Är i början på mitt tillnykrande. Behöver skriva av mig. Har varit beroende av 3-6 flaskor vin i veckan i 4 år. Sista månaderna har jag klarat mig på mindre. Har märkt att jag som person har ett behov av att smyga med saker! Snus, pengar, shopping och alkohol. Märker när jag skriver detta att jag har andra saker jag behöver ta tag i. Men till en början vill jag gå ner i vikt och alkoholen stoppar mig i detta. Vill börja träna fler dagar och genom detta kan jag inte dricka för jag behöver bilen. Sen vet jag att jag äter mindre när jag tänker på vikten. Någon annan som kommit tillrätta med sitt beroende pga vikt och hälsan? Söker inspiration. Har andra idéer men börjar med detta. Ni är bäst! För övrigt tänker jag att bli en smygande nykterist. Alltså att jag smyger med mina alkoholfria drinkar och öl. Tror detta ger mig mer än att få alkohol. Varför kan jag inte förstå men vet att jag just nu behöver smyga. Har alltid haft det behovet. Varför!?

Vad bra för dig att du vill må bättre.
Jag tycker träning funkar jättebra mot att inte dricka, dagar jag tränar vill jag inte sabba den sköna känslan i kroppen med alkohol. Dock är jag ångestdrickare, och går lätt över till att kroppshetsa som ångest hantering istället, och det blir inte så bra. Jag måste hela tiden kämpa med mig själv för att inte bara fixera träningen vid utseende. Så ett tips är att fokusera på annat än viktnedgång, tex att bli starkare, få mer energi?
Och smygandet låter lite komplicerat tycker jag, men ibland måste man ju lura sig själv lite, allt som funkar för dig är ju bara superbra.
Kram!