Hej!

Jag har alltid haft problem med alkohol till och från. Under sommaren började jag och min nya pojkvän dricka ganska mycket och detta har hållt i sig sedan dess. Jag kan dricka en halv box vin om dagen ibland. Som det har sett ut den senaste månaden har detta skett ca 4-5 dagar i veckan. Eftersom att jag har panikångest har jag mått dåligt dagen efter och då ätit sobril under dagen för att sedan dricka igen när jag kommer hem från jobbet. Har sobril som behovsmedicin men har de senaste två månaderna ätit ca 30mg om dagen.

Nu har jag kommit till en punkt då jag känner att detta är ohållbart och jag måste sluta. Har läst mycket om alkohol- och benzoabstinens och är livrädd för att dö av detta.

Hur stor är risken att jag drabbas av den värsta av alla former av abstinens?

Tacksam för svar!

Det låter fantastiskt att du vill ta dig ur denna destruktiva spiral, heja dig!
Och jag blir lite orolig av ditt inlägg, jag vill med hela mitt hjärta peppa dig att söka vård för abstinensen, du ska inte behöva vara rädd - det finns hjälp att få.

Du har tagit beslutet att göra en förändring av dina alkoholvanor. Sedan sommaren har det eskalerat och du vill nu sätta stopp för att det ska gå längre.
Din fråga handlar nu om abstinens och oro över att drabbas av de värsta formerna. Som du får tips kring här ovan är det alltid bäst att få stöd via vården, dels att det kan vara svårt att göra det på egen hand och för att ge dig själv bästa förutsättningarna även på längre sikt. Om du vill kan du ringa en beroendemottagning och diskutera, om du inte uppger ditt namn är du fortfarande anonym om det är något som känns viktigt. Du kan också läsa lite under vår faktaflik (då gäller det abstinens kopplat till alkohol).

https://alkoholhjalpen.se/akut#abstinens

Fortsätt såklart också skriv och berätta hur det går för dig här på forumet!

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Börjar om

Kunde varit jag som skrivit detta dricker också för mycket.

Har också sobril som behovs medicin men varit tvungen att ta varje dag pga ökad ångest vilket säkert beror pga av jag dricker.
Idag är min första nyktra dag rädd för abstinens men ska klara det.