Hej
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva förutom att jag skäms så otroligt över mig själv & mitt drickande.
Hur kunde det bli så här..?
Jag har en underbar familj & jag smygdricker ung varje dag.
Nu får det vara slut med det här,
Jag behöver all pepp som finns

Ellan

Hej Mod,
Bra att du hittat till forumet. Här är det ingen som dömer och många som är där du är idag eller har varit där tidigare. Allt smygande, lögnerna och skammen, jag minns det så väl. Det kan kännas mörkt och ångestfyllt men det går att bryta. Strategier är en bra sak att ta till i början på nykterheten. Göra en plan för dagen och hålla sig till den... kan låta tråkigt men det gäller ju inte i all oändlighet.
Ut med vinflaskorna ur hemmet... kan oxå vara en plan.
Ta hand om dig!
Kram
Ellan

Mod

Hej Ellan.
Tack för dina ord.
Ja fy tusan vad det här är jobbigt..

Vinflaskorna får tyvärr stå kvar, då min man köpt dessa.

Gjorde upp en plan, jag åkte och köpte träningskläder. Hoppas att det fungerar.

Det känns skönt att jag tog mod till mig och gick med här. Jag har levt i förnekelse så länge.Men det värsta är skammen över mig själv, hur jag skäms över mig. Jag har blivit den jag aldrig trodde att jag skulle bli.
Suget och rastlösheten är svår. Är rädd att jag faller tillbaka för att "belöna mig"..

Kram

DetGårBättre

Det kommer gå upp och ner ditt humör. Viktiga är att inte fatta massa beslut när man är nere utan att vänta med sådant till man är uppe över ytan. Kämpa i varenda sekund under 2-4 veckor, helst fyra! Därefter får du försöka se vilka situationer som känns som att du hellre vill dricka. Förändra de situationerna.

Mod

Tack "det går bättre".
Vilken kamp det här är..
Tog på mig träningskläderna och gick ut och promenerade. För mycket frestelser här hemma. Min man åker bort i 1 vecka från imorgon. Behöver all pepp jag bara kan få under denna tiden. Det skrämmer mig och jag måste ha en plan.
Kram till er alla.

pytte_7

Vet din man om något? Kanske vore det bra att prata med honom annars och ta bort vinflaskorna... vet att det är svårt, vet precis vart du befinner dig. Jag kan dock säga att jag förlorade mitt livs kärlek pga att jag inte pratade med honom.. önskar ingen det. Livet är nu en kamp hela tiden - "It only hurts when I breathe" - så är mitt liv. Försök att undvika att komma dit.

Mod

Hej Pytte_7
Tack för dina ord.
Nej, han vet inget & jag klarar inte av att berätta det?
Får försöka kämpa själv.
Får ta en dag i taget & reda ut den här soppan jag har försatt mig i!
Så bedrövligt dåligt av mig
Kram

Har du nått att slukas upp av?
Testa något nytt, snickra nått, köp ett pussel, köp ett Nintendo classic, anmäl dig till någon kurs med start omgående, köp en experimentlåda, gå till en drive range på golfbana, börja skriva dina memoarer bara för dig, köp boken 101 vardagsfilosofiska experiment och beta av alla, behandla fötterna, skissa på en företagsidé.
Gör något som du inte brukar, kan ge positiva effekter utöver tidsfördriv.

Mod

Hej IronWill
Tack.
Jodå, jag har allt varit & köpt träningskläder & har börjat promenera.
Men tankarna på A finns där nästan hela tiden
Ska det alltid kännas så här?

Fredde

Grattis till dina vita dagar bra jobbat? Jag tycker du är modig och stark som börjat ta tag i dina problem angående alkoholen det visar att du vill ha en förändring till det bättre så att du kan börja må bra igen. Jag tror det skulle underlätta mycket för dig om du vågade vara ärlig och öppen och berätta för din man angående din situation så slipper du fightas ensam för ensam inte inte alltid starkast. Jag krigar själv mot den lille röde alkojävlen och han är listig och lurig och vill gärna sätter griller i huvet på en och lura en i fördärvet. Men jag har börjat tröttna på hans romantiserande prat om alkohol osv så nu ska jag inte ge han en droppe till och hoppas på att han törstar ihjäl för gott ? Jag känner igen dessa tankar på alkohol som bara tar en massa onödig energi av en och får en att må dåligt på olika sätt. Men får försöka trampa upp nya tankespår så kommer nog dessa jobbiga tankar på alkohol blekna med tiden ju starkare men blir i sig själv. Styrkekram?

Mod

Tack för dina ord, de värmer.
Jo, så småningom måste jag nog prata med min man. Men först måste jag nog landa i mig själv, jag har ju just erkänt för mig själv att A är ett problem.
- Sen undrar jag, hur ärftligt är det här, eller kanske man ska säga att man har en större benägenhet att fastna för A?
Styrkekramar till dig Fredde!
Kram

Mod

Jag hällde ut skiten & drog på mig träningskläderna ??
Kram

Mod

Det kändes skönt & lite overkligt.
Fick minnesbilder av alla flaskor jag har hällt ut för min pappa ??

Kram

Vad är det som är tufft idag? När det gäller alkoholen går det bra för mig. I övrigt går det inte så bra.
Styrkekramar?