Jag har länge känt att mitt förhållande till alkohol inte är sunt. Svårt att sätta gränser. Förut drack jag mer sällan men då oftast för mycket när jag väl drack. Nu dricker jag titt som tätt. Ibland lite, ibland mer. Blir ofta sugen på att ta ett glas när jag kommer hem efter jobbet. Min sambo har nu flertalet ggr tom sagt att det blivit för mycket. Jag känner bara att jag måste sluta NU. Känner ångest. Inte över tanken på att välja bort alkoholen utan på att jag ens ska behöva välja bort den. Att det gått så långt lixom. Längtar efter att kunna säga att nu har jag inte druckit en droppe på flera månader.

Vi är fler än man tror som hamnat där. Min historia liknar din. Det upplevs av många som pinsamt att man hamnat där, men det drabbar alla samhällsskikt och har många olika orsaker. Jag har 6 månader nykter på onsdag. Du behöver inte ta allt på en gång. En dag i taget och under tiden kan du fundera på vad du ska och inte ska säga till omgivningen. Suget/impulser är knepigt första tiden, men sen gäller det att komma ihåg så mycket som möjligt kring varför du slutade. Även när det går lätt. Annars kanske man åker på en förtjänat-öl.
Det finns nog väldigt många som inte ens inser att det gått så långt att de skulle behöva välja bort alkoholen. Var glad att du nått den insikten. Du är väldigt långt ifrån ensam. Spendera mindre tid på att skämmas än att fixa. Jag tror att du kan fixa det här, bara du vill.

Tack för peppande ord!! Jag och min sambo pratar öppet om detta, varför och när jag känner att jag vill dricka och det är jätteskönt att kunna berätta hur jag känner och att han lyssnar och stöttar. Jag har verkligen en trygg punkt hos honom. Tar en dag i taget. Blir sugen att ta ett glas förstås. Men som det är just nu så vet jag att finns det mer så blir det mer och det funkar inte. Så tomt i skåpen är det bästa. Är himla glad att jag hittat detta forum. Och att känna att vi är fler i samma båt <3 Må väl och stort grattis till 6 månader!!

Häng kvar så återgäldar jag gratulationerna :) Kom i håg att belöna dig själv på något sätt när du nått milstolpar. Men inte med alkohol så klart.