Blir så vansinnig.
En sköterska från psykiatrin ringde mig och ville boka provtagning för mig.
Blodprov då jag tar mediciner.
Sa till henne att jag inte använt dessa mediciner på över ett år, har precis börjat med dom och nu slutat igen.

Men hon envisades och sa "jo men det kan vara väldigt bra att titta på dina värden, det var ändå ett år sedan"

Sa då att det inte behövdes, sen sa hon "ja, men det är lika bra att du kommer in så får vi titta annars blir det inte något bra av detta".

Tänkte att hon var väldigt enveten och lät otrevlig.
Såg sen i min journal att det handlat om tester kring alkohol.

Är så vansinnig att hon ljög för mig och försökte lura mig dit.

Sätter mig på tvären nu och vägrar gå dit.
Dricker inget längre men undrar ändå om man kan riskera få höga värden.
Vad händer då isåfall? Läst att det kan påverka körkortet bland annat.

Femina

Jag har ingen erfarenhet vad gäller dessa provtagningar eller vad de kan visa efter en viss tid men jag förstår verkligen att du känner dig lurad och att du tappat allt förtroende för dem. Vad gäller körkortet måste du väl åka fast för rattonykterhet innan de kan dra in det. Att ha problem med alkohol är ju inte samma sak som att köra berusad. Det är ju helt två olika saker. Jag förstår att du mår dåligt och oroar dig. Vem skulle våga söka hjälp om man genast blir uthängd och straffad för något man inte ens gjort?
Stå på dig!
Kram,

Det är inte alls okej att inte tala om vilka prov som ska tas. Dels har man som patient rätt att få saklig, begriplig och givetvis ärlig information - det är den lagliga sidan av saken. Blir man lurad, som du känner dig, brister ju tilltron och tilliten till vården och då kanske man undviker att ta kontakt när man verkligen behöver det. Det vore fint om du skulle ha kraft att vända dig dit igen, till någon ansvarig, och tala om att du känner dig lurad! / mt

Kaffetanten

Blir lite lättare när man får lite bekräftelse på att man inte är helt fel ute :)
Ska träffa min ordinarie sköterska idag och se vad hon säger, ska dit på samtal så får se om även hon envisas med prover utan rätt info.
Fick tips av min syster att spela in mötet med just ifall att hon också skulle ljuga om anledningen för proverna..
Ough, tycker det är helkonstigt, aldrig varit med om liknande.

Anders 48

Det är på inget sätt ok att luras på det sättet vad gäller provtagning. På vilket sätt skapar det förtroende? Jag råkade ut för en puckad läkare vid beroendeenheten, när jag faktiskt skulle ta alkoprover, som tyckte att jag även skulle ta hepatit och hiv-prov! Jag var helt chockad - och hade just beskrivit hur mitt drickande ägde rum ensam hemma i min soffa..... hon uppträdde som om jag var sprutnarkoman!! Berättade om henne för både terapeut o psykolog. Fick höra senare att jag inte var den enda som haft synpunkter, och att hon inte längre arbetade där.........

Kaffetanten

Var där på samtal igår och berättade om detta, hon jag pratade med igår sa direkt att det ska anmälas till chefen då det är oacceptabelt att undanhålla sån information och lägga till falsk info.
Blev av med orosanmälan kring prov iallafall.. (Det hade kommit in en orosanmälan till öppenvården)

Fy fasen.. Är fortfarande så förbannad på detta. Hoppas sköterskan får sig en rejäl tillsägelse.