Hej alla!

Har insett att jag dricker alldeles för ofta och känner likadant som många här.
Jag ska försöka att inte dricka någonting på 2veckor och vill stötta andra här samt med min eget krig.
det är så mkt som går miste när man bara är hemma och dricker, vill och känner att jag förtjänar mer.
vi hjälps åt bröder och syskon!

Femina

Ja, här på forumet stöttar vi varandra! Själv ska jag försöka klara "Sober October"!
Kram,

nydag2018

Välkommen. Gör som Femina, testa sober october? Är flera här på forumet som är med på den utmaningen. Tror det kan vara bra med ett gemensamt mål. Stort lycka till!

JA vad kul men inte hela oktober kommer jag göra iaf mitt mål är 2v start från igår och den första dagen var mkt lättare än jag trodde efter första timmen efter jobbet då suget är som störst för mig. men intala mig själv och sa bara NEJ och gick riktigt bra och mår riktigt bra också. svettades som fan dock under natten men ingen abstinens. kämpa på alla

Oföränderlig

Jag vill ha hjälp! Jag vill inte må såhär, speciellt inte med min dotter, men jag vet inte vad jag ska göra... känns som att det enda som hjälper är alkohol fast jag vet att det gör precis tvärtom.... jag orkar inte mer och känner mig som världens sämsta mamma. Men vet inte hur jag ska få slut på det...

Du är klar och tydlig i det du skriver: du är redo att söka hjälp och du vill din dotter det bästa. Det låter som att du har viljan men vet inte riktigt HUR.
Det finns många olika vägar att gå. Hoppas att det är okej att jag frågar; vad känner du till att det finns för sorts hjälp för personer som mår dåligt och upplever alkoholproblem? Vad har du kanske redan testat?

När det gäller din dotter är du rädd att din alkoholkonsumtion påverkar henne och det vill du absolut inte. Ytterligare några frågor, hur gammal är hon och har ni haft möjlighet att prata om vad hon tycker, känner, tänker gällande detta?

Om du vill får du gärna starta en egen tråd, så blir det lättare att följa just dig.

Det finns hjälp och det finns hopp!

Önskar dig och dottern en fin helg!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet