag när jag skulle gå på ett AA-möte så vände jag innan jag kommit in i lokalen. En människa som jag verkligen har jättesvårt för var på väg in. Den här människan verkar så fullständigt utflippad - och pladdrar om allt annat än sitt alkoholproblem. Drar över tiden och "flummar" iväg om än det ena än det andra. Jag blev lite fundersam över min egen reaktion - men känner att denna människa i nuläget bara slukar dålig energi. Det går ju tvärs emot vad man pratar om i AA: att alla är välkomna, och att man inte skall känna harm inför andra. Det kändes egoistiskt av mig att skippa mötet p.g.a. en annan persons närvaro. Hon har ju rätt till sin historia. Nån mer som känt såhär på typ ett AA-möte? Jag vet inte om jag gjorde rätt eller fel - men där och då så kände jag att jag inte skulle känna lugn och ro i närheten av denna människa - och att sitta där och vara irriterad inte heller hjälper.

Ellan

Anders,
Jag har upplevt det flera gånger... att jag blir ”störd” av andra människor som kommer på möten. Precis som du beskriver det... de som flummar ut lite, pratar för länge osv. De gångerna det händer tränar jag mig själv i det. Dvs tränar mitt tålamod och gör en spegling. Dvs vad är det i mig som triggas av detta? Jag ”står ut” och lär mig faktiskt lite mer om mig själv. Ibland är det kämpigt värre.
En erfaren vän i gemenskapen sa en gång att han aldrig ångrat ett möte. Han hade varit på 5000 möten... för om han upplevde mötet som dåligt så gick han hem och såg sig själv ordentligt i spegeln.
Så kanske kan vara ett tips o en tanke att fundera på. Vad triggas igång hos dig?
Kram
Ellan

DetGårBättre

Vi är nog många som känt så. Jag har dock inte vänt eller lämnat. Men som ovan försöker jag reflektera på varför jag känner så. Spelar ju ingen roll egentligen. Vissa delar saker jag inte bryr mig om, där flyter jag mest med i mina egna tankar, men vissa får jag spel på. Tror det mer handlar om att leta fel hos andra. Bra träning att fokusera på sig själv om man vänder på det. Jag har dock inte besökt någon grupp igen där jag känt såhär och min huvudgrupp minskade jag rejält besöken på. Men tror inte det där är rätt anledning utan se dig i spegeln. Varför ser vi oss som bättre människor?

Anders 48

Tack för era svar! Jag håller ju i grunden med - men det blev bara för mycket när jag såg denna människa. Såg en "förlorad" timme framför mig. Fast eg. så är det ju inte så. Skall försöka vända på det, spegla mig, och försöka förstå vad det är i mig som gör mig så irriterad. Och kanske är det så, att jag omedvetet ser mig som en bättre människa? Det tycker jag ju inte heller egentligen. Eller så gör jag det? Och det får jag isf försöka att lägga av med. För det är ju inte sant. Skall tänka på detta nästa gång denna människa dyker upp och börjar "fara iväg". Det är denna persons liv och historia, framställd enligt egen fri vilja. Det skall inte få mig att totalsucka inombords. Skall jobba på det. Mindre harm helt enkelt.

Jo det är ju kanske mer Zen att acceptera att den där personen stjäl din tid och leva med det och förändra dig själv till att acceptera allas olika personligheter. Perfect world, alla har obegränsat med tid och energi att lyssna på på och acceptera alla andra.
Jag tycker dock aldrig att man ska behöva stå ut med människor som totalt saknar självinsikt och gärna stjäl tid och energi. Dock svårt att uppfostra vuxna så jag tycker du gjorde rätt, lämna dem. Man kan inte gilla alla, men man kan stå ut med dem i små doser.

Anders 48

Jo, jag skall öva på att bli mer Zen! Det gör jag nog klokt i. Precis som i den "riktiga världen" så får man ibland stå ut med snack och situationer som man ogillar eller blir irriterad över. Vem vet, just den här personen kanske en dag säger något som "träffar" - den chansen måste jag ge. Till saken hör att dessa eftermiddagsmöten ibland är rätt så små med få deltagare - och då finns ju tiden att "mala på" - om man bara är 4-5 personer. Lättare när det är flera...….-ska jobba på det!:-)

King Baby - Baby Queen Syndrome - An Explanation For Our Addictive Personalities.
Länkar inte till något (googla om du är intresserad) men intressant att få en annan bild av beroendepersonligheterna.

"It’s ok to be the centre of your universe; however it’s not ok to expect to be the centre of everyone else’s universe!"

Happy reading

MM

Anders 48

Tack för lästipset MM! Citatet du bifogar är ju så rätt - och är ju rätt allmängiltigt i det vanliga livet. Klokt! Tror dock att det blir extra läsvärt när man nyligen har tagit ett återfall. Självcentreringen är total skulle jag vilja säga - och då får man inte tro eller förvänta sig att även omgivningen skall vara lika centrerad vid mig och mitt tillfrisknande. Jag försöker verkligen att "närma" mig min vänner (som vet allt) försiktigt, och inte vältra mig i mig själv och prata om mitt "fall". Det kommer. När vi om en tid står på samma nivå - då kan vi diskutera det tillsammans, likaväl som att vi pratar om någon annan och dennes "problem" vad det nu må vara. I början får man slicka sina sår ensam - och med hjälp på forumet, och/eller annan hjälp genom AA, eller annan professionell hjälp. Anyhow, väldigt bra och tänkvärt citat. Tack för det!:-)

Anders 48

Är det bara jag som drabbas av någon spamgalning som postar inlägg med kinesiska tecken? Sida upp o sida ner. Tröttsamt. Galning eller "robot"? Kanske är moderatorer lediga idag - vilket jag unnar dem. Men det är rätt irriterande......

Winna

att läsa om King Baby Syndrome.
Var många check på Personality Traits, huga.
Men - icke skämmas, inte döma, bara se och observera.
Kollade in pdf:en som omnämndes och skrev ut sidorna.
Tack för tips, MM.

Dom kanske säljer Antabus från Bejiung?
Lite svårt att fatta att det kan gå att göra sådana massinlägg i detta forum,
tänker på säkerhet och dylikt.

Anders 48

Repar mig sakta men säkert. Det går långsamt. Jag står stabilt på den sidan av plankan som inte innehåller alkohol! Det är vit flagg - jag ger faktiskt upp. Det går inte helt enkelt! Det är för farligt, och jag inser att jag kanske kommer att dö om samma sak händer igen. På riktigt!

Nu tänker jag mycket på min grundstämning - som inte har varit speciellt bra de senaste åren. Kanske behöver jag hjälp med det medicinskt. Samtidigt så avvaktar jag lite - för man vet ju inte vad som är ägget eller hönan när det gäller nedstämdhet och alkohol. Men jag är inte främmande inför att gå till doktorn och prata om sänkt stämningsläge och ev. åtgärder. Vet dock inte hur ärlig jag skall vara med mitt alkoholmissbruk och mitt beroende? Får klura vidare på det...…

Undrar också hur dessa "viagraspammers" tar sig in postar alla dessa hundratals sidor med kinatecken? Vissa sidor man loggar in på kräver ju att man verifierar att man är en "riktig" människa - man skall svara på nån fråga, eller skriva bokstäver och siffror för att säkerställa. Kanske skulle det vara något att införa här! Kanske lättare sagt än gjort - men lite irriterande är det allt.

Kram på dig med MM/och ps: Jag tycker att du skall vaska vinflaskan i kylen. För säkerhets skull, bra med både bälte och hängslen.

Anders 48

Hej!

Kommer kanske att börja äta antidepressiva SSRI. Har gjort det tidigare, och det fungerade. Att vi missbrukar alkohol är ju ofta självmedicinering mot depression eller ångest. Skulle bara vilja veta om det är fler som använder SSRI, eller har gjort det - och hur det har funkat/fungerar? Jag är nu i läget att jag har kapitulerat inför alkoholen - och nästan lägger mig "platt". Jag vill hitta mig själv igen - och tror att jag har varit nedstämd de senaste åren men bara "tågat på" - med ibland katastrofala följder.

Hur funkar dessa mediciner för dig? Har de hjälpt? Vilket är "bäst". Bara rent allmänt sådär.

Kärleksguden

Börjar jag med om någon dag, jag ska byta till SSRI från annat preparat. Min läkare sade att man kan få ångest första dagen/dagarna så jag fick lugnande utskrivet också