Hej, skapde just ikväll ett konto här. Jag har druckit på tok för mycket en längre period. Jag blir så ledsen och besviken på mig själv. Jag vill inte söka hjälp hos sjukvården. Har varit inskriven på drog och missbruksenheten, men det är slut, sedan ett tag tillbaka.
Dels tycker jag att det är skamligt, med mitt drickande och pinsamt... Och jag är skeptisk till att få hjälp den vägen. Och i går kväll/natt när jag druckit igen, gick jag in här på alkoholhjälpen och läste berättelser från fler av er som skriver här, och jag blev inspirerad av era inlägg. I morse hällde jag ut det sista vinet. Och har för vilken gång i ordningen bestämt mig för att nu får det vara nog.
Mina föräldrar drack även de, och jag var emot deras drickande, och så håller jag själv på som jag gör.
Det har hänt några gånger att jag inte orkat ta mig till jobbet för att jag har druckit kvällen innan. Jag inser att jag måste sluta dricka.

Helli

So far so good ?
Jag känner efter och det känns skönt att gå och lägga sig i skaplig tid och framförallt nykter.
Har druckit så mycket på senaste tiden, att jag känner hur stressad min kropp är, blodtrycket ligger lite för högt.
Jag känner mig ständigt trött.
Jag tänker på de positiva effekterna av att inte dricka, jag kommer att sova bättre, hoppas jag, åtminstone så blir sömnkvaliten bättre utan alkohol. Förhoppningsvis känner jag mig piggare hela dagen imorgon och klarar av att jobba.
Jag kan tänka klarare. Ja, nu är det läggdags.
Sov gott

IdaG

Hur går det för dig? Hur mår du?
Kämpa på du/vi klarar det, tillsammans!
Kram ??

Helli

Tack, vad jag blev Glad när jag såg att, IdaG och JoYo skrivit och peppat och frågat hur det har gått. :)
Jag har haft återfall tyvärr. Jag har druckit två helger på raken. Helgen eller veckan som var blev det vin i onsdag, torsdag, fredag och lördag. Fyy, så dumt... Jag lyckades iaf jobba torsdag och fredag, men sen har helgen varit helt kass... Jag har druckit för mycket vin och legat i sängen så gott som hela lördagen och söndagen....
Såå dumt, varför gör jag såå här??
Tänk om jag istället hade varit nykter, tänk att få en hel helg till att göra roliga saker, kunna gå och och njuta av det fina vädret vi hade i helgen...
Såå, nu tar jag nya tag. Har inget vin hemma och jag ska banne mig inte köpa något heller.
Hur går det för er? JoYo, har du klarat dig?
IdaG, hur går det för dig? Har du varit vit länge?
Kram

Föll igen...
Är på dag 3, går hos alkohol terapeut.
Gillar henne!
Visste inte att mitt problem var så illa.
Kämpa!

Helli

Bra, att du gillar terapeuten. Kämpa på, vi klarar det här! Vi vill må bra, ja bäst. Och då är drickandet den värsta boven. Visst det är himla jobbigt periodvis. Då är det bra att tänka på allt positivt vi kan göra när vi inte är bakis och mår pyton.
Kram

Helli

Snart klarat av 3:e dagen utan vin ?? känns härligt men också ovant och inte bedöva sig med vin, slippa tankarna som maler, ensamhet, ångest och sorgen. Jag försöker att sysselsätta mig med annat som kan hålla tankarna ifrån att gå åt ledsna hållet. Det är också ibland lättare sagt än gjort. Jag har bestämt mig att ikväll blir det inget.
Jag försöker också att ta mig i kragen och röja, sorter och få ordning på skåpsinnehåll, garderobrar och ja, hemmet i största allmänhet. Och där måste jag säga att orken inte vill infinna sig, latmasken tar så lätt över....

IdaG

Heja Helli! Det händer att man trillar dit, men vi känpar på. Varje nykter dag är en högvinst. Jag har hållit mig nykter i 40 dagar ? Faktiskt riktigt stolt över mig själv. I helgen som var...då var det nära. Hade hunnit hälla upp ett glas men något inom mig lyckades sätta stop innan det var för sent. Denna gången gick det goda... Jag hällde ut allt i vasken.
Så skönt få vakna på morgonen pigg och utvilad. Kunna njuta av varje dag på bästa sätt.
Jag hoppas och önskar dig all lycka med fortsatt nykterhet! Du kommer att fixa det! Prata med någon du könner förtoende för, sätt ord på dina känslor.
Stor varm kram! ?❤️

Helli

Först och främst, Grattis till 40 dagars nykterhet, det är ju rikitgt bra ??
Jag har även anmält mig till programmet här på AH, och de meddelandena tillsammans med inlägg och support från dig, och andra här på forumet, gör att jag inte känner mig ensam, och det finns de som tycker att jag är duktig och hejar på mig ? Det betyder fantastiskt mycket för mig. Och jag håller på att gå igenom de olika uppdragen, det känns meningsfullt och det är det som jag har sysselsatt mig med på kvällarna och då finns ju inte en enda tanke på att dricka A.
Jag har försökt sluta/minska med A många många gånger, men det har spårat ut rätt snabbt. Jag har alltid tänkt att, äsch, jag ska bara ta ett glas.... Haha, vilket skämt, hur dum får man vara? Det har inte lyckats en enda gång!
Så inget vin eller något annat med A i på... hur länge har jag inte bestämt mig för, men jag har inga planer på att köpa hem vin, inte ens till helgen. Jag tar en dag i taget och glädjer mig över varje nykter dag. Fast jag vet med mig att det är bra med ett tydligt mål, har inte kommit dit än i programmet. Men snart så.
Varma kramar ?
Helli

IdaG

Tack för ditt grattis till mig. Jag blev jätteglad ?
Du är absolut inte ensam vi är så många som vill hålla oss nyktra, krigar mot detta elände som vill sätta klorna i en. Det gäller att (försök) stå emot ? Vi gör så gott vi kan.
Vad bra att du gått med i programmet, jag är också med. Det hjälper!
Mitt 1:a mål är 90 dagar. Når jag till 90 dagar så ska jag belöna mig på något sätt, tror det får bli shopping eller bio.
Man sparar ju endel pengar då ingen A köps, faktiskt helt sjukt så mycket pengar som gått till det...
Jag har laddat hem appen ”sober time” där tickar dagarna på. Ju fler nyktra desto fler vill jag ha ?
Klokt att inte köpa hem något vin till helgen! Jag brukar dricka bubbelvatten i vinglas ? bara för att skapa helgkänsla. Bra för mig, kanske dåligt för någon annan.. gäller att hitta sitt eget sätt att hantera.
Nu önskar jag dig en härlig Torsdag så laddar vi för en nykter helg ?fylld med energi och sinnesro.?

Kram till dig! ? ?

Helli

Jag lyckades?
Inget vin inköpes till helgen, en gammal fling på besök i fredags kväll efter jobbet, vi åt thaimat och drack kolsyrat vatten, efter det satt vi soffan och pratade och drack te. Sedan åkte han han hem vid nio tiden, och jag kom i säng före tio. Såå skönt.
På lördagen tvättade jag och fixade lite med bilen. Sedan på kvällen kom mannen jag dejtar hem till mig, vi åt resterna av thaimaten och till det bubbelvatten, sedan hade vi det mysigt, han sov kvar till söndagen. Han vet inte om mitt problem med A, har inte vågat säga det. Vi har setts i över fem år, men jag har inte velat dela det med honom. Det är så bra när jag är med honom, han dricker aldrig mycket, på sin höjd ett glas vin till maten. Så när jag är med honom blir det aldrig mycket, utan max två glas på en hel kväll.
Det finns dock andra aspekter som jag funderar på i vår relation, jag har aldrig varit hemma hos honom... Hans exfru gick bort för lite drygt en månad sedan, och jag tror att det har varit en av anledningarna till att han inte vill introducera någon ny kvinna. Hans dotter (20 år) tog mammans bortgång väldigt hårt. Medans sonen har tagit det mer realistisk. Mamman har varit sjuk en längre period.
Nåja, hur som helst, jag är glad att jag har klarat av den här helgen utan A. Och jag känner mig OK ??, så himla OK, så himla mycket bättre än om jag hade druckit.
Varma kramar Helli