Hej allesammans.

Egentligen skriver jag nog detta meddelande till mig själv men ibland kan det kännas skönt med en input ifrån någon annan som har liknande beteenden.

Mitt drickande är uppdelat i två, nr 1: kan jag kontrollera, socialt där jag är med andra människor. Har väl hänt att man har fått i sig liiite väl mycket mem inte ofta. Och nr 1 händer väldigt sällan.

Nr 2: detta kan jag inte kontrollera eller har inte kunnat för nu är botten nådd (hoppas jag innerligt). Jag dricker i ensamhet och alltid för att dämpa det som gör ont. Dricker så pass mycket att jag till slut somnar, då tänker man inte längre...
Mycket har hänt den senaste tiden och flaskan med vin har varit min flykt. Men jag orkar verkligen inte hålla på som jag har gjort. Det skadar mig själv men även mina nära. Jag pratade med min sambo och berättade för honom hur jag verkligen mådde. Till saken hör även till att för ca 3 veckor sedan så krashade jag totalt, alla känslor som jag burit under detta år kom från ingenstans. Känslor som jag inte kunde hantera. Min sambo kom hem och jag kunde tillslut sova bort dagen. Sedan dess har jag mått mycket bättre, känts som tyngden ifrån mina axlar är borta. Men sen kommer dessa dagar där ensamheten är hemsk och detta händer. Måste kunna vara ensam, kunna släppa det som varit helt och hållet. Visst, man kommer alltid bära med sig det men att dränka sig i alkohol är inte något jag vill göra.

Så nu är botten nådd, jag måste för mig själv, min dotter och sambo.

Idag gjorde jag i alla fall något bra, hällde ut all alkohol och kastade flaskorna. Flaskor som jag börjat känna hat till.

Kommer nog inte att dricka socialt längre i heller. Kommer få en del frågor men man får försöka hitta ett bra svar. Förhoppningsvis så får man snart ett plus på stickan och då blir det lättare att förklara sig ;-)

/Tess

bara säga att man är klar med det. Gav inte så mycket och många positiva effekter kommer av att vara utan. Det säger jag. Dessutom sant.
Annars att du tar ett alkoholfritt år för att testa. Sen var det så bra att du fortsatte.
Beror ju på vad du är ute efter. Ditt ”nog inte” där på slutet ger intryck av att du velar över ditt slutande. Min erfarenhet är att både dra ner och sluta helt kräver ”ska inte!”. Allt annat lämnar utvägar.

Det är svårt att dra ner och svårt att sluta, så gräv efter motivationen och stärk dig i ditt beslut. Sen kommer du att lyckas!

Kämpa på

Tessan987

Jag skäms! Mår verkligen inte bra inombords ? alkoholen kommer som ett brev på posten. Vissa dagar går bra, andra inte (som idag). Snart vet jag inte vart jag ska ta vägen. Dricker i ensamhet för att tycka synd om mig
... seriöst?!

Socialt klarar jag mer och kan vara glad.. hur?!

// Tess ♡

Kasam

Jag förstår dig! Jag dricker också i ensamhet och har gjort så de senaste 15 åren. Ingen(!!!) vet om mitt missbruk, inte ens mannen jag bor med. Det säger väl en del om både hur smooth jag är, men också hur vårt förhållande ser ut. Själv har jag/vi inga barn, så det blir liksom inga konsekvenser av drickandet på det sättet.
Ville bara säga att jag känner med dig och förstår var du befinner dig <3