Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

Du beskriver din situation så ärligt. Önskar verkligen att medicinen snart kommer att de dig lite lättnad. Blir så glad av att läsa att den snabba, tillfälliga, men ack så bedrägliga, ångestlindringen inte är ett alternativ. För som du säger, vi vet ju hur det slutar...

När ångesten tar ett järngrepp om oss kan det ibland kännas outhärdligt jobbigt. Att då kunna stå emot - det är starkt!

tänkte på dig för någon dag sedan, men blev ganska lugn då du skrev ett inlägg i min tråd igår.
Inte så orolig för att du ska ta återfall men livet kan vara komplicerat och jobbigt av andra
anledningar. Hoppas du är ute på Djurgården och cyklar i det fina vädret. Man kan ju nästan
ta sig ett dopp när det är så varmt ute.

Kram

MM

Anders 48

Tack för omtanken alla 3?!! Blev så glad att läsa! Var på ett AA- möte idag, och blev erbjuden att hänga med på lunch/fika efteråt? Snabb nödlögn att jag hade annat för mig....sen tänkte jag: Va fan-face your fears. Vände cykeln o anslöt till de andra. Jättetrevligt. Sa som det var, att jag var rädd o att jag dragit en lögn. (Iofs så behövs ju inte någon "lögn" - ett nejtack räcker ju. Måste lära mig det! De andra tyckte iaf att det var bra att jag gjorde tvärtemot min omedelbara "vilja".)

Kanske "lyckopillren" som gav mig skjuts?!

Nu dragit en repa med cykeln o hamnade ute på Kastellholmen. Som du skriver MM-nästan badläge. Fast bara nästan :-).

Uteserveringarna är fulla - och många som sitter o dricker.....undrar hur många som dricker "mot sin vilja" - och för att de måste.....?!

Önskar nykterhet till er alla som kämpar - och som får slita för att få en nykter helg. All styrka till er!!!!

Anders 48

....och en vecka har gått sedan sista droppen alkohol! Ruggigt skönt känns det. Att ha en (liten) distans till "fallet". Kikar in här varje dag, men känner att jag inte har så mycket att säga eller tillägga. Så får det vara....

Tänker dock på att det är helg igen - och att många härinne kommer att kämpa mot ett destruktivt "fredagsmys", och lördagsmys för den delen - med alltför mycket alkohol. Önskar kraft o styrka till alla som kämpar o försöker att dricka lagom eller inte alls. Kämpa på o ge inte upp....

Tänk om du behövde det där sista återfallet för att faktiskt inse att det går inte, det kommer aldrig att gå. Ibland kan man se att det kommer ut något bra ur något som egentligen är dåligt. Kanske var det just det som behövdes för att du ska klara ditt liv nykter och inte trilla dit igen.

Som du skrev: Det kommer bli vår död på ett eller annat sätt om vi inte lägger ner. Även om det inte är spriten så indirekt. Jag höll på att sätta eld på köket en gång, skulle laga mat och drack vodka under tiden. Skulle bara vila lite tills maten var varm. Och vaknade av att brandlarmet gick och hela spisen var svart. Nä det brann inte. Men några minuter till så hade jag satt eld på hela köket. Alltså inte bra inte bra.... Kan lägga mig i badet med mycket alkohol i kroppen och kan vakna 6-7 timmar senare. Skulle lika gärna kunna drunkna.

Nä orkar inte med det där att inte kunna lita på mig själv. Jag vet ju att det kan funka 1-2-3 gånger men den 4 så tar jag nästan död på mig själv. Och kanske andra.

Och du har ju inte bara 2 månader nykter. Du har så många fler månader. Vi får vara tacksamma för det. Och att vi tog det där sista återfallet för att våga lägga oss platt fall, anse oss besegrade av alkoholen och därmed kunna vända våra liv.

Hur går det med dina tabletter? Är det fortfarande nedtrappning av sömntabletterna?

Kram

Inte så mycket att tillägga då. Så skönt. Jag tänker precis som MM att det sista behövdes för att du skulle nå botten. Vi missbrukare har långt till botten. Man tycker man borde nått den tidigare men när man inte vill inse det. Finns många bottnar man ska igenom till det allra lägsta. Liksom MM satte jag också på en kastrull på spisen och sommade. Den kokade torr och larmet gick. Min man kom in och då vaknade jag. Det var den sista helgen jag drack, så skamligt. Min absoluta botten. Efter det har jag ärligt aldrig övervägt att dricka alkohol. Säkert sug men inget jag nu minns. Jag bestämde att det får vara nog. Kvoten är fyllt. Man får vara glad att man lever, att inget värre hänt.
Det absolut viktigaste är att aldrig, aldrig, tro att man kan dricka igen. Att tro att nu, efter x antal år klarar jag nog att ta ett glas vid nåt tillfäle. Ja, det funkar säkert några gånger men aldrig i längden så ta inte den risken. Anders och alla andra, ställ in era tankar på att det för alltid är slut med alkoholen. Bearbeta den tanken, visst, det är lite förargligt ibland. Men det går bra att leva ändå. Mycket bättre med tanke på allt vi ställde till med tidigare.
Dom som känner mej här från tidigare vet att jag har Per Holknekt som min "förebild". Jag nådde min botten samtidigt som honom, sommaren 2012. Med den skillnaden att jag inte hamnade på löpsedlarna med mina misstag som han gjorde. Man får vara tacksam för det. Hans historia hjälper mej att komma ihåg att jag aldrig ska dricka igen, no matter what.

Anders 48

Ja jösses vad man har gjort på fyllan....

Tack för era inlägg. Ser nu hela mitt historiska "paket", och det framstår som självklart att det är klart nu.

Vad gäller sömntabletternä så är jag nu nere på 1/natt. Det var länge sedan jag var där.... Känns bra - och min läkare är med på det hela. Att sedan sluta helt kanske kommer - men det får vi se? När o hur. Jag är iaf nöjd att jag nu åtminstone är nere på ordinerad dos. Alltid nåt!?.

Fridens liljor!/A

Anders 48

Är så glad att jag har tagit ett "återfall": Efter cirka 9 år så inköptes idag ett årskort på trevligt gym - med påföljande träning!!! På måndag så blir det en lektion med en "pt" - för att få lite starthjälp, och för att kolla att jag gör rätt. Tränade en del för lääänge sedan. Kände mig nästan lite euforisk när jag gick hem - och kikade stolt på gymkortet. En bra investering i mig själv. Spännande hur muskelminnet ändå fanns där, det var flera gånger jag tänkte: ja just ja - det var så här det var....

Känns väldigt bra - och tror att det också kommer att hjälpa mig att komma ännu längre från alkoholen. Och det första glaset!

Trevlig helg till er alla - och styrka till alla som kämpar mot a-jävulen. Stå emot, härda ut. Det går att förändra! Och att köra i diket på vägen är normalt. Så det så!?

Härligt. Önskar att jag tog mig dit igen till träningen, älskar spinning. F&S. Så skönt.
Oftast utan whisky i sportflaskan, faktiskt :)
Det är ju så man löser både depression och sömnproblem. Träning, fullt med må-bra-hormoner.

Själv är jag alkohol-periodare, forum-periodare och även tränings-periodare.
Tyvärr är det lättare att trilla dit på alkoholperioderna är träningsperioderna.
How come?

Men inspirera gärna så kanske jag kommer till skott med ett träningskort, jag med...

Jag tycker du ska vara stolt över dig själv.

Kram

MM

Anders 48

Återfallet fortsatte igår....-gick tillbaks till gymmet o körde lite! Det ömmar lite här o där idag, men det är ju bara skönt! Jag ser detta som ett kvitto på att jag förändras på ett djupare plan. Jag börjar hitta mig riktiga jag igen. Sakta men säkert....

Kanske behövde jag, som du skrev, det sista fallet för att kunna sätta kompassen i rätt riktning - och låsa den där!

Hoppas du hittar tillbaks till din träning när du vet att du mår så bra av det. Och utan virre i vattenflaskan. Ja tänk vad vad man har gjort på fyllan. Loco, crazy, o knappt möjligt att förstå när man är nykter. Jiiisus alltså......

Hur går det med nya cykeln? Trampar du på....?

Kram/A

Kärleksguden

Har du satt några mål med träningen? Allt eftersom kanske du kan planera träningen lite mera. Planera din kost. Läsa på en massa. Finns en hel sjö utav information för smått och stort. För att få ut lite mer av det hela om du tycker det är roligt!

Är själv ramlat in i träningen igen efter månaders uppehåll, den här gången lite mer seriöst.

Har satt lite små mål att kunna bänka ett visst antal kilon efter en period osv. Sen vill jag bli av med lite magfett och få lite mer muskelmassa. lite mer långsiktigt :-D

men mest vill jag bara ha ett nytt intresse som gör mig glad som jag kan dela med mig till andra.

Anders 48

Tack för din kommentar! Tar det lugnt med målsättningar nu i början. Njuter bara av att jag fått ändan ur vagnen o tagit upp träningen igen. Målsättningen just nu är väl att det skall bli en självklar rutin att gå iväg till gymmet! Har bokat in 3 pass med en tränare för att få lite hjälp o tips o inspiration!

Drar iväg till sydeuropa några dagar för att hälsa på en barndomsvän. Otänkbart för några veckor sedan - men nu börjar jag bli mig själv i någon mån. Tack vare antidepp och en klarsynthet att dricka a inte är för mig. Sååå skönt! Han vet allt - så det blir inga "tricky situations" att parera alkohol! Ingen som undrar eller trugar. Hade klarat det iaf - men alltid skönt med riktiga vänner som förstår. Jag står så stadigt jag kan i min nykterhet just nu - och det blir bara bättre....?

Anders 48

Jo det känns verkligen att jag mår bättre! Sitter här 11.000 meter uppe i luften o festar till det med lite kolsyrat vatten o en påse nötter. Let the party begin...?.

Sömnisarna fortsätter jag med, fast mindre/färre. Ett jävla gissel är det. Men jag är nykter!!!!

Hoppas att du mår bra ! Jag läser din tråd med nöje - och du sänder alltid varma hälsningar o stöttning till många av oss här. Det är bra. Vi ska stötta varandra i kampen, var vi än befinner oss i den.

Trevlig helg tänkte jag säga, men kom på att det bara är tisdag idag?

John-Erik

Tack och detsamma :-)... Starkt att dricka vatten bara.. Flyg är ju lite associerat till någon
söt liten vinflaska :-)
Vi peppar...Läser in din tråd.. du inspirerar

Fortsatt trevlig resa!Och sköt om sig nu...

//John

Anders 48

Blev en 0,0-a till lunch en dag i solen. Annars är jag nu tillbaks, och med fokus på min nya träning o mitt fortsatta välmående. Kom hem med 2 goda ostar som souvenirer - och inte 2 flaskor whisky!?.

Hoppas det blir bra för dig, i helgen, o varje dag så klart!!!

//Anders

Anders 48

Känns så bra! Hoppas allt är bra med dig. Vi kämpar vidare o stöttar varandra här på forumet. I vått såväl som torrt. För mig har/Är forumet ovärderligt.❤