Jag har kommit till en punkt då jag bara inte kan fortsätta så som jag har gjort. jag super mig full på helgerna och gör massa dum jävla skit. Gång på gång bestämmer jag mig för att sluta och att "det här var fan sista gången", men jag lyckas aldrig hålla det. Och det gör mig så ledsen. Jag håller på att köra mitt liv rakt ner i botten. Håller på att förlora jobbet och pojkvännen och allting. Hur slutar jag?!
/ En 22-årig tjej

Märthan

Du bestämmer dig, det enda som gäller....

... och skriver, och förmodligen läser. En bra början. Du söker hjälp, och verkar redo att ge upp alkoholen. Läs och fortsätt skriv, här finns många hjälpsamma medresenärer ♥️

Att jag är 40 och hållt på som du gör sen ungefär din ålder så det löser sig tyvärr inte av sig själv. Du behöver motivationen att hålla det trots att den akuta ångesten går över. Stränga ihop alla enskilda händelser till en lång kedja av att det gått åt skogen. Ta till dig att det inte löser sig själv. Fundera över hur ditt nerdrag eller nyktra liv ska se it rent praktiskt. Vad ska du göra när sug kommer, polarna bjuder in till fest etc.
Sen gäller det att kontollera sig även när problemen ligger i backspegeln och ”det kanske inte var så farligt”. Har du stora problem kanske det är läge att vända sig till vården. Se det inte som en svaghet utan en styrka att du tar tag i det så tidigt!
Lycka till!