Hej!

Idag skriver jag för första gången om mitt problem. Alkoholen. Har alltid tänkt att andra har svårt att hantera drickandet, inte jag. Som ung drack jag inte en droppe, det blev en del av min identitet. Men år av depressioner skilsmässa och ansvar för hem och barn har ökat suget. Suget kan bli en besatthet. Att försvinna bort från dom jobbiga tankarna, stressen och oron. Det kan gå veckor utan att jag dricker, men när jag dricker finns inget stopp. Sedan ett år tillbaka har det gått så långt att jag fått minnesförlust vid flera tillfällen.Dagen efter är ångesten enorm. Jag går igenom telefonen för att se om jag ringt och skrivit till folk. Jag har också gjort allt för att dölja drickandet. Gömt flaskor för att inte bli upptäckt. För att just slippa skammen.Ett par vänner har även kommenterat mitt drickandet. Som kvinna förutsätts man vara kontrollerad och skötsam, när det inte funkar är man hjälplös och tragisk. Att hålla mig från alkohol till vardags funkar. Men upplever att jag inte roas i sociala sammanhang utan alkoholen. När jag dricker vågar jag prata och slappna av. Men vill ändå sluta dricka, för detta går inte längre.
Tack för att ni läser detta

Du kommer att känna igen dig i många inlägg här på forumet. Jag är rätt ny här och tycker att det är jäkligt skönt att veta att jag inte är ensam om att inte klara av att hantera alkoholen. Sedan tycker jag att det är skönt att få skriva ner hur jag känner det. Bra att kunna gå tillbaka till när det känns tungt. Nu kämpar vi på!

Välkommen Sara!
Samma skäl som många av oss.
Jag kan dock tillägga att det blir lättare att ha kul nykter med tiden. Man har bara ”glömt hur man gör” tror jag. Jag har roligare och roligare men kanske inte till 04:00 längre.
Jag håller med dig om att samhället i stort har en annan syn på kvinnor som dricker, väldigt orättvist! Även om fulla män är minst lika tragiska och ofta en större fara och kostnad för samhället.
Men vad tänker du om din situation? Hur vill du att ditt liv ska se ut? Det är inte hopplöst och du har ju redan tagit första steget.