Och denna gång tror jag inte jag kommer ta mig igenom. Efter ha lyckats att leva nykter i över ett år har jag nu varit full konstant i 3 veckor. Och återigen lyckats med att lura alla, arbetskamrater, vänner, bandmedlemmar. Mina tankar nu går återigen till den enklaste lösningen, självmord. Det är så mycket mer jag skulle ville säga men jag är så jävla full (har precis avslutat en hela whisky). Kommer snart att somna igen, är ledig idag.

Du har varit nykter ett helt år och nu halkat tillbaka igen. Du har druckit konstant i 3 veckor. Du är rädd att inte ta dig igenom denna gång skriver du och tankar på självmord har återkommit. Såhär ska du inte behöva må, du kan må annorlunda och det finns hjälp att få.

Självmordstankar kan förstärkas av alkohol. En följd av detta är att personer skadar sig själva på sätt de inte skulle göra om de var nyktra. Om du är påverkad av alkohol just nu vill vi be dig avvakta beslut som innebär att du på något sätt skadar dig själv.

När man mår som du gör kan det vara bra med stöd från andra, vi finns här på forumet men ibland kan det ta lite tid att få svar. Finns det någon mer i din närhet du kan prata med? Om inte finns det några generella tips på stödtelefoner att kontakta.

Nationella hjälplinjen 020-22 00 60, de har öppet alla dagar kl. 13-22. /www.1177.se/hjalplinjen/

Jourhavande präst. Ring 112 och be att få prata med jourhavande präst alla dagar mellan kl. 21:00-06:00. https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Ett annat alternativ är att maila eller chatta med självmordslinjen. Du hittar dem på mind.se/var-hjalp/sjalvmordsupplysningen/ eller att ringa psykiatrin, det kan finnas mobila team som kan åka till dig om du själv inte vill ta dig någonstans just nu.

Vet inte alls såklart vad som passar dig, eller om du redan pratat med någon av dessa. Vi finns här och fortsätt såklart skriva och läsa här också!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

sessi

Kämpa på !! Du har varit jätte duktig på din vandring ifrån missbruket. Ge inte upp.

Det finns en väg framåt för dej, det finns ett underbart liv. Du är älskad och människor vill ha sej i sina liv. Sök hjälp, ring nån, ta ett glas vatten, andas.

Styrkekramar ?