Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Jag har varit på en resa till Spanien med vänner och har inte hunnit varken skriva eller läsa på forumet... Vi har tränat, badat, solat, skrattat, pratat och ätit gott. Jag har haft det helt underbart och känner mig glad☺. Inget mer ont i magen och har inte tänkt så mycket på han-ni-vet på flera dagar. Men, jag drack vin på resan- förlåt! Dock i mycket begränsad mängd, typ 1-2 glas vin per kväll. Men, nu börjar det helvita livet igen- känns bra!

Kram till er alla och tack för att ni tänker på mig när jag är borta?

Vilken härlig resa. Underbart!
Det låter fantastiskt med en vecka med vänner och god mat. Hoppas att du har fått energi som håller sig kvar i vardagen.
Det var väl ändå fantastiskt att du stannade på såpass lite vin när du drack. Ett helt annat beteende än gamla Jasmine, eller hur? Var glad åt det och se till att ta många alkoholfria dagar på raken nu så att kroppen inte får för sig att vin varje dag är det normala.
Kram!

Vaniljsmak

Det var ett tag sedan sist!

Kul att se att du haft en fin semester. Ser att de blev lite alkohol under resan, hur känns det nu i efterhand? Tänker att det alltid är bra att reflektera och tänka förebyggande innan beroendehjärnan börjar smussla in tankar när man är oförberedd.

Hoppas solskenet och de positiva tankarna stannar hos dig under hela hösten!

John-Erik

Hej Jasmine!
Vad kul att du haft det fint under semestern.
Hoppas att du kan behålla känslan från resan länge.
Och du, be inte om förlåtelse.. Forumet heter ju "förändra sitt drickande".
Du har ju verkligen förändrat dryckesmönstret till det bättre med långa
vita perioder.Ingen farlig mängd heller under semestern. Och nu fortsatt
vita dagar igen.. Låter juste i mina öron..
Skönt att höra att du är glad Jasmine..

Kram

//John

Blir glad för din skull. Jag kan sakna vänner. Jag har en livspartner och syskon men inga vänner (de har flyttat eller så har vi växt ifrån varandra). Var rädd om dem, det är svårt (iaf för mig) att få nya riktiga vänner.

Jag hoppas att allt är bra med dig nu!

Jag var så glad när jag kom från resan, fylld av energi och redo för många vita dagar... Men, efter en dag på jobbet var allt raserat. Åkte hem tidigt med ont i magen, ont i huvudet och en känsla av maktlöshet. Ska livet vara så här? Jag har inte haft en normal arbetssituation sedan 2012 och det är väldigt slitsamt. Och just nu orkar jag bara inte... orkar inte kämpa på jobbet, kämpa med han som sårar mig konstant, kämpa med barnen, med min nykterhet. Jag orkar snart inte mer. Jag köpte en flaska vin och somnade i soffan. Likadant igår. Suck. Dessutom åt jag massor av godis. Just nu ser jag ingen mening med att vara nykter, jag vill bara lyckas genomleva dag för dag utan att bryta ihop.

I måndags hade jag stämt träff med en man jag träffade förra sommaren, en fin man som jag kanske hade kunnat få det bra med. Men, det förstördes av han som sårar mig konstant. När han insåg att han höll på att förlora mig gjorde han en charmoffensiv och jag trillade dit. När han fått mig dit han velat sårade han mig igen... såklart... Och den andra mannen träffade en ny kvinna. Jag kände att jag ville träffa honom en gång till för att liksom känna att det var avslutat. Men, "tyvärr" var det jättetrevligt och jag åkte därifrån med känslan av att jag bara fuckar upp mitt liv hela tiden- struliga jobb, destruktiva relationer, alkohol. När jag skulle kunna ha ett bra liv. Varför gör jag så här mot mig själv? Mannen jag träffade messade efteråt att jag "om möjligt" var ännu snyggare nu än förut. Synd då att han är tillsammans med någon annan. Eller betyder snygg för män att man inte passar som "flickvän" utan bara något annat? Skönt i alla fall att det inte syns på utsidan hur jag mår på insidan. Eller kanske inte? Kanske vore bättre om någon såg hur ledsen jag är över allting, hur trött jag är på det här livet.

Rosa-vina, jag är otroligt tacksam för mina vänner. De "nya" vänner jag har fått är föräldrar till barnens kompisar eller kollegor. Kanske finns någon i din närhet som kan bli en "ny" vän. Jag brukar bjuda hem de jag tycker verkar trevliga, jag tar oftast initiativet till nya vänskaper. Du kan prova?

Vanlijsmak, så här i efterhand var det inte så smart att dricka på resan även om det var små mängder. Det triggar igång alkoholsuget.

Kram till er alla??

John-Erik

Undrar om inte alkoholen triggar dina negativa känslor. Du drack ju inte mycket under semestern, ändå
blev det som det blev känslomässigt med depression.
Ska nog inte ge råd över mer än att du kanske nu ska hänga på upp till iaf 30 dagar.
Du vet vad jag sagt om relationen tidigare och du vet ju om allt ändå så inga råd kan ges där mer.
Du bör vara nykter igen för att må bättre. Tycker du likadant?
Kanske inte idag eller i morgon men sätt en startdag och förbered dig..

Styrkekram

John

Bryta ihop och komma igen, det är vi bra på eller hur?
Ge inte upp, Jo förresten, den där skitstöveln som bara utnyttjar dig ska du ge upp. ?
Men inte dig själv för du är guld värd, snygg och smart dessutom?

Samla ihop dig igen och tänk positivt!
Sjukskriv dig om jobbet är en av orsakerna till att du mår dåligt.
Kramar
???

Vaniljsmak

Vad jobbigt du har det just nu :/ Det är tråkigt att läsa att så många olika delar av livet går emot dig. Jag kan tänka mig att allt känns som ett obestigligt berg!

När jag befann mig i en liknande situation (rätt länge sedan nu) satte jag mig ner med penna och papper och skrev ner lite om hur jag ville att mitt liv skulle se ut om fem år. Sedan började jag arbeta på det. Först gick jag in med full kraft och försökte ändra på allt. Det gick inte, såklart! Det fick bli en sak i taget och sakta men säkert arbetade jag mig framåt. Jag fick prioritera det som var viktigast först. Idag är jag väldigt nära det som fanns på den där listan. Skulle väl säga att alkoholen och hälsan är det enda som fattas. Sen har det visat sig att vissa av de där punkterna jag skrev ner då inte är lika viktiga idag, vi utvecklas som människor och man får nya mål i livet. Kanske kan du prova något liknande, om du orkar och vill?

Så jobbigt du har det runt dig igen .
Är det inte ofta så , att när man är inne i en härlig period så händer nåt o vips, är allt det goa som bortblåst o den lille elakingen sitter på axeln igen .
Låt Han som sårar dig försvinna ur ditt liv , det kommer bara att hända igen . Jag vet ...
vänner är fantastiska , de ska man vårda .
Hos mig går der inte så bra, första dagen idag igen ...
Kramis

Gumman,

Önskar jag kunde ge dej en kram och säga till dej att hålla dej borta från din Voldemort. Du skriver att det är han som sårar - men du låter dej såras med.. du kan ju inte vara ett offer.. inte du !!

Vad kan du, handen på hjärtat, göra för att hålla dej borta från honom ?

Sköt om dej ?

Om ni bara visste hur mycket det hjälper att någon annan vet och peppar... Knaskatten, Vinäger, John, Nurture, Gamlahäst, Vinägermamman, FinaLisa, Vanlijsmak... Såg att precis som jag känner nu kände jag även i början av månaden, sen kom resan och allt kändes bättre för ett tag. Jag behöver bryta mina mönster för att komma ur min destruktiva spiral. Och Nurture, precis som du säger borde jag inte ta på mig en offerroll (det säger även mina vänner irl) när det gäller den där mannen. Det är ju bara att klippa banden! Men, precis som med alkoholen så är det inte lätt trots att jag vet att det inte bidrar till något positivt i längden även om det känns bra precis för stunden.

Måndag, tisdag, onsdag har jag druckit tills jag somnar i soffan, en flaska vin varje dag. Jag vaknar med ont i huvudet och ont i magen, plågar mig upp och tvingar i mig frukost. Tar mig till jobbet med en klump i magen och genomlider dagen med konstant stresspåslag, känner mig inte glad en enda minut. Passerar Systemet på vägen hem och tar direkt ett första glas när jag är hemma. Dricker under matlagningen, dricker till maten och avslutar med vin och glass, godis, mackor i soffan där jag somnar framför datorn med kläderna på och utan att borsta tänderna. Jag borde jobba på kvällarna för att komma ikapp men jag orkar inte, borde träna på dagarna för att blir gladare men orkar inte. Vill bara få ledigt från den här spiralen som snurrar utan min kontroll, eller utan att jag orkar ta kontrollen. Försökte få en läkartid, men fanns ingen förrän nästa vecka.

Jag vet att det blir bättre någon dag, då ska jag läsa det jag skrivit för att undvika att falla tillbaka i vinmönstret. Vanlijsmak, jag ska ta till mig ditt råd och sätta mig med penna och papper i helgen och försöka få ordning på det här...

Godmorgon och hoppas ni får en bra dag!?

... kan inte vara sjukskriven... ökar bara stressen ännu mer eftersom ingen gör mitt jobb när jag är borta... eller någon försöker men den personen vill bara förstöra för mig så allt blir bara värre..

Får ont i magen när jag läser om din jobbsituation. Det låter som du har en fullständigt ohållbar situation. Du måste få en förändring. Kan du byta tjänst? Om du skulle sjukskriva dig, vill du sen tillbaks till ditt jobb? Eller skulle du kunna söka andra jobb?Styrkekramar ?

Förstår precis hur du har det just nu . Det är så lätt att trilla tillbaks till Det dåliga destruktiva livet . Är där oxå .
Allt känns så bra ett tag , livet rullar på.
Så av ingen andledning , jo anledning finns det alltid , men inte alltid dålig , gör jag något fel ( dricker) o är tillbaks på ruta ett . Dricker vin på kvällar , äter godis , somnar i soffan . Ångest dagarna igenom . Så jag är precis som du .
Nu sitter jag o samlar ihop mig inför dagen som innehåller träning , kurs mm .
Vill bara lägga mig under täcket igen . Ångesten sliter i en .
Nu Kom inlägget hos dig atthandla mest om mig men jag känner att vi är så lika . Nu tar vi oss igenom dagen Jasmine !
Och vi kör INTE förbi systemet på vägen hem, styrkekramar ??

nydag2018

Tråkigt att höra att du inte mår bra Jasmine. Men samtidigt är det kanske bra att du fick komma till insikt i att det inte funkar att dricka måttligt, att det till sist bara blir dåligt. Hoppas att du får med dig en bra erfarenhet iaf och hoppas att du får må bättre snart. ❤️

Jag hade ett väldigt stressigt arbete i 16 år och höll på att jobba mig till utmattning (jag hade även förlorat mitt unga vuxna barn). En chef som krävde mer och mer, samt en kollega som försökte ta över mitt uppdrag som ansågs av hen som en del i hens karriär framåt. Det höll på att bryta ner mig totalt och alkoholen tog en allt större plats i mitt liv. Jag hade ingen glädje kvar och till slut kom jag fram till att jag ville göra annat. Jag sökte ett nytt arbete och downskiftade. Mycket lägre lön men så mycket lugnare. Det är en stor orsak till att jag orkat och klarar nu att leva utan att döva mig med alkhohol.
Det jag vill säga är att, det fungerar inte bra att ha jobbigt på alla fronter. Du behöver se över vad du kan förändra- Eftersom du är Yogi vet jag att du inom dig vet att att du har allt du behöver inom dig. Ta dig tid att lyssna inåt. Ta timeout. Sätt dig själv i första rummet, för din skull. Du är ung och har ett helt liv framför dig.

Ta hjälp, du behöver inte kämpa ensam. Om du inte vill gå till de kommunala finns andra
http://valet.se/
Om jag kunde hålla om dig skulle jag göra det. All kärlek till dig <3 <3 <3