Hej! Är 42 år gammal och har ett beroende! En dag för inte så länge sedan satte min chef och vice mig ner och frågade rakt ut om jag hade ett alkoholproblem!! Som alltid så går du in i förnekelse, men sakta så kommer sanningen ut ( de hade känt att jag luktade alkohol 2 dagar i sträck och andra medarbetare var oroliga) Då kom allt över en..skammen .. ångesten .. rädslan. erkännandet kom sakta fram, man kände sig så så liten.. ynklig! De körde mig hem den dagen och de bokade tid till företagshälsan ( Ska sägas att de var otroligt empatiska , snälla)
Var och lämnade blodprov och fick pratat lite.. möte nr 2 inbokat för att få resultat.
Har nu varit och fått resultat.. de visade på alkoholmissbruk .. en av markörerna var 3 ggner så stor som normalt, medan en visade att jag låg under "missbruks"nivån men med förhöjd nivå! levervärdena var också över normalt ! Men allt detta visste/anade jag innan mötet. Och efter fysisk kontroll lungor , hjärta och lever ( vilka var bra) så är nu möte 3 inbokat - Tre parts samtal Jag, arbetsgivare och läkare!
Har nu själv bokat tid till samtalsterapeut för jag måste få någon rätsida på den ångest jag känner ( små saker som blivit stora och stora saker jag aldrig tagit tag i )
Kommer sen även få hjälp via företagsvården 15:12 metoden .
Arbetsgivaren har även krävt att jag tar stickprover (blåsa) på jobbet vilket jag accepterar fullt ut ( detta sker i smyg )
Har även skurit ner på drickandet/ trappat ner. Dricker inget vardagar och nu senast 2-3( 3,5% ) öl en grogg om det skulle vara helg, men det känns meningslöst med det också så jag tror jag ska bara ta vitt ett bra tag. Mitt mål är att kunna ha ett normalt synsätt till alkohol.

Har bestämt mig för att prova ta Campral.. vilket känns bra!

Du berättar att du har ett problem med alkoholen. Detta kom fram på din arbetsplats. Även om du som du först skriver kände dig skamfylld valde du att ta till dig av deras råd och stöd.

Det låter som att du själv vill ha en förändring och nu har du tagit emot hjälp. Ytterligare ett steg i detta är att du hittat hit och berättat öppet och ärligt vad som hänt.
Du är verkligen på gång nu, härligt!
Det var ett tag sedan du gjorde ditt inlägg här. Vi har haft en del problem med spam och det finns en risk att ditt inlägg gömdes lite i det. Ledsen för det!
Fortsätt gärna skriv och läs här, hoppas du hittar mycket hjälpsamt!

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet