Jag måste få skriva av mig lite..
jag har alltid varit en person som har festa ganska mycket. Jag har tidigare kunnat dricka hur mycket som helst utan att göra dumma eller konstiga saker men det förändrades för några år sedan.
Jag är i ett otroligt lyckligt förhållande men trots det så är jag ofta otrogen när jag blir för full. Jag har tidigare tagit hem killar som jag har haft sex med och min sambo har förlåtit mig efter vi pratat ut om det i en gråtfest, för jag vill ju inte det, men alkoholen äger mig. Senast igår hånglade jag med en kille på krogen och idag när jag vaknade så mådde jag så fruktansvärt dåligt. Nu vill min kille kanske lämna mig, och jag förstår honom. Jag vill ju inte göra dessa saker och även om jag bestämmer mig för att bara dricka några cider så kan det inte stanna där när jag väl är igång. Jag börjar alltid dricka drinkar och dra shots fast jag vet att jag inte borde. Det är som att jag glömmer bort allt och det finns ingen morgondag när jag börjar festa. Mina vänner stoppar mig heller inte av någon anledning. Jag vill kunna gå ut och dricka ett glas vin eller två, men jag vet inte hur jag ska lära mig att det ska stanna där.. ångesten är brutal och jag är redan deprimerad. Känns som livet är förstört och min drömkille kommer lämna mig. Varför beter jag mig såhär?

Varför är nog en väldigt svår fråga att svara på. Kanske irrelevant också. Hur vill du ha det är en bättre fråga. Men det låter som du menar allvar med att du inte vill ha det så här? När jag gjort dumheter (av allehanda sort) på fyllan så ville jag sluta. Varje gång. Men sen blir minnet mindre tydligt å så tänkte jag att ah, det var kanske inte så illa. Men jag såg inte att:
a) en lång kedja av liknande händelser bildar ett mönster (the best predictor of future behaviour is past behaviour)
b) att ofta bli så full leder till ett ökat intag över lag (för mig iaf), man vänjer sig att dricka mer.
Så om du vill ha en förändring, ”spela hela filmen”, som jag lärt mig här. Hur har det sett ut om du ser alla händelser? Kommer det att hända igen om du fortsätter dricka? Hur skulle du vilja att det blir i framtiden? Vad måste du göra föe att slippa känna som du gör nu?
Skriv ner hur det känns nu och läs det om du börjar känna att, ”äh, det var väl inte så farligt”.

Skriv på, vi finns här!

Vad ärligt och öppet du beskriver din situation, starkt av dig.

Du beskriver att du märkt en förändring i hur du påverkas av alkoholen, där drickandet för några år sedan började ge konsekvenser som går emot dina värderingar och den person du är när du inte druckit. Du märker att du har svårt att hålla drickandet på en nivå som du är nöjd med. Alkoholen orsakar dig ångest och nedstämdhet, känslor som är värda att ta på allvar – något du visar att du gör genom att skriva om dem här. Det låter som att du tidigare har haft ett fint stöd i din sambo, men att det inte har räckt för att göra den förändring du vill göra. Du har tagit ett steg nu genom att starta en tråd här, och jag hoppas att du får inspiration och stöd genom forumet. Tror du att det finns något ytterligare steg du skulle kunna ta för att få stöd i det läge du befinner dig i nu?

Fortsätt gärna att skriva här om hur det går och hur du har det, precis som IronWill skriver så finns vi här för dig.

Vänliga hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen