Nu är det dags! Jag har sökt hjälp!

74 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
JoYo
Nu är det dags! Jag har sökt hjälp!

Det finns ingen anledning att fortsätta dricka alkohol.
Det finns däremot tusen anledningar att inte dricka a!
De viktigaste är mina barn, min hälsa och mitt liv.
Jag och min man har gått igenom traumatiska händelser och tagit till alkohol för att dämpa ångest.
Men nu ska vi ta ansvaret att uppfostra barnen i ett nyktert hem.
Det känns svårt!
Jag tvekar.
Men nu måste det ske!
Jag sätter upp ett mål - 21 dagar utan alkohol. Fixar jag inte det behöver jag söka hjälp hos vården.
Men det fixar jag den här gången.
Har gjort det en gång tidigare, över 50 dagar!
Idag är dag 1!
Målet är att vara en sund människa och mamma!
Hjälp!

JoYo
Jag har sökt hjälp!

Jag ska påbörja en behandling, till en början i form av samtal. Får min planering i slutet av veckan.... usch...och yippi!

JoYo
Ont i magen, deppig.

Jag har druckit sönder mig själv.
Sover oroligt, ont i magen, ingen lust till något just nu, smått deppig.
Tänker att det går över om jag kan vara utan alkohol.
Igår drack jag en starköl som jag hade gömt till ”nödfall”.
Idag är min första dag helt utan alkohol.
Än så länge.
Nu ger jag upp det här alkislivet! Det är för riskabelt, jag har riskerat mina barn och min hälsa.
Jag ser fram emot att få professionellt stöd. Om de bara kan höra av sig så jag får min planering.
Är på jobbet, inte lätt att försöka hålla god min och arbetslust. Känner mig totalt nere och vill bara hem och sova.
Det här vardagslivet är för stressigt...

Li-Lo
Hej och välkommen

till oss igen. Att förändra sina alkoholvanor och andra vanor kan ta tid och gå i "skov". Det låter som att du är redo nu för ett nytt tydligt och kanske slutgiltigt steg. Att ta emot stöd är sannerligen en gåva till dig själv. Så fint. Och tack för att du vill dela det med oss.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

JoYo
Tack!

Jag vacklar i beslutet.
Jag vill dricka vin!!!!!!
Jag vill inte dricka alkohol!
Jag vill vara nykterist.
Jag vill dricka vin!
Herregud.
Hur kunde jag låta det gå så långt.
Att jag knappt kan ta mig ur snurran.
Hoppas jag blir klarare i mitt beslut med tiden. Det finns ju inget alternativ. Gå under med alkohol eller leva nykter.

Zcina12
”Jag”

Du är inte ensam! Vi får kämpa! Kram

JoYo
Dag 2 - mardrömmar/svettas

Natten var hemsk! Jag svettades och drömde mardrömmar och vaknade rädd. Jag ser fram emot att bli klar i huvudet. Nu har jag ju sökt hjälp. Finns ingen återvändo. Annars riskerar jag barnen.

Har beställt kosttillskott som ska hjälpa kroppen att läka förhoppningsvis. L-glutamin, kollagen, d-b- vitamin, magnesium...

JoYo
Dag 2 - mardrömmar/svettas

Natten var hemsk! Jag svettades och drömde mardrömmar och vaknade rädd. Jag ser fram emot att bli klar i huvudet. Nu har jag ju sökt hjälp. Finns ingen återvändo. Annars riskerar jag barnen.

Har beställt kosttillskott som ska hjälpa kroppen att läka förhoppningsvis. L-glutamin, kollagen, d-b- vitamin, magnesium...

Femina
Håll ut!

Ville bara säga att jag tänker på dig och skickar lite styrka.

JoYo
Tack.

2 dagar! Känns såå länge. Är rastlös. Har jobbat, hämtat barn, handlat, lagat god middag, en äppelpaj i ugnen,... tänkte gå ut och springa. Men får nog lugna mig med ett bad. Vill helst springa ifrån allt. Längtar efter sömn, en kopp kaffe på morgonen, en ny dag. Lätt yr och nästan illamående. Googlar positiva effekter av nykterheten. Vi borde ha en sådan tråd. Där man fyller på med allt positivt som kommer med nykterheten.

ErikaE
Samma sak här

Sitter i exakt samma båt....
Önskar det fanns någon chatt eller liknande.. behöver verkligen stöd just nu
Den här konversationen som ständigt pågår i mutt huvud med mig själv gör mig knäpp!
- Köp hem vin!
Ta några glas det gör inget!
Livet är så trist utan, varför inte bara göra det lite enklare och skönare ikväll, så blir det roligare och lättare att ta tag i tvätten också! Win win!
Och sen samma sekund...”
Skärp dig!!!!
Du är SJUK! Sök hjälp!
Ut å spring, baka en kaka! Osv osv.
Ikväll är det omöjligt att somna, kallsvettas och har kryp i fötterna

Kramar till dig. Vi kämpar tillsammans!!!!

JoYo
Kämpa! Dag 3

Idag har jag beslutat mig för att jag överdrev min ”alkoholism”. Nämen varför sökte jag hjälp? Jag är ju inte alkoholist. Jag ser ju inte ut som en. (Inte än, eller kanske jag inte märker nåt andra ser?).
Jag kan ju ta ett par glas vin på fredag och lördag och så börjar behandlingen på måndag och jag behöver ju inte dricka mig full liksom.... !!??
Herregud vilka inre demoner som fightas med mig! Tar över mitt sunda förnuft! Jag har alkoholproblem! Det kan jag inte förneka! Om jag nu inte kan relatera mig till att vara just alkoholist! Jag har problem med alkohol. Jag vill dricka ofta, ofta, ofta! Trots att jag egentligen vill vara nykterist. Herregud!! Ikväll motar jag tristessen med ett träningspass på gymet. Hoppas på dopamin, endorfin och serotonin-kick! 🤪

Ellan
Förhandlingar

Hej,
Ja du att förhandla med ”beroendehjärnan”, som jag kallar den, är både sorgligt och komiskt på samma gång. Tar den över så vet vi ju utgången. Jag har pratat med min många gånger. Särskilt i början av min nykterhet. Fick säga åt den att hålla tyst. Den vet inte vad som är bäst för min och den är definitivt inte logisk och klok. Den är elak, manipulativ och falsk. Tycker att du gör helt rätt när du ber om hjälp. För din egen skull och för barnen. Mina barn motiverar mig enormt till att bibehålla min nykterhet. Det krävs arbete med sig själv för att hålla sig nykter. Det är liksom ingenting vi bara blir. Det fantastiska är dock att det är fullt möjligt. Vardagsstressen har varit min största fiende men jag upplever mig mindre stressad när jag inte längre dricker. Så är det nog med det mesta i relation till alkohol. Kan nog inte säga något som blivit sämre. Det har blivit annorlunda men på ett bra sätt. Så håll i detta nu!!!
Kram
Ellan

JoYo
Tack för pepp!

Så kloka ord jag läser här!
Sant Ellan, beroendehjärnan får hålla tyst! Jag hade innan ditt svar bestämt att gömma undan en stor starköl och njuta av en kväll nu till helgen. Men nu har jag åter bestämt att inte dricka nåt alls. Jag skulle ju inte dricka en droppe på i alla fall 21 dagar, för att se hur jag känner då. Himla sug!!!! Tur jag har er!

Fredde
Hej JoYo!

Jag känner så väl igen dessa konversationer man har med sig själv ibland om man ska dricka eller inte så man nästan blir tokig men det kanske man redan är 😄 Bra att du bestämt dig att vara vit i 21 dagar då har du ett mål framför dig att uppnå och det kanske gör det lättare för dig att inte dricka😃 Jag själv snubblade till i går och drack 6 öl efter att jag varit vit i 2 veckor och nu ligger jag i sängen och är bakis och tänker fy vad onödigt det var men det är alltid lätt att vara efterklok🤔 Huvudsaken är att man lär sig något av sina dikeskörningar. Man mår ju så mycket bättre när man är nykter på alla sätt men ändå ska man förstöra det genom att vara självdestruktiv och dricka konstigt nog. Det viktigaste är att man inte ger upp oavsett hur många gånger man trillar dit för rom byggdes inte på en dag och det tar tid att ändra om sin livsstil och gamla ovanor. Vi har ju kommit en bit på vägen i alla fall med tanke på att vi fått insikt över att alkohol inte är bra för oss och att vi behöver ändra på våra alkoholvanor och att vi vågat tagit steget att skriva här inne på forumet och det är ju en vinst i sig😃 Nu samlar vi fler vita dagar😃 Ha en fin dag! Styrkekram 🙏

JoYo
Tack..

Tack för ditt inlägg.
Du höll i 2 veckor!! Så bra! Upp igen!

Just nu argumenterar dessa demoner i mig för fullt. ”Göm en starköl! Bara en. En STOR!” Haha! Jag är sååå galet sugen på alkohol. Inte nu, men till ikväll, att somna till. ”Nej. Jo. Nej. Jo. NEJ”

JoYo
Dag 4 - hur det känns

Känslor, lite depp, lite lycka, ont i magen, oro, kissar sjukt mycket???? Varför???, oro för att ha skadat kropp och psyke, vill läka, vill bli pigg inifrån.
Just NU vill jag vara nykter. Efter att ha ätit en nyttig och rejäl lunch. Innan lunchen ville jag gå inom systemet. Alltså! Måste vara mätt och belåten innan beslut!

Fredde
Hej igen!

Tack själv för ditt pepp😃 Grattis till dina 4 vita dagar bra jobbat fortsätt så 💪 Jag själv har satt upp som mål att minska mitt drickande och bara dricka max 6 öl varannan vecka allså 2 gånger i månaden och lyckas jag inte med det så får jag börja vänja mig vid tanken att kanske sluta dricka helt. Det är bra att du har strategier som dämpar suget och minskar risken för att trilla dit👍 Jag känner igen oron du pratar om och alla dessa tankar och känslor som dränerar en på energi och gör att man blir deppig osv. Jag kan rekommendera en bra och insiktsfull bok som jag läste ut för någon dag sen ”Själarnas resa” Michael Newton🙏

JoYo
🙏🏼

Å jag gillar boktips!! Ska kolla upp den!

Jag har läst en massa självhjälp och neurovetenskap 🤪 Gillar ”12 livsregler, ett motgift mot kaos” ”Liv3.0” och ”hjärnrevolutionen” - om man vill försöka förstå sig på det här med att vara människa :)

Fredde
Vad bra!

Att du gillar att läsa för det är ju rogivande och lugnade på alla sätt🤗 Jag är ingen bokmal direkt men sen jag minskade ner på drickandet så har jag börjat läsa på kvällarna och det är jag glad för 😃 Jag köpte min bok på Bokia på nätet och den var billig 59kr tror jag den kostade bara. Ja det är inte lätt att vara människa ibland denna ständiga kamp mot begär som man slåss med varje dag. Men jag tror vi är här på jorden för att lära oss att bli ett bättre jag en bättre version av oss själva och genom att misslyckas så lär vi oss att växa å bli starkare i oss själva så man nästa gång gör annorlunda. Okej ska kolla upp dom böckerna du nämt dom kanske faller mig i smaken 😃🙏

Kamp
Kämpar

Hej. Min första gång på forumet. Jag har bestämt mig för att göra ngt åt mina alkoholvanor. Jag ser ofta fram emot helgerna när jag kan ta ngt glas vin eller ngn öl. Ofta går det bra. Har jag en strategi så funkar det alltid. Men när jag minst anar det så släpper jag bara den. Ofta när jag mår jättebra. Förra året höll jag upp i fyra månader. Sedan började jag dricka igen. Men inte mycket. Blev aldrig full. Det var så skönt och trevligt. Nu jobbar jag stenhårt för att återta min rutt då jag blev full förra fredagen. Nu är jag inne på två veckor utan A. Känns skönt men är rädd för mig själv i framtiden.
Alla som är här ger jag en kram till.

Kamp
Så modigt

Hej och jag vill bara skicka så mycket styrka som jag bara kan.
Du KOMMER att klara det här.

JoYo
Jag lydde mitt monster... Dag 1 igen.

Alldeles medvetet blev jag till mitt monster i fredags. Förvandlades. Gick inom Systembolaget och köpte en starköl. Gömde den. Drack den. Bara en. Likadant gjorde jag igår, lördag... jag bröt mitt försök till 21 dagar. Nu förstår jag att jag fick abstinens i form av stark stress och irritation. Jag grälade och kände mig fylld av negativ stress som kändes fysisk.
Ok. Nu är det gjort. Det var ingen ”fylla”. Hade jag haft mer att dricka hade jag gjort det, nu var det så smärtsamt begränsat att jag var rädd om klunkarna jag smög i mig. Jag fick lite avslappning av ölen men kände mig inte ”nöjd”, det var inte lönt och jag borde inte druckit den. Min monsterhjärna vaknade och skrek om meeeer, det var tufft att gilla läget om att inte kunna tillfredsställa alkoholismen.
Jag ska påbörja samtalsbehandling imorgon. Jag ser framåt. Berättar om
misstaget för vill vara ärlig mot mig själv och här på forumet.
Jag höll i 4 hela dagar.
Jag börjar om. Är klar och nykter i huvudet eftersom jag inte drack mer än så. Dag 1.
Jag förstår att jag behöver den nyktra tiden på några veckor för att bli av med den värsta abstinensen. Jag är så glad att jag får stöd imorgon. Finns ingen återvändo.
Kämpar.
Idag ska jag träna och basta och umgås med barnen. Är ju trots allt nykter, så ingen ångest, ingen depp!

JoYo
Idag

Idag har jag varit på 60 min första samtal. Alkoholbehandling i samtal.
Hjälp. Jag blev som en urvriden disktrasa. Hela mitt liv liksom flöt ut ur min hjärna, min kropp och genom munnen, all smärta, trauma, sorg. Plötsligt förstod jag så mycket mer. Om mig själv. Jag träffade en underbar kvinna som satte fingret rakt och ärligt på punkter som smärtar mest. Genuint och ärligt vågade hon se och säga vad hon såg. Jag ser fram emot nästa gång. Hon tyckte inte att jag skulle sätta för höga mål, som jag inte ens tror på. Små steg, känns lättare!

JoYo
Dag 3

Hjääääälp så nära att köpa en starköl på systemet. Tills min man sa ”jag klarar mig utan, gör du?”. Å vad arg jag kände mig inombords, skam, skam, skam. ”Det gör jag med.” sa jag. Kl 19 fanns inget att göra åt saken för då stängde butiken. Lättnad.
Jag klarade dag 3.
Plötsligt en längtan efter öl? Jag har alltid gillat rödvin. Men nu när jag ska sluta med allt får jag sug efter öl?
Enligt överenskommelse med terapeuten ska jag sätta rimliga mål. Mitt mål är att kunna ta en öl eller ett glas vin en helg kväll ibland! Hon tror att nolltolerans är framtiden men just nu vill hon se hur jag klarar av det här.
Jag är mer energisk, sover bättre, ingen oro, ingen ångest, lust att göra saker, orkar träna, känner lycka i vardagen, ät intresserad av saker, utan den där stora fyllan. I helgen var det ju ”bara” den där ölen. Ingen fylla. Så skönt! Jag lever! Utan alkohol lever man på riktigt! Snälla, låt mig bli starkare än begäret!!!

Pianisten
Visst är den härlig!

Den där känslan när man kämpat sig igenom de första dagarna. När sitt rena jag börjar titta fram bakom biverkningarna. Åh det finns en lust, energi, någon form av motivation. Den finns där bakom! :) Bra jobbat! Så jädra konstigt att de känslorna inte är så övertygade så man ändå väljer att kliva tillbaka... Jag är själv där nu, en veckas nykterhet idag. Känns som veckan kommer gå bra nu. Men på fredag är det AW, på lördag kalas. Jag kommer ge mig tusen anledningar fram till dess att jag borde ju kunna dricka måttligt. Men hallå, knack knack knack! Hur bra har det gått de senaste åren tycker jag? Jag är precis där du är, jag ska väl kunna dricka en öl!? Men där bakom finns ett monster som inte går att ana innan man svalt de första klunkarna, då vaknar det och kampen startar. Igen. Det vet man nånstans innerst inne

JoYo
Monstret ja..

Det starka begäret är ett monster!!
Jag har kommit överens med min man sen 1 år tillbaka att alltid köra när vi ska på fest eller middag ute. Eftersom jag inte litar på monstret där inne. Mitt eget sinne för a är helt skadat. Nuförtiden tycker jag att det är skönt att köra. Det är skönt att vara nykter på fest, jobbigt i början men när alla svept ett par glas slappnar jag av, de blir liksom dimmiga och då syns inte jag så tydligt. Min sociala fobi eller vad det är dämpas lika bra av att andra är berusade 😆🤪
Sen kan jag ta det där glaset hemma i soffan. Så hat jag gjort, men nu är väl tanken att jag inte ska ta glaset alls. Men jag vill. Jag är sååååå sugen på vin, öl, whisky... men köper inte hem något. Så det blir en kopp kamomill te och sen sova. Tänk så ljuvligt! Sova en nykter sömn. Vakna ganska glad tillochmed! Det är ljuvligt!

JoYo
Varför?

Vad håller jag på med nu?
Utan alkohol helt i 4 dagar, drack en öl i fredags kväll, och en i lördags kväll. Nu utan alkohol i 3 dagar men idag köpte jag en öl igen, en 33cl öl på 5%. Tog ett par klunkar innan maten (jag var huuuungrig). Åt rejäl middag. Och suget försvann. Nu står ölen öppnad och väntar. Och när den finns där vill jag ha den. Om den inte fanns skulle jag acceptera det.

Pianisten
Hur gick tankarna?

Hur gick dina tankar när du gick in och köpte den ölen? Gick du bara förbi bolaget och spontant köpte 1 lös burk, eller planerade du det, hade du bestämt dig innan att ikväll ska jag ta en öl. Blir nyfiken

maccen
monster

Kul att läsa om våra egna monster känner mig inte alls lika ensam och känner styrka när jag läser alla inlägg.
all lycka till oss alla ett sååå bra liv väntar utan alkoholen. har varit singel ett bra tag nu och gissa vem boven är?
vågar ej släppa in människor alltid en distans för att kunna behålla sin mörka hemlighet , jag dricker jävligt mkt det är min secret.
även jag försökt ett par ggr men nu jävlar asså ta hand om er denna torsdag.

JoYo
Tankarna...

Varför köpte jag den där ölen? Jag bara bestämde mig för det. Och när jag gjort det argumenterade jag med mig själv i onödan för jag hade redan programmerat in det i skallen. Jag bestämde mig för det i förväg.
Så konstigt. Hur man kan vilja en sak men göra en annan.
Jag mår ju så bra utan! A tillför inget positivt. En stunds ångestdämpande men långsiktigt mer ångest!
Dum loop det där...

Sidor

Låst tråd