Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

Har ju skrivit tidigare om både min mamma och pappa! Ingen av dom är friska! Kom till ett vägskäl med pappa igår tror jag! Vi har jobbat ihop ett tag! Han klagar jämt på mig, pikar mig, subtila elakheter som inte går att bemöta! Konfronterar man så låtsas han inte fatta! ”Nämen jag menade inget illa”! Han kan grimaserar precis som man har sagt eller gjort nåt fel och man vet aldrig vad man gjort eller sagt! Han ser spyfärdig ut om någon berömmer mig! En extrem form av Jante-lagen är hans grej och jag ska inte tro att jag är nåt! Har markerat mina gränser hårt de senaste månaderna! Igår blev han sur över något jag inte visste vad det var! När jag försökte bemöta sa han bara ”nä skit i det” och tjurade under tystnad! Hur lätt är det att bemöta? Jag tog honom på orden och ”sket i det” och fortsatte med mitt! Då drog han! Blev lite chockad först sen kände jag hur jag fick syre på nåt sätt! Kunde andas! Och kunde jobba utan att tappa tråden! Han har inte hört av sig och inte jag heller! OCH jag har INTE dåligt samvete och skuldbelägger mig själv! Så himla skönt!
Men fy f-n vilken otur man kan ha med vilka föräldrar som råkar sätta en till jorden!

Linda...

Förstår dig precis vad du menar . Härskarteknik. Översitteri. Och när man väl fräser ifrån . Dååå fattar de ingenting. Nästan förminskar en. Jag har en störd syster som jävlats med mig nästan 30 år..den dag jag fick min dotter. Avundsjuk. Besserwisser. Översittare. Och en stor skitsnackare är hon. Älskar när folk blir rädda för henne. Inte bara ex fyllot som är elak. Så jag förstår dig. Verkar som man får rensa i alla led. Stå på dig . Din far ska vara far. Och inte vara elak emot sin dotter.

visst är det inget annat än härskarteknik! Vill få en osäker och ur balans! Troligtvis för att de själva har en förkrympt självkänsla eller nåt! Samma med min pappa, skvallrar och pratar bakom ryggen på folk! Ett av mina syskon klippte kontakten med pappa för sex år sedan och har fortfarande ingen kontakt! Då tyckte jag att min bror var väldigt drastisk men nu när jag har jobbat mycket med mig själv förstår jag bättre! Man kommer till vägs ände på något sätt! Varför ta skit?

Bara att se sanningen i vitögat nu när man ska lära känna sig själv på djupet! Med en lång blick i backspegeln inser jag att;
- Jag har njutit av att vara ”den duktiga och ordningsamma” i förhållandet! Man känner sig ju så himla duktig och bäst på nåt sätt när man är ihop med någon som tex ständigt misslyckas med att sluta supa!
- Jag har varit beroende av att ANDRA (typ svärmor, hans vänner mm) ska tycka att han har gjort ett kap som är bättre än han förtjänar! ”Hur kunde HAN få DIG?” typ! Och så har jag känt mig ”så speciell”!
- Jag har tidigt i förhållandena insett att det finns problem och JUST DÄRFÖR (inte trots det) har jag tagit steget in i en relation! Mitt nya ”renoveringsprojekt” som jag skall fixa till och få beröm för!
- Jag har hatälskat att det ”är synd om mig”!
- Och jag har svikit mig själv genom att inte hålla löften till mig själv! Ojat mig över att min man sviker löften men vad kan vara värre än att JAG sviker mig själv! Inget!
Ja sannerligen finns det att jobba med? men det går framåt! Kram❤️

Djävulsdansen

Funderar jag också på logiken i att jag blir så fruktansvärt ledsen och ångestfylld när min man sviker mig.. Men svika mig själv gör jag om och om igen utan att blunda eller ens reflektera över det..
Det är sorgligt och säger ju en hel del om hur tokig man själv är ?
Önskar dig en fin helg och gläds att du slipper spendera den med en fyllehund
Kram

Ja att svika sig själv är nog det värsta! Ska inte göra det från och med nu, jag ska bli min bäste vän som jag kan lita allra mest på! Nu är det upp till bevis, tar tid att bygga upp ett förtroende! Även för sig själv!
Fick nästan ett återfall av det där kontrollerande och ”fixa-och ordna beteendet” idag! Såg på FB att min son och min bror tjafsade om politik! Ville ”rädda” min son och styra upp och höll på att ringa sonen, skicka sms till min bror och...ja det finns mycket man kan göra om man ska ha koll på alla! Men hejdade mig, nä det får de f-n sköta själva tänkte jag! De dör inte utan mina räddningsinsatser!

Har gjort något som nog får betecknas som desperat åtgärd! Tänkte man kunde ta en genväg och nå målet lite snabbare! Gick på nån slags healing hos en kvinna utrustad med några extra förmågor! Hade hoppats på att räta ut frågetecken men uppstod nog bara fler? när jag kom in hos henne hade jag, enligt henne, en äldre man som följeslagare! Honom kunde jag inte se eftersom han hade lämnat sin fysiska kropp! Död med andra ord! Just då tänkte jag ”eller hur att det är en äldre man med mig här”! Men nu sitter jag här likförbaskat och undrar vem han var! Farfar? Morfar? Nä detta var inget som gjorde nåt bra för mitt medberoende! Jag vill så gärna känna sig hel och sund! Finns nog inga genvägar och Quick fix! Bättre med KBT! Blytunga veckor bakom mig med många jobbiga tankar! Bara att fortsätta att kämpa på! Trevlig helg och kram❤️

KL

... "Healingkoden" av Alexander Lloyd? Läsvärd om du tycker om personlig utveckling. Väldigt amerikansk men det får man ta med en nypa salt. Det finns en avslappningsövning som bara tar tio sekunder, använder den flera gånger per dag och tycker att det fungerar. Har släppt på mitt kontrollbehov. Kan även rekommendera något som heter TRE, Tension and Trauma Releasing Exercises. Man får helt enkelt prova sig fram och hitta vad som passar en själv.
Trevlig helg!

Jag skall kolla dessa böcker! Det är lite spännande med alternativa metoder och personlig utveckling! Testa sina gränser lite! Jag vill gärna kunna räkna ut saker i ett kalkylprogram ? spännande att ge sig in på områden som man inte vet om man tror på! Tack??

Linda...

Blivit trotsig. Det har jag blivit. Trött på att vara medberoende och ha kontrollbehov. Jag har blivit en riktig retsticka . Säger nähäpp det passar inte mig. Ser hur folk försöker riva muren. Genom att tjura. Bråka mm. Men jag ler inom mig och tänker nu räcker det. !! Det är väl det där sökandet som gör en orolig. Sökandet efter äkta människor. All styrka till dig ❤

på att ta hand om och ta ansvar för andra! Du gör rätt i att vara lite trotsig Linda?? Jag har börjat gå min egen väg väldigt mycket i stort och i smått! Jag gör saker jag tycker är kul även om jag får göra det ensam! Chansen då är ju att man träffar människor som tycker om samma saker! Och också som du säger ”det passar inte mig”! Det är ofta som jag inte vet vad jag känner och tycker! Men jag har märkt att om man pausar lite och ger sig själv tid så kommer man underfund med vad man tycker, tänker, känner! Folk får vänta och ha tålamod med MIG nu! Jag har alltid haft det alldeles för mycket med andra! Sen gör man smärtsamma upptäckter! En av mina bästa vänner har jag nästan slutat umgås med! Jobbigt på ett sätt eftersom det är vänskap som går långt tillbaka! Men det hela gick till nästan 100% ut på att ge, lyssna på henne mm! Hennes nya frisyr var viktigare än om jag ville anförtro något viktigt om mina barn! Ställer man inte upp på det längre fejdar det ut! Inget dramatiskt utan bara ebbar ut liksom! Och det går två vägar! Jag är inte intresserad längre av att vara 100 för henne när hon inte är nigit tillbaka och hon är inte intresserad av 50/50 utan vill ha 100 själv! Tack för styrka❤️ Detsamma till dig❤️

Hur kommer man tillrätta med att man saknar helhetsperspektiv när det gäller relationer? Visst man skall ha en positiv inställning och se det som är bra med människor! Men därifrån till att vara ”bekväm” med berg- och dalbana...Haft riktigt tunga veckor bakom mig och vem saknar jag? Jo mitt ex, alkoholisten! Men han hade ju gjort dessa veckor ännu tyngre! Han hade INTE varit omtänksam och låtit bli att dricka och ägnat tid åt att göra livet lättare för mig! Men i min hjärna gör jag om honom till det jag vill att han skall vara! Och det är ett grundläggande beteende hos mig: jobba med relationer, sen när vi kommit tillrätta med ”problemet” blir allt bra, fixa och trixa mm mm! Hur blir jag av med mitt ”drama-behov”? Har längtat efter lugn och ro i hela mitt liv eller...jag har åtminstone alltid sagt det! När det infinner sig saknas ”något”! Jag vill inte sakna någon som gjort mig illa utan att visa ånger eller be om ursäkt! Det är inte normalt att sakna något sådant! Helt sjukt att JAG saknar HONOM! HAN har säkert bytt ut mig för länge sen och glömt mig, gått vidare! JAG mår dåligt över saker han gjorde och sa men HAN bryr sig inte eller har dåligt samvete! Hur är jag funtad? ?

Englas mamma

Gråter floder när jag läser detta.. känner igen mig så..! Varför ska det finnas känslor. Tänk så många gånger dom varit elaka med oss och struntar i våra böner? Men stå på dig! Det ska jag göra.

Anxiete

Du är helt normalt funtad ! Är det inte så att man vill ha ett avslut för att kunna ”packa ihop soppåsen och kasta den i soptunnan”
Man vill att den som sårat och gjort illa ska begripa vad de gjort, de behöver inte säga förlåt men iaf ha insikten att de agerat fel.
Jag tror på ett ”sorgeår” även när det gäller relationer som tar slut, man förlorar ju något som uppstått av kärlek och att det sedan inte fungerade och att man blir sårad innebär ju inte att det som var bra inte funnits, eller hur? Så var ledsen en stund och låt det göra ont men inte för länge söta du ?
Gällande lugn och ro.... där är vi lika ? det man inte har saknar man men det får inte bli för mycket av det goda ! Så..... skapa lite turbulens i ditt liv men på dina villkor ! En liten dejt kanske ?? Behöver inte vara ett nytt förhållande men lite skratt och glädje och uppskattning skadar aldrig
Stor varm kram ?

Ja man vill ha ett avslut! Avslut hade vi men ett dramatiskt och dåligt! Gick väl lite i linje med hur vårt förhållande varit! Tror också på sorge-år! Fanns ju mycket bra som man saknar! Som du säger Anxiete en liten dejt kanske det är dags för? Min goa och fina svärdotter vill att jag ska dejta hennes pappa! Kanske ska släppa mig själv fri och göra det! ? Behöver ju inte ta det så allvarligt utan bara ha lite kul! Med en person som jag dessutom redan känner och VET är snäll och go! Så skönt att ni finns här och förstår precis! Nu känns det lite bättre, tack! Massor med kramar till er! ???

Anxiete

gå ut och ha en rolig kväll med ”svärpappa ” ?? Så skönt att gå ut med någon man känner som man är trygg med ! Go for it ??

I midsomras blockerade jag mitt ex överallt! För fem veckor sedan kände jag att det var dags att ta bort honom som kontakt och då släpptes samtidigt blockeringen. Gick tre veckor i stillhet. På morgonen förra lördagen fick jag ett långt sms från honom! Ett sms om saknad, kärlek OCH det närmaste förlåt han någonsin lär komma ”vet att jag prioriterade fel och är ångerfull”! Läste en gång och grät, snöt mig och läste en gång till och kände bara att.... allt är precis som vanligt! Där ligger han bakis under täcket och tycker synd om sig själv och vill ha bekräftelse! Party-sommaren är över, hösten är här och han känner sig ensam! Eller så har någon annan kvinna tröttnat och gett honom på båten! Svarade inte! Samma procedur denna lördagen! Nu beordrade han mig dessutom att svara! Näpp! Tror han på riktigt att han kan inta soffläge och sms:s mig tillbaka?! Jag tar inte vad jag får längre, jag tar emot det jag själv vill ha! Och detta är inte vad jag vill ha! Nu har jag fått mitt förlåt (nästan i alla fall) även om det var förlåt av manipulativa skäl! Men jag kan ju göra min egen tolkning och ta det som JAG vill! För mitt eget bästa! Äntligen har jag impulskontroll och kan tänka långsiktigt! Tack KBT!