Var inne här och skrev för ca 3 månader sedan, då ytterligare en snedfylla hade passerat. Vad har hänt sen sist? Har tagit det väldigt lugnt, men i helgen, jisses... jag gick helt loss. Idag gick jag hem från jobbet för att min bakfylleångest dödar mig. Hur fan orkar jag med mig själv? Så jävla pinsam tjej.

Nyckelpigan23

Hej!
Jag vill självklart ha en förändring. Har sagt det så många gånger, och ändå hamnat på samma plats igen. Hur gör man? Ta en dag i taget? En dag känns som 45 dagar just nu, vet inte hur jag ska se ljuset.

... räcker gott, det kommer förmodligen kännas bättre redan imorgon. Läs här inne och skriv. Se till att äta och dricka vatten. Gå ut och ta en promenad. 1 steg i taget...., på väg mot frihet och fräschhet ?

Nyckelpigan23

Tack, Morgondag. Känns som jag fått en mild hjärnskakning, har knappt koll på vilken dag det är, känns som man är utanför sin egna kropp på något sätt... Tänk att man ALDRIG lär sig. Det känns som varje gång man mår så här piss är det som det vore den första gången, men så är det ju verkligen inte.
Gick en promenad (för att hämta min mobil som jag supit bort), för att sedan gå och köpa snabbmat. Är så sjukt besviken på mig själv.

Båtsman

Du kämpar det är en bra start! Måste varit i din situation 100 gånger med den förkrossade ångesten du beskriver och vet precis hur du känner dig.
Som detgårbättre skrev det går att ändra, det är inte lätt men det går! Kämpa på vi är med dig.
I söndags blev jag ett år nykter eftersom det var enda utvägen för mig att sluta helt så häng på så kör vi nästa vecka/mån/år ihop.

När jag analyserat varför jag hamnat där så många gånger är det för att ”smärtan inte har något minne”. Ågren går hem igen och det blir fredag igen och man klarar att ta bara några enheter. ”Det var nog inte så farligt ändå”. Sen är man på nedförsbacken igen ända till nästa gång.
Om du försöker ”spela hela filmen” som jag lärt mig här och verkligen lägger på minnet hur kasst det känns så kan du hålla fast vid det en dag i taget. Sen kommer de positiva bitarna med att vara nykter att hamna på plats. Ibland går det åt skogen men i så fall gäller det att försöka gå vidare. Finns ingen enkel väg. Du måste kämpa men du får mycket tillbaka.
Nya tag!

Nyckelpigan23

Känns skönt att veta att man inte är den mest ensamma i världen.

Har mått dåligt även idag, huvudvärk och overklighetskänslor(?), är ledig imorgon och får smått panik över vetskapen om att jag kanske inte hinner bli återställd till helgen då det vankas jobb. Förstår att det har med det dåliga psyket att göra. Så många broar jag brände i helgen, känner mig mindre värd än smuts för tillfället.

Registrerade mig här i somras, laddade ner en app för att hålla koll på hur många dagar jag varit nykter. Befann mig utomlands utan att dricka, gick på fester utan att dricka, lyssnade på poddar om beroende. Kände verkligen att jag hade kontroll på läget, sedan hände det något igen. Hade mer vin i kylen än vad jag hade ketchup...

Tack alla för ni tagit er tid att skriva, blir helt varm. Ska verkligen försöka "spela hela filmen", IronWill!