Jag dricker inte så ofta, och ännu mer sällan så det spårar ur. Men det har hänt nu typ två gånger i år där det har satt min parters tillit till mig på spel.
Jag har stora problem med psykisk ohälsa. Känns som jag inte kan ta hand om mig själv. Ännu mindre ba bestämma mig när jag vill göra en förändring.
Jag vill inte vara denna personen mer, som vaknar upp med tomhet och ångest pga alkohol, tom när jag haft "kul".
Jag har lovat min partner nu att jag ska vara nykter, men jag vet inte hur jag kommer palla det heller.
Har haft en nykter period förr och det var fan det bästa jag gjort. Samtidigt så känns det så jävla läskigt att vara det igen....
Hjälp mig snälla hur gör jag
Har jag ens problem med alkohol?

Li-Lo

Ett ambivalent nick du har. Så mänskligt och du är inte ensam om detta. Att både vilja och inte vilja.

De senaste gångerna du druckit alkohol har du märkt en skillnad från hur det har varit. jag gissar en skrämmande upplevelse. Som det har blivit är inte längre ett alternativ och nu står du i startgropen för att åter igen prova att vara alkoholfri. Det väcker viss oro i dig samtidigt som du har bra minnen och goda erfarenheter av att slippa alkohol. Jag hoppas att din önskan om råd blir uppmärksammad, det kan ta tid innan en tråd får fart.

Fint att du skriver här och kanske även tar del av andras berättelser.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Kärleksguden

Har du problem med psykisk ohälsa så kan det vara skönt med ett längre uppehåll så du kan få ladda upp och kanske bli den du vill vara.

Är själv diognostiserad schizofren och jag tror inte alkoholen hjälpte mig nå vidare alls. Mer att den stjälpte och förhindrade mig från att må bra. Det blev värre hela tiden.

Psykisk ohälsa är inget man ska ta lätt på.

Jag undrar hur min schizofreni hade sett ut om jag inte tagit ett 7månaders uppehåll från alkohol. Hade kanske legat på avdelning och ylat om mina andra personligheter och att alla är emot mig i en stor konspiration.

Usch.