Sträck ut en hand.

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Flamingo
Sträck ut en hand.

Allt började egentligen efter att jag gick igenom en svår separation 2011 då min dåvarande partner valde att lämna mig på ett väldigt osjysst sätt,den var en otroligt tuff period i mitt liv då jag förlorade nästan allt på samma gång och livet blev för tufft och jag visste inte hur jag skulle hantera allt som hände,under den perioden i mitt liv blev min enda vän alkoholen,jag drack i min ensamhet och drack ute på krogen,gjorde bort mig,fick minnesluckor och extrem ångest,jag blev helt personlighetsförändrad och tappade mig själv totalt under den tiden i mitt liv i både alkohol och även hetsätning vilket resulterade i att jag gick upp otroligt mycket i vikt från att vara en person som normalt sätt var väldigt noga med kost och träning,till slut nådde jag min botten på den resan och sökte hjälp för allt,jag fick ordning på livet efter flera års terapi etc,sen när jag nästan hade nått toppen igen så träffar jag en kille som jag blir djupt förälskad i och vi inleder en relation,tider går och snart märker jag att han har problem med alkoholen jag försöker stötta och hjälpa och finnas där men inget hjälper,även mim konsumtion av alkohol blir högre då jag själv börjar på sämre och sämre,till slut lämnade jag honom vilket var ett tufft val som jag var tvungen att ta för min egen skull,nu är jag ensam och mår stundtals dåligt,har även 2 diagnoser adhd/autism och social fobi som ibland även kan påverka mitt dåliga mående och min flykt i allt detta har ibland varit alkoholen,absolut inte som förut att jag tappar greppet utan mer att jag har en te dens till att vända mig åt alkoholens håll för att klara av vissa saker i och med min sociala fobi,bygga upp en falsk självkänsla för att klara av att göra vissa saker etc, jag är en väldigt framåt glad och positiv person men har en del svårigheter pga dels mina diagnoser men även ett ärrat förflutet,jag har under många perioder i mitt liv inte druckit alkohol alls och har mått extremt bra,i mitt fall med den problematiken jag har vet jag att alkohol absolut inte är bra på något sätt,jag vill leva helt nykter för att jag vill och tror också att det är det som behövs för attjag ska få bukt på alla mina svårigheter,jag vet också att jag ska vara försiktig med alkohol då jag har det i min familj/släkt så jag själv inte utvecklar något,jag vill gärna ha tips och råd på hur ni som har slutar helt tänker och gör,hanterar påfrestningar på festen etc etc,för mig har alkohol funnits medi bilden vid fest,middagar,etc etc så det är svårt att göra en sån här livsstilsförändring utan att ha lite strategier kring det,jag har läst en del både böcker,och på internet osv,tacksam för svar,kram F.

Femina
Välkommen!

Välkommen hit till forumet! Ta hjälp. Sök upp närmaste AA-grupp och gå på ett "öppet" möte. Prova!
Kram,

Carina
Välkommen Flamingo!

Vad bra att du har hittat hit till forumet! Du uttrycker dig mycket klart och tydligt om att du kommit till insikt om att alkoholen ställer till problem för dig i livet och att du vill av flera olika orsaker ta bort alkoholen ur ditt liv. Du har också en fördel, för det låter som att du har erfarenhet av att leva nykter/låg konsumtion och du har märkt att du mår så mycket bättre då.

Hoppas du får svar på din tråd här (ibland kan det ta lite tid innan trådar kommer igång) och att du läser andras inlägg om hur de har resonerat kring de frågor du ställer. Som du kommer kunna läsa så har många gjort på olika sätt, så förhoppningsvis hittar du inspiration här till att hitta det sätt som passar dig.

Varmt välkommen!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Morgondag
Ja, välkommen hit!

Läs och skriv. Som någon skrev ovan kanske du vill prova att gå på ett AA-möte. Jag gick på mitt första för ett par veckor sedan och det kändes jättebra. Visst finns det lite "konstiga" inslag, men jag tar med mig det som känns bra. Gemenskapen, att få känna att inte är själv med denna problematik. Att få höra andras berättelser.
Sen är ju detta forum också en härlig plats och gemenskap. Jag fick ganska tidigt tipset att ha koll på HALT-ramsan. D v s triggers som kan och har gjort att jag valt att dricka är när jag är Hungrig, Arg, Lonely (Ensam) och Trött. För mig handlar det mkt om att ha koll på att jag sover bra och äter mina måltider, d v s ser till att t e x ta en mellis där på eftermiddagen istället för att slinka in på ngn bar. Träning är också jätteviktigt för mig, man dopar ju sig hälsosamt med dopamin och endorfin på det sättet.

Så återigen, varmt välkommen. Här finns många kloka och hjälpsamma själar!