snälla någon råd till mej

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Annher01
snälla någon råd till mej

Hej hoppas på svar? Nåt. Jag har varit gift med en man i 13 år, det visade sej att han var alkoholist från 3 år tillbaka har han varit nykter jag med? Men han hade druckit i smyg i ett år varpå hsn fick ett ultimatum, han valde att dricka å flytta. Iaf nu skilda å flyttat sedan 3 mån. Så är jag ute på krogen träffar en helt underbar kille. Som jag faller för intresset var högt direkt. I allafall på väg hem så berättar han direkt. Jag är alkoholist och jag har stuckit från behandling 34 år gammal. Jaja tänker jag ut med en in me en annan. Han sa å att han helst ville ha en vän, vilket gjorde mej mjuk så. Men dan efter tänkte jag bryta. Jag förklarade att han var underbar person men passar inte in i mitt liv nu har fem barn två hemma. Hoppas du får det du söker. Han säger vill ha dej. Sen var det kört har träffats överallt i skymundan i en månad. Han säger att han vill gifta sej typ i framtiden. Han har börjat med antabus i tre dagar flyttar tillbaka till behandlings hemmet. Är ju också redan kär i honom, men bränt barn skyr elden. Naturligtvis ska han vara nykter en månad. Han får inte träffa mina barn än osv bostadslös arbetslös är han. Vad är oddsen att han verkligen vill sluta börja jobba å vars ihop med mej egentligen.?? Vad tror ni? Kan viljan övertygelsen hjälpa honom. Djupare kille har jag aldrig träffat både nykter å gull som sagt. Inga otrevligheter. Fastän han är hemlig för hela omgivningen är drygt att vara så hård. Men som sagt har bott med en slkoholist 13 år. Finns det en enda chans till ett nyktert liv med honom, iaf som sambo vågar jag hoppas. Sen hur mycket ska jag vara fär så att säga . Allt är bra bara jag är där? Tack hoppas nån svarar. Mitt liv också

AlkoDHyperD
Kan inte ge råd eller svara på frågorna

Vad säger din magkänsla? Den som finns under attraktion och behovet av att känna sig älskad.
Eftersom du ställer frågan här kan man ana en oro.
Jag är själv alkoholist och helt öppen med det. Tänker på hur det skulle kunna påverka möjligheterna till relationer i framtiden. Om jag skulle bli bortvald på grund av det.
Fast din nya vän är fortfarande aktiv i sitt missbruk om jag förstått det rätt, förutom att han just nu genomgår behandling. Svårt att säga hur det blir framåt då.
Det bästa du kan göra är kanske att vara medveten om ovissheten, bestämma dig för vad som är acceptabelt utifrån dig själv och dina behov och göra klart för dig själv vad som är viktigt för dig i en relation.
Lycka till

Jasmine
Kan inte heller ge råd...

... svårt med råd eftersom det är du som tar konsekvenserna. Men, jag skulle aldrig (oavsett attraktion) blanda in en man i mitt liv som flyr från behandlingshemmet (omoget), är både arbetslös och bostadslös. Aldrig. Speciellt inte med barn inblandade. Kram och lycka till!

Lambda
Instämmer med ovanstående

...om att lita på magkänslan. Magkänslan om att han är jättegullig stämmer säkert, och magkänslan om att det kommer bli trassel p.g.a. alkoholen stämmer säkert också. Så du måste själv fundera på om ditt behov av att vara med just honom väger lättare eller tyngre än övriga förhållanden (att han är alkoholist, bostadslös etc).

Min egen erfarenhet är att personer som haft det svårt i livet (och som konsekvens blivit alkoholoster, skurit sig e.t.c) ofta är både mer spännande och "djupare" än folk som inte farit riktigt så illa. Så om du dras till den lite djupare typen kanske det inte är så konstigt att även denna mannen är just alkoholist.

Virvelvind
Nej, nej, nej

Annher01

Jag blir alldeles kall. Tänker du på riktigt satsa på en man som är alkoholist, bostads- och arbetslös? Jag säger SPRING medan du kan! Du är värd så mycket mer! Det finns miljoner karlar därute UTAN problem, välj en sådan så får du garanterat ett mycket enklare liv!
Om du är ute efter utmaningar så köp ett gymkort, gå en kvällskurs eller vad sjutton som helst. Den där mannen kommer bara att ställa till problem för dig och dina barn. Om du har svårt att tänka klart så tänk på dina barn- de är värda en bättre styvpappa. Någon som åtmindstånde har bostad och jobb!

Vigselringen
Tänk inte ens på det!

Snälla du, vill du ner i helvetet igen? Har du förväxlat kärlek med medberoende? Lämna direkt och försök att gå i terapi för att bli av med det här mönstret, och hitta en man som inte är "ett stackars charmigt offer" utan någon som står på egna ben.

Carina
Hej Annher01!

Nu är det ett tag sedan du skrev din fråga här på forumet. Jag undrar hur du mår?

Det svåra med att ställa en sådan viktig livsfråga i ett sådant här forum är att många andra svarar utifrån hur de TROR att de själv skulle göra i en sådan situation. Men ingen annan lever just ditt liv. Ingen annan än just du har hela bilden av ditt liv och din situation. Ingen annan än just du kommer heller få leva med konsekvenserna av ditt val.

Många gånger vill vi också kunna se in i framtiden, för att kunna ta ett bra beslut i nutid. Som när du ställer frågan "Vad är oddsen att han verkligen vill sluta börja jobba å vars ihop med mej egentligen?" Ingen kan veta det. Vi kan bara se hur det har sett ut historiskt. Hur har personen gjort och tagit beslut fram till nu? Det kan säga en del om hur en person kommer göra och ta beslut i framtiden. Men ingen vet egentligen.

Så mitt hopp är att lyssnar på din oro och tar hand om dig själv under tiden.

Varma hälsningar
Carina
Anhörigstödet & Alkoholhjälpen

Annher01
Jag vill bemöta denna fråga

Jag vill bemöta denna fråga som jag ställde. Vi provade flyttade ihop gjorde några familjesaker. Ihop. Han hjälpte mej i hemmet. Stöttade mej mentalt å fysiskt. Varade i 8 mån. Återfall åkte ut. Flyttade in fixade jobb. Vi gjorde upp en plan börjar du dricka då åker du ut. Han har fixat en lägenhet själv. Nu efter 4 mån min magkänsla så att han börja igen. Han åkte ut nu bröt vi helt. Nu försöker han. Men fått 2 barnbarn har annat å leva för. Våra motiv här i livet vitt skilda. Försöker göra slut. Så han inte hoppas nå mer. Han kommer inte å sluta. Insett fakta...