Hej... här sitter jag med knuten i magen och funderar hur fan jag ska orka med kvällarna utan jobbet då rastlösheten kickat in utan de där 3 ölen eller glasen vin. Det här smugit sig på med alkoholmissbruket och nu har jag äntligen accepterat att det är där jag hamnat. Alla dessa krav i livet. Jag har en kronisk sjukdom, 3 barn, heltidsjobb, extremt lite tid och ork till att få värdefull egentid som jag så väldigt behöver, som får mig att vilja leva fullt ut. Att våga leva. Här dämpat denna känsla av otillräcklighet av att dricka alkohol...... de flesta dagar i veckan. Kvällar iaf. Och självklart har det bara ha gjort ångesten och nedstämdheten värre! Suck. Hur hittar man tillbaka till livet? Energin?att orka med kraven och det vardagliga? Hur motiverar man sig? Jag känner mig så fruktansvärt ensam. Min man vet jag är ledsen men förstår inte. Inte berättat om mitt beroende men tror han fattat..... Jag behöver hjälp att orka med att ta mig ur beroendet.... så jag kan ta mig ur det där det började. Min sociala ångest och min hälsoångest och rädsla förknippad med min sjukdom. Slutar jag dricka kan jag ju ha råd med psykolog hjälp! Snälla hjälp mig bli motiverad. Varje dag känns så tung så tung.....

Börjar om

Jag känner precis som du dricker för att döva min ångest men tyvärr blir den ju värre dagen efter.
Man fastnar i ett ekorrhjul, jag har minskat från att dricka varje dag och jobbar på att sluta helt.

Ja, det är lättare sagt än gjort, och jag ingår också i skaran som använder A som energiboost/ångestdämpande. Har lärt mig att man måste ta bort saker, men ännu inte lyckats förmå mig att ta nödvändiga prioriteringsbeslut. Nu talar jag av egen erfarenhet och det kanske inte alls stämmer på dig, men jag tror att det är svårt att ta bort A med kviven på strupen. Jag tror att man måste ta modet att skita i alla måsten och vara beredd att riska vissa saker på obestämd framtid för få en chans att fixa sig själv. Du skriver om behovet av egentid. Ser du hur du kan få till det eller vad tror du behövs för att få till det? Vill du skriva om din kroniska sjukdom och hur det påverkar dig finns vi här och lyssnar.
Hoppas du mår OK nu❤️

Förstår precis vad du menar med att ta bort saker men jag har inte koll än på vad eller hur..... Min man är äldre än jag och jobbar inte och kommer inte jobba nåt mer. Ekonomin typ hänger på mig, mitt jobb gör mig glad och ger mig energi. En av de få positiva sakerna i mitt liv känns det som. Jag tycker inte om att vara mamma just nu. Det känns så jobbigt. Speciellt åt min äldsta som tar så sjukt mycket energi :( det är bara negativt och klagande hela tiden, problem..... känns väl inte så bra med min man med. Att han inte fått uppehållstillstånd än och all tid från varann har verkligen påverkat vår relation negativt..... du har så rätt.... mer egentid. Mitt inte skriker efter det. Men hur.... ofta ensam med 3 barn.... är så svårt. Och att skära ned på jobb..... Det är ju det som jag verkligen trivs med att göra just nu. Familjelivet och vardagen tycker jag är jobbigt. Helgerna trivs jag inte med alls :( vill helst bara bort. Jag har typ 1 diabetes och det är som en till väldigt krävande bebis 24/7. Tack fina ni. Blivit 1 glas vin idag än så länge. Orkar bara inte.