Hej. Jag är alkoholist och en 4 barns mamma. Har precis åkt dit för rattonykterhet. Väntar på vilken dom jag ska få. Det är kaos i huvudet på mig just nu.
Har druckit för mycket i flera månader. Trodde aldrig att jag skulle bli alkoholist då jag växt upp med en pappa som är det.
Har påbörjat medicinering med campral och ska gå igenom en behandling mot mitt missbruk.
Känner mig ensam och vet inte vem jag ska prata med om mina problem.

Lollo78

Det gick bra på soc. Var bara ett möte inför MET. Så hon förklarade hur det skulle gå tillväga mm.
Hoppas tiden går fort tills jag får alkolåset. Det är inget kul att stå och vänta på bussen i detta vädret.

Igelkotten

Den 12:e november har du varit nykter i nästan 8 veckor, om jag nu räknar rätt.
Dina prover kommer att gå kanon! Oroa dig inte.
Snart har du ett körkort med villkor 69!
Jag blev stoppad på semestern en morgon för körkort och nykterhetskontroll.
Tyckte att han stod och tittade länge på körkortet så jag sa:
- Jag har villkor på det
Han tittade och vred och vände på körkortet och sa
-Jaha, vilket då?
Då sträckte jag ut alkolåset genom rutan och sa - Den här! ?

Lollo78

Tack igelkotten för dina uppmuntrande ord. Väntan är alltid det jobbigaste. Men dessa veckor som gått har gått snabbare än jag trott.
Jag mår bättre än jag hade förväntat mig och varken saknar eller har ett sug efter A. Det känns jättebra. Planerar och funderar inför både min 40-årsdag och nyårsdagen då vi har förlovningsdag. Det blir alkoholfritt bubbel och mannen är nöjd med det. Känns skönt med hans stöttning i detta. Har haft ett par tuffa år sen skilsmässan från barnens pappa då vänner, släktingar och andra vänt mig ryggen pga att exet ringt runt och pratat skit om mig. Känner fortfarande att han har ett grepp om mig. Skulle vilja glömma honom men pga minderåriga barn så måste vi ju ha kontakt ett bra tag till. Med A i kroppen brydde jag mig inte så mycket men nu utan A måste jag tackla det på ett helt annat sätt.
Men idag är en bra dag, jag har varit nykter i 33 dagar och 3 av mina älskade barn är hos mig denna veckan. Fattas bara den äldste sonen så är familjen komplett.
Kämpa på alla där ute ?

Lollo78

Tack för uppmuntran Luddrigt.
34 dagar idag.
Till helgen ska vi åka till min pappa med sambo och ha kräftskiva. Pappa är alkoholist men hanterar alkohol bättre nu än när jag var barn/tonåring. Han vet att jag blivit av med mitt körkort men inte att jag har alkoholproblem. Jag ska bara dricka alkoholfritt till helgen.
Ha en bra dag ?

Till 34 dagar! Du verkar ju utåt sett må mkt bättre om man jämför med dina första inlägg?
Tror inte kräftskivan blir några problem. Du vet ju vad du vill. Man måste igenom några traditionella suparhögtider innan man verkligen får in att man inte ”måste” hinka då. Det är ok att äta kräftor, prata, ha kul och kanske avvika när alla börjar dra samma storys för andra gången för att sen vakna dagen efter i fantastiskt mkt bättre skick än de andra, som ofta undrar vafan det skulle drickas så mkt för. Se upp för ”dåliga kräftor bara” :)

Lollo78

Tack för ditt svar IronWill. Jag mår bättre idag än när jag började skriva här. Har landat lite i situationen.
Tack även Luddrigt för din uppmuntran.
Det kommer gå bra i helgen. Jag har mina barn med mig och för både min och deras skull så ska jag inte dricka och vara full i deras närhet någonsin igen.
Ha en fortsatt bra kväll ?

Har läst din tråd nu och vill bara utbrista: Wow, vilken kämpe du är! ♡ Du kommer att fixa det här. Fortsätter att följa din resa. Kram

Lollo78

Tack så mycket för dina ord Vinäger ?Hoppas verkligen jag fixar detta. Känner att jag har stöd och hjälp runt mig. Ni är många starka kämpar här som jag följer i olika trådar.
Det känns som tiden rusar iväg. 5 veckor har redan gått men samtidigt som tiden går fort så känns det som jag har väntat hur länge som helst på svar.

Lollo78

39 dagar idag.
Kräftskivan i helgen gick bra. Jag hade en flaska alkoholfritt vin med mig. Kändes bra att vara nykter.
Imorgon börjar jag MET behandlingen. Det känns bra att påbörja det. Hoppas det leder till något bra.
Är fortfarande trött på väntandet. Hur lång tid ska det ta att få reda på sin dom? Vet inte ens om det blir rättegång eller inte.
Hoppas ni alla har en fin kväll ?

Lollo78

MET började igår. Det kändes bra att prata med någon. Hon var väldigt förstående och jag kände att jag kunde öppna mig för henne. Tror att detta kan bli riktigt bra.
40 dagar nykter.
Ha en bra dag ?

Lollo78

43 dagar nykter
Livet rullar på sakta men säkert. Tar en dag i taget och det funkar bra. Känner äntligen att jag kan få rätsida på mitt liv. Börjar se ett avslut på mina och exets gemensamma skulder mm.
Ska iväg idag och skriva papper då vi äntligen sålt stugan vi hade ihop.
Längtar till söndag då mina barn kommer hem igen. Huset är så tyst utan dem.
Hoppas ni alla har en bra fredag ?

Lollo78

Ligger i sängen på jobbet efter att ha gjort lite mer än hälften av mitt 24 timmars pass.
En tjejkompis har bjudit in mig till "tantkväll med vinprovning" om några veckor. Vet inte om jag är redo för det. Hon vet inte om att jag har alkoholproblem och jag vet inte om jag vill berätta för henne.
Jag vill gärna kunna träffa kompisar och ha kul ihop.
44 nyktra dagar. Kämpa på alla ni starka ?

Lollo78

49 nyktra dagar.
Hej Igelkotten. Det rullar på. Händer inte mycket intressant just nu. Ska till läkare på måndag för intyget till alkolåset. Fick papper från tingsrätten att dem vill ha rättegång ang rattonykterheten. Så får se hur det blir. Känns jobbigt.
Barnen är hos mig i veckan så det är fullt upp med läxor och matlagning mm.
Soc ringde igår och dem väljer att inte starta någon utredning ang orosanmälan dem fått in.
Ha en fin dag alla ?

Igelkotten

Surt att det blir rättegång.
Min rattfylla var inte grov och jag har inget tidigare brottsregister mer än ett par fortkörningar.
Jag fick ett strafföreläggande, det gav dagsböter. Hoppades att du skulle klara dig på det med. ?
Nu får vi se hur det går på måndag. Om läkaren anser att du är alkoholberoende/missbrukare så är nog risken stor att det blir alkolås i 2 år.
Stort lycka til!
/Igelkotten

Ps Vad var det jag sa, soc fixade du galant ??

Lollo78

Jag klarade 51 dagar och sen hittade jag starkvinsglögg i en kartong som inte blivit uppackad. Jag var inte sugen men öppnade och drack ändå. Fattar inte varför. Mådde skit efter och vill aldrig mer dricka.
Träffade läkaren i går för att få intyget till alkolåset. Det gick nog bra verkar det som. Hoppas nu på att jag blir beviljad alkolås. Spelar ingen roll om det blir 1 eller 2 år bara jag får köra igen.
Nu ska jag fortsätta jobba. Ha det bra alla ?