Nästa vecka ska jag på möte kring mina alkoholvanor, hjälp från socialen.
Är så himla förväntansfull och längtar faktiskt till det!
Utåt, till omgivningen viftar jag bort allt och säger "Äh, det är ju kul att lära sig något nytt, jag går bara dit för att slippa få skit".
Men innerst inne vet jag ju om mitt problem och det är sjukt spännande att faktiskt få hjälp med detta.

Det känns som om jag lever ett dubbelliv.
Jag vill inte att omgivningen ska veta om något, samtidigt som jag har full insikt i min problematik.
Och omgivningen är ju alla de människor som älskar mig och vill att jag ska ha det bra.

Är det någon som varit på ett sånt möte?
En alkoholterapeut? Hur har det varit?

Femina

Välkommen hit till forumet! Och återigen, tack för ditt inlägg på min tråd. Jag vet ingenting om dig, förutom att du förlorat ditt barn, och ingenting om det möte du har framför dig eller varför.

Är du sambo/gift, har du fler barn, varför har du möte med socialen? Jag antar att något är kopplat till din alkoholkonsumtion eftersom du skriver här. Är du ung eller medelålders? Det kan vara skönt att få hjälp ifall man blir värdigt bemött och känner att personen man möter vill ens bästa. Det finns trots allt mycket hjälp att få men det gäller att det blir just "rätt", för dig. Jag skulle kunna skriva massor men eftersom jag inte vet något om dig och din situation så nöjer jag mig med att just nu säga att i detta forum kan du tala fritt ur hjärtat och alltid få stöd. Du kan också börja skriva dagbok, hemma, för din egen skull. Om själva drickandet eskalierat så tveka inte att besöka ett AA-möte.
Vi hörs! Kram,