Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Igår läste jag ut ytterligare en intressant bok, "Idag är jag fri" utav Josefin Dahlberg. Den är utgiven i år.

Femina

Ännu en förstörd lördagskväll. Andra dagar kan vara likadana men just lördagar brukar utmärka sig. Det har varit ungefär detsamma senaste tio åren och det beror mest på min mans drickande och hans labila humör.

Jag tror att jag får återkomma till detta forum senare när jag har bytt fas i livet eller åtminstone bestämt mig för vad jag vill och vilken väg jag ska gå framöver.
Önskar alla en friskare morgondag!

Det som slår mig är att du kämpar och kämpar, med din nykterhet, för din son, din sjukdom, din man. Tänker att det kanske är dags att erkänna dig maktlös inför alkholen. Släppa taget...

Jag vet att det inte är lätt men när inget annat fungerar, kanske det är dags. Jag är inte sjuk själv (ironisk) mer än i medberoende och missbruk. Jag har växt upp i en familj med alkholproblem, psykisk ohälsa och Cancer. Mitt barn som dog hade Tourettes syndrom och troligen ADD (hen självmedicinerade och dog av tabletter och alkohol). Min man och jag har druckit i för många år till och från och "druckit på varandra", (när den ena är stressad/sugen nappar den andra blixtsnabbt). Jag gav upp till slut, orkade inte mer, erkände mig maktlös inför alkoholen. Det har hjälpt även om alla dagar inte är spikraka.

Kan du skaffa en sponsor och jobba med stegen?

Jag hoppas du inte tycker att jag lägger mig i. Jag känner med dig och önskar dig sinnesro <3 <3

Femina

#Rosa-vina
Tack, nej, jag tycker inte alls du lägger dig i. Jag är bara tacksam att någon läst genom hela min förvirrade tråd där jag ibland känner mig så säker och ibland så tvivlande. På tisdag har jag möte igen men sen kommer semestern. Oavsett hur det blir kommer ett liv efter semestern också och, ja, jag har funderat på att skaffa mig en sponsor. Jag vill bara så gärna vara "duktig" och inte göra sponsorn besviken så jag har inte vågat ta steget än.
Kram,

Femina

#Rosa-vina
Jag kan aldrig förstå din smärta över att ha mist ditt barn och jag hoppas jag aldrig behöver förstå det heller. Men, det ger mig lite perspektiv över min egen situation. Jag ska läsa din tråd också.
Allt gott!

Jag är också bra på att vara duktig, eller vill vara det iaf. Nu lyckas det ju inte alltid för jag orkar inte. Jag har heller ingen sponsor än men hoppas på att få det. Jag ska börja med Al-anon först och snart med AA, en sak i taget...

Tror inte du kan göra en sponsor besviken. Den personen har sin egen resa och sina egna fall. De dömer inte, de finns som stöd.

Önskar dig en riktigt skön semester och sinnesro!
Kram

Femina

Jag har druckit senaste dagarna. Igår skippade jag mötet och drack för mycket och skickade ett väldigt onödigt sms. Idag ångest. Samma misstag om och om igen. Jag säger till mig själv att jag ska ta nya tag efter semestern. Ser att min tristess och ensamhet utan stöd triggar mig. Man kan vara mycket ensam i ett äktenskap.

Femina

Imorgon bitti bär det av! Det ska bli underbart, som alltid. Det blir ingen nykter semester men jag ska inte slentrian-dricka utan unna mig öl till lunch och vin till middagen.
Nya friska tag efter semestern!

Femina

Hemma igen efter en skön vecka i Grekland med öl/vin varje dag. Ångrar mig inte. När jag loggade in på denna sajt var det bokstavligen att "förändra mitt drickande" som var mitt mål, inte att bli nykterist. Det känner jag att jag delvis uppnått. Jag har lärt mig en hel del och fått en del nya erfarenheter och aha-upplevelser. Hur det kommer bli framöver får framtiden utvisa.

Femina

Igår var det måndag och jag drack vin "som vanligt". Det var ju precis det jag inte skulle göra. Jag funderar på att gå på mötet ikväll. Det brukar stärka min motivation att hålla mig nykter. Här hemma är tyvärr motivationen låg. Jag måste tyvärr inse att mitt äktenskap är så dåligt att inte ens en Greklandsresa med vin kan pigga upp det och då är det illa.

Winna

Tycker du är så befriande ärlig.
Bara säger som det är inför dig själv.
En del insikter är jobbiga att stå inför.
Det är som att dom måste värka fram under en längre tid.
Och så plötsligt står dom där framför en.
I fullt dagsljus.
Vad gör man av dom?

Lycka till på det eventuella mötet ikväll.
Jag har hittat ett nytt AA-möte att gå på.
Mysigt är det, som att sitta hemma i sitt eget vardagsrum nästan.
Hoppas du trivs där du går också.
Kram på dig.

Zcina12

Lika ”vi” är. Inget stopp.....Ju mer jag läser och inser mina egna erfarenheter....SLUTA helt är nog det ENDA ....valet!. Sorg? Ensamhet? Tråkigt liv? Mm mm såååå jobbigt?

Femina

#Winna
Tack för inlägget! Ja, jag trivs i min grupp också. Tyvärr tog jag det dåliga beslutet att inte gå dit igår.
Kram

Femina

Idag är det grått, regnigt och kallt ute. Det matchar min bakfulla sinnesstämning... Inte nog med att jag drack vin igår från kl 15.30 till ca 20.30 när boxen var slut. Vad hittar min omtöcknade hjärna på då? Jo, det finns en 50 cl burk starköl i kylen! Den kan jag dricka upp med hjälp utav en påse popcorn! Vilken utmärkt urdålig ide!

Idag vaknade jag sent, trött och bakfull, och inser att jag bara återfaller i samma depressiva mönster igen, trots alla bra böcker jag läst och trots alla fina insikter jag tycker mig ha fått på sistone. Jag måste hålla mig ifrån "första glaset". Det finns ett annat möte ikväll jag kan gå till. Just nu orkar jag ingenting men jag piggnar väl till allteftersom dagen går. Jag ska bara ta mig genom den här dagen först.

Femina

Vi ses/hörs säkert igen när jag vet lite mer vart jag vill ta vägen i livet framöver. Jag märker på responsen, eller snarare den uteblivna responsen, att så länge man "lyckas" kommer de glada hälsningarna och när man inte lyckas lika bra så uteblir de, det blir tyst.

Det är förståligt. Vad säger man till någon som skriver på forumet och fortsätter att dricka? Jag har lätt för att bli beroende av annat än A också, t ex av detta forum och jag känner att det inte är bra för mig. Jag ska försöka att bara läsa, inte skriva, på ett tag för jag mår bara dåligt av att inte leva upp till förväntningarna - era och mina egna.
Kram,

Vad synd att du upplever mindre stöd när du tagit återfall. Jag har dock en lite annan teori om detta, som jag hoppas att du tycker att det är ok att jag delar. Du såg säkert de 1000-tals kinesiska spammen som kom under en period. Det gjorde att vi i admin nu behöver gå in och "godkänna" alla inlägg som får publiceras för att sortera bort spam. Det gör att det tar extra tid allting. När ni skriver - så måste vi godkänna. Någon kanske svarar, och så måste vi godkänna svaret osv. Det gör att hela flödet på forumet har stannat upp en del (i mitt tycke). Men vi hoppas snart kunna återgå till det vanliga sättet när spammen har slutat komma.

Det blev en lång teknisk utläggning, tillbaka till dig! Jag tänker att det finns många lärdomar i återfallet, som du kan dra nytta av i framtiden. Vad var det som triggade dig? Vad var det för situation? Tankar? Känslor? som gjorde att du valde att dricka det första glaset? (som sedan rusade iväg och blev allt fler). Hur kan du göra annorlunda nästa gång något liknande händer?

Jag är övertygad om att insikterna kommer komma dig till gagn vid något tillfälle!
Fortsätt läsa om det känns bättre för dig, och skriv när du vill det igen.

Önskar dig en fin fredag!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Femina

#Carina
Tack så mycket. Jag är glad och tacksam att detta forum finns. Ni gör mycket nytta!
Allt gott!

nydag2018

Att du känner att du inte får tillräckligt med stöd när du behöver det som mest. Men som Carina nämnde här ovan så tror jag att det är andra faktorer som spelar in. Jag upplever inte heller jättemycket respons, trots att jag inte druckit något på snart 6 månader så det har nog inget med ditt återfall att göra. Jag tycker att du är grym som försöker, det är sjukt svårt att sluta och det vet vi alla om som är eller varit i samma sits. Jag började skriva på forumet för 2.5 år sedan men då under ett annat nickname, alltså så tog jag återfall titt som tätt under de två åren (försökte sluta dricka tidigare också så det är egentligen mer än två år) men så länge man fortsätter att försöka så finns det hopp!! Resan är lång och komplicerad, så är det.
Just nu efter sommaren är det dessutom många nya personer på forumet vilket gör att iaf jag inte riktigt hinner svara på allt jag hade velat.

Hoppas att du mår bättre snart, fortsätt kämpa! Jag är stolt över dig för att du fortfarande har styrkan och viljan att försöka. Förr eller senare kommer dagen då du varit nykter en lååång period och det kommer vara värt allt slit.
Kram till dig!

Femina

#Nydag2018
Tack för att du tog dig tid att skriva till mig!
Kram