Är ganska ny här på alkohjälpen, är mycket skeptisk. Inte så att jag är skeptisk till mina problem, är dock tveksam till att mitt deltagande här är tillräckligt för att göra mig frisk från alkoholism. En sak är jag säker på, min alkoholism har gjort mig till världens största lögnare. Jag har blivit proffs på att bygga en fasad, ett skal. Inuti är allt så jävla trasigt. Fått rådet att söka alkoholhjälpen på landstingen men är för feg att ta det steget. Så jävla hopplös är jag. Jag har ändå bestämt och förstått att mitt liv är åt h-vetet. Min far tog livet av sig, min mamma var alkoholiserad, även om dödsorsaken var lungkancer, Mina morbröder är döda pga alkoholen, Vill inte använda dem som ursäkt för mitt beroende, inte mer än att jag fattar nu vad det handlar om. Man är inne i något man inte kan ta sig ur. Jag gillar att dricka mig berusad, jag gillar inte att vara full. Men tyvärr har det med att vara berusad blivit ett vanligt tillstånd. Dricker på vardagar, ingen ser det för jag är inte full. Men allt går bara djupare. Vad ska jag göra för att bryta den dåliga utvecklingen?

Välkommen hit. Ja, det är nog högst individuellt om man känner att man blir hjälpt här, men prova kan man alltid göra. Mig hjälper det genom att man känner att man inte är ensam med sin situation. Att skriva ner sina egna tankar och upplevelser är också hjälpsamt tycker jag. Börja formulera en målbild av hur du vill förändra och hur du skulle kunna åstadkomma denna förändring. Lycka till!

Vi är alla olika, men likheten är att alkoholen har gett oss dåligt mående eller andra oönskade konsekvenser. För min del har forumet betytt extremt mycket för min nykterhet.?Personerna på forumet har stöttat mig, tipsat, hejat på, varit förstående osv..Jag hade nog hamnat någon helt annanstans utan forumets stöd..Från början visste jag ju inte det. Här finns trådar att följa, beroende på vad man vill läsa om. När jag väl fattat att det ”enklaste” var att sluta helt, så var vägen ut betydligt stadigare..Du hittar nog ditt sätt att läsa och skriva här..

Du kan inte räddas av ett forum. Du kan rädda dig själv men med STÖD av ett forum med anonyma i samma sits som hjälper varann.
Det hänger på din motivation och vilja att bli av med alkoholen. Har du testat förut? Tror du att du klarar det av egen maskin eller kan det behövas hjälp av vården?
Kämpa på!