Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Tack John och Knaskatten för omtänksamheten?. Jag däckade vid 20 av utmattning efter en vecka full av jobb , konflikter på jobbet och barnaktiviteter. Skönt i alla fall att inte, som förut, däcka kl 20 i soffan med en flaska vin ;). Jag kan inte direkt säga att jag mår bättre idag, ont i huvudet, stel och ont i magen. Men, det var skönt att sova i alla fall.

Till er andra som kämpar där ute: Kom ihåg att man aldrig ångrar en nykter dag..

Nu blir det morgonpromenad för mig. Kram?

Livet är inte en räkmacka alla gånger..Men vi får göra så gott vi kan..Du har jobbat bra, fortsätt så..Ju bättre vi mår inombords, desto bättre självkänsla får vi..Jag tror kroppen (hjärnan) försöker välja sånt vi behöver, suget kommer av det..Har vi hällt i oss socker(alkohol) så är vi beroende av alkohol och socker..När vi slutar dricka a, börjar sockersuget..Detta är teorier, som diskuteras..Jag tycker det är logiskt..Jag äter mer sött idag..Åt knappt aldrig sött när jag drack..Hellre gottegris än fyllo..Sköt om dig, du är jättestark..??

Wow! 40 dagar! Om bara fem dagar är du ju halvvägs till ditt mål. Starkt av dig. ??

John-Erik

Det är ju superbra... Du kommer att fixa det vännen :-)
Själv har jag dag 60 idag minus 1 dag. Ångrar nu lite ölen på valdagen
men wtf har ju nästan 2 mån. utan A så det känns alltigenom bra.
Du verkar piggare i texten iaf än igår Jasmine.
Sockerfri så här långt. Har inget hemma så ;-)
Sockersuget finns dock, måtte det gå över snart :-(
Ska prova med frukt idag..Nu väntar 1 tim. på löpbandet

Kram

John

Igår blev det en mils promenad, yogapass, löpning 4 km, styrketräning. Haha, det är inte bara när det gäller alkohol som jag har svårt att vara måttlig?. Nyttig lunch och middag och bara två små godisbitar (rester från fredagens påse).

Avslutade dagen på två olika barer med en vän, alkoholfri. Skönt att även ha klarat av den situationen, att säga nej när jag är ensam med en vän som vill dricka vin (lättare i ett stort sällskap). Jag sa att mitt liv är för struligt nu för att jag ska kunna dricka alkohol, att det gör mig lite deppig. Det blev en jättegod alkoholfridrink med hallonsmak, alkoholfri cider och alkoholfritt vitt vin. Känns sååå bra idag, även om jag igår kunde sakna den där känslan av att bara släppa kontrollen. Som när en snygg man stoppade mig och sa att jag var fantastiskt söt och jag bara svarade "Tack" och gick vidare. Det hade jag nog inte gjort om jag druckit vin?

Men, oj vad uteställen ser annorlunda ut med nyktra ögon, det är inte så attraktivt med fulla män som skrålar och alkohol luktar inte gott...

Nu blir det jobb för mig, något jag inte hade orkat efter en sen kväll med alkohol..

Kram till er alla där ute???

Winna

och ser att det går jättebra för dig.
Första halvlek snart avklarad ser jag.
Heja dig och stort grattis!

Du har ju klarat i stort sett alla situationer nu. Så bra jobbat! Och heja dig som är duktig med träningen också. Tror att det är ett superbra substitut för alkohol. Alkohol gör ju att man slutar oroa sig och stressa (för stunden - efteråt blir det dubbelt upp), men träning funkar också mot stress och oro! Läser just nu boken Hjärnstark son handlar om hur man kan göra sig piggare, starkare och yngre i hjärnan av att träna. Rekommenderas!
Härligt med komplimanger också. ? Ibland är det skönt med lite yttre bekräftelse, speciellt om man känner sig lite låg.
Kanske är det i nyktert tillstånd du faktiskt träffar en BRA kille? Det kan ju vara ett bra knep?

Allt bra med mig förutom att jobbet slukar för mycket energi. Och då är det ju extra bra att det inte går åt någon energi till att dricka alkohol?

Igår jobbade jag till 22 och sen somnade jag på golvet när jag gjorde en avslappningsövning. Vaknade vid 00.30 och orkade varken ta av mig kläder eller borsta tänderna utan förflyttade mig bara till sängen. Idag när jag vaknade kändes det inte sådär jättebra, men ändå helt fantastiskt bra om man jämför med att somna med oborstade tänder och med kläderna på pga alkohol. Nu hade jag bara jobbat mig utmattad.

Önskar er alla en fin dag!??

Ja, alltid jobbigt att somna på fel ställe. ? Men också bra att kroppen berättar vad den behöver. Sömn är viktigt!
Och som du skriver: betydligt bättre än att däcka med alkohol i kroppen.
Kämpa på! Och hoppas att jobbstressen lägger sig snart. Det är ju ok att ha intensiva perioder, men däremellan måste man få vila också. Du får inte bränna ut dig, det är det sista du behöver.
Kram!

God Morgon Världen! Dödstrött idag även om jag sov gott inatt, vilket jag gör varje natt nuförtiden. Innan jag slutade med alkohol hade jag inte sovit en hel natt på mycket länge och jag hade inte alls kopplat det till alkoholen. Snarare tvärtom, trodde att jag hade svårt att sova utan alkohol. Så fel man kan ha..

Nu blir det en lugn joggingtur och styrketräning innan arbetsdagen. Jag är så trött efter jobbet att det är svårt att komma ut och träna på kvällen. Knaskatten, ska vara vaksam så att den här intensiva perioden inte blir för lång, men tror tyvärr att enda sättet att "komma undan" är att söka ett nytt jobb.

Igår när jag satt i möte med min kollega kände jag att han luktade alkohol, det är andra gången jag gör det i ett möte med honom. Min första tanke var "Tänk om det var så där jag luktade VARJE DAG efter att ha druckit min vinflaska i soffan", den andra tanken var "Tänk om han har alkoholproblem". Hur många omkring oss har ett osunt drickande egentligen?

Kram till er alla där ute! (Och nu har det gjorts någon automatisk uppdatering på min dator så att mina hjärtan har försvunnit... inget gott tecken;))

Igår var jag på en middag med vänner, ett tillfälle då jag ALLTID drack vin i mitt tidigare liv. Den här gången blev det en alkoholfri öl istället. Jag var trött efter en (som vanligt) kaosdag på jobbet och egentligen var det ganska skönt att inte dricka. Jag och min väninna (som inte heller drack) blev helt fnissiga och skrattade åt allt möjligt, så där som man brukar göra efter något glas vin. Det var en härlig känsla :). Sen åkte jag hem och jobbade till långt efter midnatt, något jag inte hade orkat efter en vinmiddag.

Dag 44 blev påd et hela taget en bra dag!

Kram till er alla där ute!?

John-Erik

På tal om dag 44, då hade jag min enda stora svacka. Hade stora problem då med vissa detaljer i stunden och direkt
dök tanken upp på A. En vän hjälpte mig upp på hästen igen :-)
Kul att du kan ha roligt utan A... Hjälper otroligt om man kan leva normalt och ha kul utan..
Livet kommer i fas s.a.s.

Skoj,

Kram

John

Den känner vi igen..Luktar man alkohol dagen efter är det sannolikt att man druckit mycket dagen innan..En god kollega på mitt jobb(vars pappa hade a-problem) viskade en gång att jag nog luktade öl..Det stämde för då drack jag nästan varje kväll..Hon sa det för att hon var rädd om mig..Det är mängder med folk som går i både kostym och blåställ som luktar alkohol på jobbet..Nu sitter dom flesta missbrukare på soffor och kontorsstolar..Inte parkbänkar..Jättebra jobbat Jasmine???

Så roligt att läsa dina inlägg även om jag inte kommenterar så mycket just nu. Läser gör jag. Jag blir glad av dina inlägg. Mycket positiv energi. Dofter .. i detta fall kanske med lukt passar bättre.. Tror man får tillbaks många sinnen vid nykterhet, samma här stod på ICA igår och reagerade direkt på att en person bredvid luktade alkohol. Mitt på dagen - en fin kvinna. Berör mig mest om det är barn med. Det gör ont.

Kram

Jag måste tyvärr säga att min nykterhet förstör stora delar av mitt sociala liv (sorry för att jag säger det här på forumet). I veckan har min tidigare kollega velat gå ut och dricka drinkar med mig- vi har haft sjukt roligt på olika vinbarer förut. Utöver det är det konferens med paaarty idag med mitt jobb och min vän ville ta en drink ikväll. Jag har bara sagt nej till allt och nu sitter jag här hemma ensam en fredagkväll och känner mig deppig. Just idag känns det inte alls bra att vara nykter, det känns förjävla skittråkigt. Suck.

Nu ska jag dricka bubbelvatten och städa, kanske belöna mig med godis lite senare (sockerlöftet går åt skogen). Trött, less och uttråkad. Dag 45 och halvvägs.

Hoppas ni har en bättre kväll alla där ute!

Livet är nu

Försök komma ihåg varför du bestämde dig för att sluta.
Jag sitter hemma och mår som ett svin för jag var full igår. Ångesten är fruktansvärd. Har funderat länge på att söka hjälp och idag bestämde jag mig för att logga in här. Jag önskar att jag var på dag 45.
Håll ut och känn dig stolt!!! Kolla på något kul på TV, lyssna på en podd, dansa i vardagsrummet. Ät godis och njut av bubbelvatten. Det är faktiskt väldigt gott och man får varken ångest eller huvudvärk av det.

Jag har sökt mig till vänner som inte dricker på helgerna..Hör av dom andra som dricker, tycker synd om dom..Att vakna bakis, Dåligt med pengar, dåligt samvete..Bakfylleflabbet,..Helt ärligt inget jag saknar..Räknat ut att jag druckit upp minst 2000 i månaden i 8? År..200 000 i runda slängar på vin och utekvällar..Kunde gjort mycket fint för dom pengarna..I alla fall inte förstört mitt och ungarnas mående..Som inte kan lagas med pengar..Ha en fin kväll?