Hej,

Jag är i 20års åldern och studerar på universitet, just nu utomlands. Har väl egentligen ur hälsosynvinkel alltid haft problem med alkohol, det var dock de senaste åren jag verkligen förstod det själv. När jag var yngre var det bara "en kul grej" ju. Den senaste tiden har jag i samband med alkohol råkat ut för en massa skit. Jag blir aldrig aggressiv eller liknande, utan jag blir dumdristig och konsekvenstänkslös vilket har lett till fyllecell och dylikt. När det nalkas fest brukar jag bli så oerhört taggad, vilket leder till att varje fest är en enda stor blackout. Jag dricker inte ofta, utan snarare väldigt mycket relativt sällan.

Skälet till att jag nu skriver här, första gången för mig, är för att jag befinner mig i ett land där lagen inte ser nådigt på ganska "banala" brott. Jag drack, än en gång, för mycket och tänkte mig inte för och råkade skada egendom. Det låter kanske som en struntsak, vilket det kanske dessutom är, men ångesten är total. Kanske för att det redan hänt några gånger hemma.

Klarar inte av denna ångesten utan måste verkligen göra något åt detta. Vill gärna höra om där är någon som känner igen sig i denna typen av drickande och har lyckats ta sig ur!

Supertacksam för svar!:)

Det är många som har problem med att det inte går att sluta när man väl börjat. Det leder ofta till ågestframkallande konsekvenser eller klammeri med lagen.
Hur tänker du att du skulle vilja ha det? Gissar att normalkonsumption (vad det nu är) är det du siktar på? Jag personligen har aldrig lyckats dra ner på tempot. Det funkar ett tag sen är jag där igen. Så min lösning blev till slut att inte dricka alls. Båda sätten kräver ganska mycket av dig, men om du är trött på att hamna där du är nu så är det ju toppen att du blrjar fundera över det. Det tog mig tills att jag var 40 att verkligen vilja/orka ta tag i det. Klarat mig undan katastrofer med nöd och näppe fram till dess. Men ett riktigt bottenskrap krävdes för att ge mig motivationen. Om du börjar redan nu med nya vanor så har du väldigt mycket positivt att vinna.
Personligen så har jag fått många ny fina insikter av att vara nykter. Du får också chansen att öva upp mycket som du idag använder alkohol för att underlätta. Kanske det sociala, ha kul utan att var full, träffa en partner etc.