Hej alla!
Det här här mitt första inlägg. Jag vet att jag är beroende. Den tanken har jag tampats med i 15 år och kanske erkänt för mig själv i 10 år. Har kommit till en punkt nu där jag inte längre kan välja bort att dricka, det är och måste och är en del av min vardag. Jag känner också att jag inte kan fortsätta med det här. Det påverkar min sömn, mitt mående (ångest, deprimerad, väldigt lite av livet har en mening). Mitt problem är att jag har "lyckats" hålla det här beroende hemligt i alla år. Min sambo har inte märkt ett skit, vilket kanske säger en del av hur vår relation ser ut, dvs hur uppmärksam man är på varandra. Ingen annan för den delen heller.
Jag har under största delen av mitt liv undvikit nära relationer med andra, dels för att dricka i min ensamhet, men även för att jag varit rädd för att interagera med andra.
Jag lider inte av social fobi, men självkänslan har inte varit den bästa därav har jag valt att umgås med mig själv och har få, flyktiga relationer.

Min fråga är - jag kan inte "komma ut". Att jag har ett problem. Jag vill inte att någon i min närhet ska veta. Men är det möjligt att klara av det här på egen hand? Utan AA, utan någon annan? Klara det genom nätet?!

Jag har "slutat" en gång tidigare. Då flyttade jag från mitt staden jag bor i för att påbörja en utbildning långt härifrån. Vad jag upptäckte då var att jag tappade suget efter alkohol direkt! Tänkte inte ens på skiten! Så för min del är nog sociala relationer och sammanhang jätteviktigt. Men hur f-n löser jag detta i min hemmiljö utan AA? Var träffar en vuxen människa andra och känner gemenskap och sammanhang?
Behöver er input och era tankar såååå mycket! Snälla dela med er!

Vad bra att du hittat hit, ett viktigt steg. Här finns många i liknande situation. Läs och skriv, du är inte själv!

Sannah

Låter som en lyckad strategi är att bryta upp och göra annorlunda. Hur vill du ha ditt liv?
Vilka ska ingå och hur hittar jag nya kontakter?
Vad är det värsta som kan hända om du öppnar dig?
Titta runt på forum med människor som tex meditationsgrupper, kyrkan?! Osv

Välkommen hit, du har kommit till det rätta stället för att ta det första steget.

Det du skriver vad gäller att ingen vet beskriver exakt den situation jag var i för drygt ett år sedan. Sedan berättade jag, efter en massa stöd och pepp här, för min man. Endast han vet - men jag lovar att det var en otrolig lättnad.

Om du vill kan du läsa om mina våndor och de problematiseringar - likt Sannhs här ovanför - jag fick från bland annat AlkoDHyperD och Liten stors ord som gjorde att jag till sist tog det avgörande beslutet. Allt finns i början av min tråd "Ett ärligt försök!"

Hoppas att du vågar ta steget. Om du av någon anledning inte kan berätta, önskar jag självklart att du får hjälp av någon annan. Ensam är INTE stark när det kommer till den här j-a skitsjukdomen.

Lycka till. ♡ Kram