Hej...
Ny här, känns skönt att hitta hit.

Jag behöver goda tips och råd hur jag ska orka stå emot alkoholjävulen som kör med mig till Systembolaget var och varannan dag? Det är precis som att jag inte kan bestämma själv. Vissa dagar funkar det men andra dagar går det åt pipan och så sitter jag här med mitt vin igen! JAG VILL INTE och är trött på eländet. Ångest, oro och ibland ställer det till väldig oreda när man inte är nykter! Vill ha bättre koll och helst faktiskt komma igång med en LÅÅÅÅÅÅNG period utan alkohol. Har märkt att när jag låter bli några dagar så får jag direkt ett positivt kvitto på det, humöret och energin kommer tillbaka. Men jag är skör och minsta lilla stress eller oväntade händelser kan lätt spräcka det och så är jag igång igen.

Som sagt ett långt uppehåll och sen får jag se om jag överhuvudtaget vill ta upp kontakten med vinet igen, känner inte att vi är bra för varandra.

Blir djupt tacksam om någon fin människa här vill tipsa mig och hjälpa mig på traven❤️

Tar du en dag i taget? Det låter väl som en klycha men många här kan skriva upp att det hjälper.
Det är vanligt att dricka pga stress och oro har jag förstått när jag läser här, och det är/var samma för mig. Stress och oro är triggers för mig med. Men däremot har båda minskat rejält efter ett längre uppehåll (som jag hoppas blir permanent). Kan du trösta dig med det? Att du genom att stå ut får det lättare på sikt? Inte så lätt, jag vet.
Men när du känner en impuls att genast tillfredställa behovet så kan en aktivitet lindra, gärna fysisk. Det gjorde mkt för mig första tiden, plus att träning i de flesta former även motverkar stress och oro (ofta direkt, men det brukar jag glömma till och från:).
Ett annat tips är att läsa här, många trådar ger insikter och en sorts gemenskap som också gör det lättare.
Somliga har fått hjälp av vården om det ändå inte fungerar, medicinering och/eller terapi mm.
Hoppas du blir stärkt i ditt beslut oavsett.

Glömde, försök att inte se dig själv som ”skör”. Det tror jag inte att du är, du verkar klipsk och välformulerad med många bra insikter och så har du ju vågat skriva här. Jag tror dessutom kanske att det kan fungera lite som en ursäkt för dig att dricka? Kanske har jag fel men försök fira små segrar och se styrkan i det!

....att du hittat hit.
Välkommen!
Det är ett bra forum med möjlighet till mycket stöd och hjälp och insikter....
Alla är olika men när du börjar "läsa runt" lär du också känna igen dig i många berättelser, tankar och känslor....
Läs ibland, skriv ibland...
Och ja: att ta en dag i taget är en bra början....
Du har tagit ett första steg att du vill ha förändringen och ja även ett steg att du skriver här....
Vi hörs igen...börja "bena ut" vad ditt nästa steg blir...och vad du är redo för...

Att göra något på sin fritid är bra i början av sin nykterhet..Planera in roliga saker som inte innefattar alkohol. Ta en stund i taget. Ibland 1 dag i taget, se inte för långt fram i tiden..Se på konsekvenser alkoholen för med sig för dig och för andra. Själv räknade jag även ut hur mycket pengar jag lagt på alkohol, till absolut ingen nytta, tvärtom. Mina barn for illa av mitt drickande, och det använde jag som motivation för att sluta dricka..Nu kan jag undra varför man ska dricka? Jo, min hjärna är beroende av alkohol, som jag då måste undvika. Precis som någon är beroende av droger eller annat gift. Att skriva och läsa om alkohol och missbruk har gjort att jag förstår mitt beroende.Bra att du har börjat skriva här..

Har varit i samma situation som dig med besök hos Systembolaget allt för ofta. Har alltså varit stor konsument av öl och vin. Har dragit ner rejält sedan den 1 september. Har haft flera helt nyktra veckor på raken som varit mycket givande. Mitt psyke mår så mycket bättre när jag dissar alkoholen. Jag lyssnade på en ljudbok om mindfulness i vardagen av Ola Schenström i början av min resa. Den gav mig mycket nya tankar om hur jag själv kan påverka mina val här i livet. Dessutom går jag företagshälsovårdens program för stressad och utmattade personer. Promenera minst 10000 steg varje dag. Försöker leva i Nuet och minska kraven på mig själv.

Michael__

Har alltid använt mig av alkohol för att dämpa ångest och stress... funkar ju såklart för stunden men sen blir det ju värre, mkt värre. Testade Wim Hof metoden och det hjälper också för stunden men slipper ångesten.
Lycka till