Ikväll häller jag ut det sista som blev kvar av rödvinet igår. Nu är det färdigkompromissat. Känslan av att inte dricka är såååå mycket skönare än luddet i huvudet när jag dricker och värken i kroppen som jag så ofta får dagen efter. Den sköna känslan av att vara skärpt, fräsch, hälsosam är sååå mycket härligare. Nu är det dags.

Tack Fredde! Ett steg i taget körde jag också med, men kände att det blev sånt sug efter ”nästa gång”. Jag gick liksom och väntade på det hela tiden...
Grattis till dina vita dagar också. Må de bli fler och fler! ?

Välkommen hit Liten tjej! Här finns massor av trevliga människor och massor att läsa och inspireras av. ☀️

Ytterligare en lyckad kväll. Släpade med mig jobbet hem idag. Har haft fullt upp och inte varit ett dugg sugen. Dessutom fick det med sig att älsklingen fick lite egentid framför TVn fastän jag var hemma. ? Harmonisk kväll! ?

Fredde

Härligt att höra att det blev ännu en lyckad kväll för dig det glädjer mig ? Vilken tur din man hade ikväll att han kunde få ha tven för sig själv så han kunde se på när Sverige spelar fotboll och förlora mot Österrike ? Ha det så gott?

Börjar känna igen mig själv! Självförtroendet och tryggheten är på väg tillbaka. Tryggheten har kanske folk i min omgivning upplevt ändå, men den har varit ett invant mönster i mitt beteende. Nu börjar jag känna den på insidan igen... ? Undertbart!

Börjar känna igen mig själv! Självförtroendet och tryggheten är på väg tillbaka. Tryggheten har kanske folk i min omgivning upplevt ändå, men den har varit ett invant mönster i mitt beteende. Nu börjar jag känna den på insidan igen... ? Undertbart!

Helgen har jag tillbringat på annan ort med 30 andra personer kring ett gemensamt intresse. Vi har alltid fest på lördagkvällen när vi är iväg och det har varit lite pirrigt hur det skulle bemötas att jag körde alkoholfritt.
Vid välkomstdrinken insåg jag att det i det här sammanhanget inte verkar vara någon som låter bli helt. Inte som det verkar iallafall. Att jag inte skulle dricka blev en liten snackis och jag märkte senare under kvällen att man även reflekterat över att jag körde alkoholfritt utan att jag var med. Jaja. Det bjuder jag på. En var dessutom avundsjuk på att han var så himla onykter medan jag ”minsann” var nykter. Fniss. Skyll dig själv tänkte jag. Valet är ditt. :D
Insåg dock att det vin jag köpt innehöll 0.5% alkohol. Absolut inga mängder, men jag kände mig nästan lite lurad. Nästa gång ser jag till att det är 0%.
Jag är nöjd med mitt val och känner att det här är rätt väg. Alternativ finns ju och alkoholfritt vin funkar perfekt ”att unna sig med”. Läsk är inget alternativ för mig och Ramlösa känns tråkigt till speciella tillfällen.
Så en skön nykter helg är snart förbi och jag känner mig skärpt och snygg. ??

Funderade på att fira ett avslut på jobbet, men främst var det nog bara för att jag var nyfiken på om upplevelsen fortfarande var något positivt. Skickade mess till älsklingen om att ta hem en flaska bubbel från landet men det hade han missat. Vi pratade, bollade, funderade. Jag ändrade mig. Vi åkte och storhandlade. Frågan kom upp igen, men då bestämde vi oss för att skippa det. Det blev bubbelvatten o en massa ost när vi kom hem istället. Vi bromsar varandra. Tror att båda ser fördelarna med att skippa a. ??

Igår drack jag. Två veckor sen sist. Känns som att jag drack i studiesyfte. Så jäkla onödigt. Kändes så planerat. Gav inget positivt som inte varit mer positivt utan. Slappnade av, men blev sittande framför TVn. Bra TV visserligen men känslan hade varit betydligt trevligare idag utan. Och upplevelsen av kvällen betydligt mysigare o närvarande. Surt. Men på’t igen.

Fredde

Du har varit stark som inte druckit på 2 veckor bra gjort ? men ibland faller man för suget och man vaknar upp dagen efter och är besviken på sig själv och tänker att det inte var värt att dricka men det är lätt att vara efterklok ? Jag drack 6 öl igår efter att jag varit vit i en vecka och jag känner igen detta planerandet som att man bestämt sig i förväg i det undermedvetna att man ska dricka men det får vara slut med nu. Jag var nära att gå in på Systembolaget i onsdags och jag velade fram å tillbaka men jag hittade kraft i mig själv att låta bli så jag kan vara stark om det behövs. Men igår gav jag efter och lät suget vinna tyvärr. Men som du säger så tar vi ny tag och börjar räkna vita dagar igen för vi är värda att må bra och det får vara slut på att vara självdestruktiv och fly in i dimman vi mår bättre utan giftet? Nu tänker jag testa mig själv på riktigt och se hur länge jag klarar av att var vit och 5 veckor har jag klarat som längst förut. Dag 1 för mig idag. Styrkekram ??

Ja, inte är det lätt inte, men det är bara att ta nya tag. Det är så märkligt bara att jag är så benhårt stenfast på att inte dricka och sen gör jag det iallafall. Jaja. Tjejfest i helgen. Har tänk köra alkoholfritt iallafall. Så himla kul är det ju inte att vakna med den där skumma alkoholsmaken i munnen... ?
Styrkekram tillbaka! ?

Fredde

Nej det är inte roligt och fräscht att vakna dagen efter med bismak av alkoholen i munnen och att man förstör en hel dag bara för man ska dricka några timmar det är inte värt det. När jag drack ölen igår tänkte jag att det är inte så gott igentligen och behöver jag verkligen dricka? Dom frågorna bubblade upp i huvet på mig och det ser jag som något positivt och jag hoppas att jag en dag tröttnar helt på att dricka. Bra att du planerat att dricka a-fritt på festen och det har ju gått bra förut när du gjort det så det kommer gå bra igen? Ja visst är det konstigt att man lovat sig själv inte att dricka och helt plötsligt sitter man där och dricker ändå? Den biten får vi jobba på ?