HJÄÄÄÄLP MIG NÅGON!’! Jag kan inte sluta dricka!!

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Winey
HJÄÄÄÄLP MIG NÅGON!’! Jag kan inte sluta dricka!!

Ligger här i sängen klockan är 03 med halv ångest och är klarvaken!
Ännu en flaska rödvin slank ner igår likt en flaska läsk... varje morgon när jag åker till jobbet tänker jag att idag skall jag INTE köpa något vin på vägen hem utan ta en promenad, gymma träffa vänner eller något annat som vanligtvis varit mitt intresse! Men ändå finner jag mig själv där på Systembolaget varje jävla dag! Olika varje dag för att inte visa dom på systemet att jag köper dessa mängder flaskor på en vecka.
Jag har under ett års tid nästan druckit varje dag. Det är nu den senaste månaden det har blivit minst 1flaska varje dag innan kunde de vara en mini flaska vin och tre öl 4-6dagar i veckan
Alkoholism finns i släkten och jag vet att mitt problem är nu ett faktum.
Hur börjar jag att avsluta detta helvete?!??? HJÄLP !

Anders 48
Hej Winey, och Välkommen!

Du har ju redan reflekterat över ditt drickande, och tycker att det är för mycket. En bra bit på väg! Du startar dessutom en egen tråd för att ventilera detta. Jättebra! Här finns vi andra - som precis som du har problem att hantera alkohol på olika sätt. Svårt att säga vad du skall göra - oftast är den egna viljan/önskan inte tillräckligt. Kan du tänka dig att gå till en vårdcentral? Kontakta en beroendeavdelning för samtal? Någon nära vän att "lufta" problemet med, eller familj? Kan du tänka dig att testa ett AA-möte? Sätta upp ett mål till att börja med - kanske en vecka eller 3 veckor framåt att avstå alkohol? Om du gör det så ta det ändå en dag i taget. Ditt enda mål för denna dag är att du skall vara nykter. Klarar du det så siktar du på samma mål i morgon, osv.

Skriv gärna vidare i din tråd - här finns gott om ödmjuka och kloka människor som gärna läser vad du skriver - och kanske kan komma med tips och erfarenheter - och ibland bara en "klapp på axeln". Vägen är sälla spikrak - den är oftast kantad av snedsteg och dikeskörningar. Så fungerar det helt enkelt. När det sker, låt det inte stoppa dig i din önskan att minska eller lägga av med alkoholen. All styrka till dig. Häng kvar på forumet ett tag - och använd din tråd som "dagbok" kanske, mest för din egen skull.

Vänligen/Anders

Neptune
Jag känner igen mig..

Hej Winey!

Jag är precis nu medlem här på forumet.. och jag hade tänkt att starta en tråd... men jag visste inte hur jag skulle börja... men din tråd beskriver väl vad jag känner just nu... dock handlar det mer om Vodka för min del tyvärr.. Jag måste nästan ha en kvarting Vodka om dagen för att ens må bra själsligt..Jag kan ju göra det jag ska på jobbet, men vara rätt död inuti annars. För att förutom Spriten på vardagarna, så blir det dessvärre sprit OCH stora mängder öl på helgen...För då kan jag ju "leva livet".. Men även då vissa helger är najs, är vissa åt helvete... då jag ibland kommer ihåg hälften av den.. och man får mega ångest därav..

Jag måste bryta den här trenden... Men så fort jag har varit "duktig" o inte druckit på en vecka tycker jag att jag förtjänar att supa till... så fortsätter cyckeln...