Jag är snygg och söt, jag är smal, jag är duktig och tar mina mediciner varje dag, jag arbetar som en gud och chefen är stolt, mina arbetskamrater vill vara och snacka med mig, de smsar mig då och då utanför arbetet. Jag är en bra morbror, barnen älskar när ja är på besök, jag har fina armar och gör armhävningar som en gud,ja fick en fin röd liten solbränna idag, jag planerar min semester, jag gör i ordning kungliga matlådor. Jag har sparat massa pengar, jag har köpt finaste fiskespöt, jag har byggt i ordning ett nytt skrivbord, jag har byggt en gudomlig dator som klarar alla spel, jag duschar och luktar som en gud varje dag,

Jag har haft kunliga 72dagar av nykterhet.

Några få saker som får mig att vara stolt.

Kärleksguden

dag 10.

Så har min blivit dumpad av dejten. Hon sa att hon är självmordsbenägen, hon har vart väldigt ledsen hela tiden. Det vet jag. Så hon sade att hon inte orkar med ett förhållande just nu. Lite tråkigt, var så glad att träffa tjej för en gångs skull. Och har berättat för alla att jag äntligen har träffat tjej. Alla diskussioner med alla har fått upp mina förväntningar att det kanske skulle kunna bli något med henne.

Det har inte vart felfritt, har arbetat i uppförsbacke hela tiden när hon är så ledsen. Fick berättat för mig att kanske har jag undvikit en kula? Kanske...

Kärleksguden

dag 2

resettar lite hära. Har börjat supa lite igen, drack två folkisar i fredags, mitt hjärta brast. Så jag tänkte eh skiter i detta.

hon mår för dåligt för att inleda ett förhållande med mig. Så nu är jag ensam igen. fyfan för att få upp hoppet.

sover dåligt när ja bara druckit två folkisar, såvisst påverkar även smått.

får se hur länge jag håller upp, tänker inte ens försöka. Det blir som det blir.

Du har träffat någon och inlett en relation där det var en uppförsbacke, du valde trots det att satsa. Verkligen chansade och öppnade dig. Fint gjort. Det krävs mod och kraft för att göra det, blotta sig för någon och släppa in. Tyvärr höll inte detta, du vet att det inte har med dig att göra dock gör det ont.

Du drack två folköl. Till och med det påverkade berättar du. Sömnen blir sämre. Du är uppmärksam på vad som händer i kroppen av alkoholen och trots att du känt dig nere nu efter detta skriver du här och berättar hur det är just nu med alkoholen. Det hörs att du fortsatt vill ha det på ett annat sätt med den.

Du är igång och fortsätt gärna berätta hur det går med din strävan efter att få det som du vill ha det med alkoholen. Det är vanligt att det går upp och ned emellanåt, både i motivation och i hur det faktiskt går. Du skriver här och är där med uppe på hästen igen!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Kärleksguden

vet inte hur jag vill ha det. orkar inte lägga tid på att tänka på det just nu. jag har ägnat så många dagar att prata om alkohol på beroendeenheten, med kollegor, med familjen och här.

jag tränar iaf tre gånger i veckan och äter nyttigt. Har fått en vän när jag raggade på nätet. det är positivt. Så jag går inte tomhänt även fast jag blivit dumpad.

Kärleksguden

Har fortfarande lite av energin i mig som jag fick av att bli kär.

Tränade idag en timme igen. Och jag börjar se resultat när jag tittar mig i spegeln. Det är roligt. Det håller mig upptagen också, planera, träna, handla, laga mat. Som ett nytt intresse.

Fick goda nyheter idag, min syster, mitt berg, är fri från sin cancer. Inte ett spår kvar.

Kärleksguden

orkar inte räkna dagar, reset här och där. Kommer upp i 15dagar för att sedan resetta, varför? Inte för mig om det inte är så att jag ens försöker vara nykter. Jag vet vad jag har sagt. Att jag ska vara nykter. Men som med så många andra som har "mellan" problem med alkohol blir det lätt alkohol ändå.

drack en folköl till middag förra fredagen, sedan på lördagen gick jag på krogen för första gången på 6 månader. det blev 6 starköl, jag frågade om de hade folköl men inte. Och jag ville inte ha alkoholfritt i en miljö som krogen. och jag blev full. Det följde sedan av en baksmälla, kan inte minnas en sådan smärta tidigare. låg i sängen hela söndagen och sov bort hela dagen.

baksmällan hade fortsatt sina spår även på måndagen. Jag var yr efter att ha sovit för mycket. Även tisdagen mådde jag knasigt i huvudet.

ganska intressant beteende det här. Tränar tre gånger i veckan och äter sallad varje dag. För att sedan släppa på alla regler till helgen när tristessen tar plats.

I måndags så sa jag till mig själv att den där krogrundan får vara nog i någon månad framöver, så piss mådde jag. Får väl försöka hålla på det.

Kärleksguden

förra lördagen så drack jag en folköl till maten, det var allt drickande jag gjorde förra veckan.

pratade lite om alkoholvanor med psykologen, personen undrade hur jag haft det. Där jag sa att en folköl till maten är inget problem. Problemet är när man börjar bli full, när man undviker morgondagens saker att göra för att man är bakfull. när det blir för ofta, flera gånger i veckan, ett 6pack varje helg, när det kostar för mycket.

Så om jag räknade dagar hade jag nog inte resettat vid en folköl på middag en dag i veckan. Så hade jag gjort iaf.

Jag är förkyld och sjuk nu, men inte såpass sjuk att jag inte kan jobba.

Tänkte att jag tittar in lite här. Håller fortfarande mig nykter som jag sa att jag skulle göra i någon månad framöver. I helg är jag ledig, inte ens en utmaning.

Kärleksguden

Gjorde misstaget att pusha mig själv med träning i måndags trots att jag var sjuk. Ville inte missa en dags träning, mitt nya intresse&"beroende". Det slutade med att det blev värre nu i tisdags, onsdags och nu torsdag.

Haft feber, legat i sängen och svettats, ont i kroppen. Tänker låta kroppen återupphämta sig nu och har sjukskrivit mig själv.

Hoppas bara att kroppen klarar att repa sig själv. Inte riktigt sugen på öl nu alls som sjukling.

Ska ta blodprover nu nästa vecka. Får se hur min krogrunda för två veckor sedan och en folköl till familjemiddag påverkat mina resultat.
Känns som resultaten ska vara nollade, men jag är inte alls säker.

Jag är fortfarande ganska så illamående när jag tänker på hur jag mådde efter krogrundan och 6 starköl. Bra att man kommer ihåg hur man mådde? Normalt brukar man vara ganska så sugen bara två dagar efter. Men så är det inte. Kanske har jag lärt mig något utav mina 7månader på beroendeenheten.

har beställt whey80 proteinpulver idag 4kg. Tror inte riktigt att jag får i mig tillräckligt med protein från min kost, äter mycket ägg, keso, kyckling, fisk men ändå. Är glad att kanske få ta träningen till en ny level förhoppningsvis. Hoppas jag får beställningen någon gång i mitten på nästa vecka. Då kommer jag bli glad.

Ska se till att ha lite pulver nära jobbets gym och det mesta här hemma. Får se hur det smakar, beställde smakerna hallon, jordgubb, choklad & banan.
Hoppas det smakar som den riktiga grejen och inte äckligt.

Minns att jag en gång för 10år sedan beställde chocolate cookie eller något liknande. Smakade apa. Hoppas de kommit lite längre på dessa 10år. Intressant hur tiden går.

Gör det bästa av er dag ni som tittar förbi.

Kärleksguden

Idag var jag på beroendeenheter och tog lite blodprover. Blir intressant hur resultaten kommer se ut, vilket jag får reda på om en månad. Skulle de vara akut så ringer de väl. Men det kommer det inte vara. Jag är ganska så behaglig med mitt intag. Vilket är en och annan folköl då och då.

Så länge jag inte skapar en massa problem med alkohol.

Mina vänner är på att jag ska med ut igen på krogen. Det var allt som behövdes, en krogrunda och så tror de att allt är som vanligt. Och att jag ska med ut på krogen varannan vecka och supa mig full. Men jag kommer inte fortsätta på samma vis igen.

Jag har vuxit allt längre ifrån hur det har varit. Lite småvuxen kanske man kan kalla mig.

Mina pulver kom på posten i tisdags. Jag dricker proteinshakes istället för öl för det mesta. Har tränat som en Gud den här veckan. Börjat bli lite bredare om axlarna. Eller så kanske jag bara ser i syne. Fortsätter hur som helst med min diet och träning. Det gör mig glad och håller mig upptagen.

Kärleksguden

Jag gymmar en hel del på jobbet. Tar 3h friskvård istället för 1h i veckan. Jag blir klar med arbetet iaf, och ibland lite till.
En del av kolegorna tar:

* 1,5h lunch,
* 2h raster i slutet på passet.
* extra antal kafferaster

Jag har aldrig kommenterat hur de sköter sina raster osv. Har inte orken eller viljan till det.

Så jag tänkte att jag passar på och gymmar lite extra. Det skadar väl ingen om jag ändå hinner med mitt arbete.

MEN så idag tyckte en arbetskamrat att nä han ska fan inte få gymma. Så han ringde chefen och berättade att jag är i gymmet istället för att arbeta.

Ska på onsdag göra precis samma sak som jag brukar. Gå till arbetsgymmet och gymma. Blir det problem igen så är det fan krig på arbetsplatsen.

Ser inte riktigt att jag gör fel som gymmar. Borde ju gå att se genom fingrarna tycker jag.

Kärleksguden

Verkar ha vart en engångsgrej att min arbetskollega skvallrade till chefen om mina extra friskvårdspass.

Jag har gymmat både i onsdags och nu idag (fredag) utan att någon har stört sig på det, eller har sagt något om det. Skönt!

Jag gick verkligen upp i varv när han skvallrat och mådde dåligt, svårt att sova, gjorde upp planer hur jag ska hämnas osv. Snacka om att ta det ett steg för långt.

Nu mår jag bra igen iaf. Är inte stressad, eller rastlös. Jag har fått det som jag vill ha det. Vill inte riktigt kompromissa om mitt gymmande, iaf inte nu. Kanske efter årsskiftet om jag har ny anställning på annat ställe eller något. Då skulle jag nog inte göra som jag gör.

trevlig helg. det kurrar i magen. ska fixa iordning någon middag snart.

AlkoDHyperD

Folk retade sig på att jag använde lunchen till träning. Och det blev en jättegrej. Fikar inte, presterar högre än många andra, tar inga rökpauser (som är helt ok med min chef att en kollega gör).
Den månaden för snart två år sedan som jag drack nästan varje kväll och var så darrig att jag knappt kunde hålla i kaffekoppen vid morgonfikat var det ingen som retade sig på mig. Helt ok vara bakfull och ett vrak, så länge man håller sig innanför väggarna...
Så nu har jag startat eget.
Visst är det märkligt. Själv skulle jag aldrig kunna ha något emot att kollegor gör det de mår bra av, tvärtom. Mår man bra är man trevligare mot andra också. Fortsätt gymma på jobbet, Kärleksguden! ??

Kärleksguden

Haha. De klagar på att jag äter nyttig lax och sallad också. Det luktar tydligen för mycket när jag micrar min lax. Men jag skiter i vad andra tycker. Ska äta min lax och gymma bäst jag känner för.

Passar det inte får de låsa in sig i sina egna rum och härska över sig själva.

Jag har redan sagt vad jag tycker till personen som skvallrade om mitt gymmande till chefen. Att "jag struntar i vad du tycker".

---

Ska träna imorgon, äta min kyckling & sallad, ta min proteinshake, jobba på bäst jag kan.

Sover väldigt bra efter att ha gymmat nu i 1 och ½ månad. Vill nästan inte stiga upp efter 8h sömn. Vill inte dricka alkohol heller. Då kommer jag stanna upp i mina resultat, kanske börja vela med träningen.

Skulle vela ha eget boende och en flickvän att leva med. Kanske att vara helt frisk från schizofrenin om ett tag. Sluta äta medicin varje dag. Fortsätta med goda träningsvanor och aldrig gå tillbaka till osunda alkoholvanor.

Kärleksguden

Har tränat och ätit nyttigt idag. Tränade 1h och 10minuter!! Sedan blev det fisk och grönfoder till både lunch och middag. Heja mig!

Det är alltid något. känner mig ensam och som en förlorare ibland. När jag inte har egen lägenhet. Ingen normal tjej skulle satsa på en som är schizofren, inte eget boende, 30år, kanske autistisk. inte ens tjejer som själva är autistiska, jobbar på hunddagis tycker jag är att satsa på. Tråkigt.

vill ha bostad och tjej. Jag tänkte att om jag ser ut som en gud kanske någon ger mig pluspoäng men nä.

Börjar nästan tro att jag aldrig kommer få en fin tjej och familj med hus och katt. Känns lite uppgivet vissa stunder.

men jag är nästan alkoholfri, det kanske blir tre folköl 3.5% i veckan max.

Jag tränar ett hårt program och kanske har ett 6pack om några månader. Just nu har jag fyra synliga rutor.

jag umgås mycket med syskon och föräldrar. en gång i månaden ser jag till att träffa vänner.

Ändå så ensamt så fort jobbet tar slut. Det är en jobbig situation, att hitta en normal tjej när man inte är normal och upp till mått själv.

Du verkar så himla positiv och social när du skriver. Du borde kunna hitta en tjej tycker jag.
Men det gäller ju att befinna sig på ställen där man kan få naturlig kontakt.
Krogen är ju inget bra ställe där de flesta är fulla och tillgjorda.
Men bland olika intresseföreningar, kurser, paketresor, kompisars bekanta osv kan du kanske få napp...

Hur är det med Schizofreniförbundet på din ort? De brukar ha lokalföreningar som organiserar olika aktiviteter.

Lyckönskningar till dig??
Kramar
???

Kärleksguden

Tack ska du ha. Det var snällt

Jag vill inte riktigt ha något med min sjukdom eller sjukvården att göra. Vill inte heller vara bland sjuka människor eller underligt beteende. (och jag åker dagligen i stockholms t-bana) Det triggas en massa.

comic con hade vart roligt. Kanske man kan klä ut sig.

Kärleksguden

trevlig söndag hära. vaknade kl 04:30 och drack kaffe vid datorn,
sedan åkte jag iväg till jobbet och jobbade. Tog min proteinshake till frukostrasten, chokladsmak, mums.
Åkte hem från jobbet vid kl 12 idag.
sedan har jag gjort det till en vana att träna magen varje söndag. Tror jag har gjort ca 500situps i olika varianter idag på en timme.
sen blev det lite god mat; lax, keso och grönsaker.

Det är en söndag att vara stolt över om man är jag. Såhär såg det inte ut tidigare i år om man säger så.

Kärleksguden

Har legat på som fan idag, jobb, gym och innebandy. Innebandyn var riktigt slitigt!

Känns lite som att man inte passar in här när man har nått tillbaka till normalkonsumtion.

Ville nämna det för jag är stolt, att det inte blivit någon karatefylla, att jag lagt stark alkohol bakom mig. Att jag klarar mig fint nu på någon enstaka folköl en fredag som denna.

Känns lite tabu att jag nämner detta, att jag suktar personer med att normalkonsumtion är möjligt, men för många är det inte möjligt. Att här på forumet är det absolut ingen alkohol som bör drickas.

Tycker ni jag gör fel som nämner det? Ska jag hålla tyst om det? Kanske man faktiskt är klar här?

har en nykter alkolist på jobbet, för honom är det allt eller inget. Det går inte att säga att normalkonsumtion finns för många, att de lever sunda liv iaf. Han är stenhård med att det är totalt omöjligt.

Jag känner att många här på forumet är precis som han? Att det är onödigt att vi stör.

Nejdå, alla som har eller har haft funderingar över alkohol passar ju in här.
För mig är det inte möjligt med normalkonsumtion. Det kommer funka ett tag sen går det åt helvete. Det är beroende på en hel radda med fakorer. Men var försiktig. Om man väl sabbat sina spärrar mot konstant överkonsumtion så är det nog svårt att bara få upp dem igen. Jag körde ”bara folköl” under längre perioder. Blev fler och fler och oftare och oftare. Tänker ibland att folköl nästan är värre än starköl. Man tränar upp förmågan att dricka mycket och fort. Sen om man halkar in på starköl då och då så går det fort utför. Så som sagt, ta det lungt och försiktigt ett tag så du inte förhastat dig.

Kärleksguden

Jag är försiktig, jag köper aldrig så jag kan bli bakis, och dricker aldrig mer än en gång i veckan, jag dricker inte så jag blir berusad heller. Jag vet att det kan gå väldigt fort och snett när jag inte är 100% i huvudet redan nu. igår drack jag inte ens upp en hel folköl. Jag avslutade med en halvliter vatten istället.

Men jag måste erkänna att jag är lite obekväm på endast tanken av alkohol. Som om jag blivit lite medberoende till alla runt omkring mig (efter att ha läst och även fått erfara vad alkohol kan göra med en). Jag tänker väldigt ofta på att min bror som är inneboende hos mig dricker sig väldigt berusad varje helg. Jag försöker ställa arbetskollegor till rätta med sina alkoholvanor aningen, genom att prata med dom att dra ned lite osv. Min syster dricker några glas varje fredag när barnen lagt sig, en gång när hon var förkyld och sa att hon var sugen så sa jag att drick inte. Men det gjorde hon iaf. Vill inte vara bland berusade människor (och då lever jag med en helgalkolist till bror, DOH!). Det får mig att känna mig illa till mods.

tror man måste låta folk göra som dom vill? Läst en massa på nedersta forumet för anhöriga.

Tänker väldigt mycket på min bror, han har det svårt, inte en enda kompis, autismspektrum, försöker köpa honom läsk ibland så att han inte ska dricka sina öl.
Försöker få med honom ut och fiska, få med han till föräldrarna. Han är väldigt nedstämd. Han säger att han dricker för att han vill att helgerna ska gå fort så han kan gå till jobbet igen på måndag, jag tror på det han säger.

Men jag har mitt eget liv att ta hand om med schizofreni, dåliga alkoholvanor bakom mig, kanske asperger, nedstämdhet och depression, mina egna bekymmer om eget boende och eget liv.

Jag vill bli frisk från min schizofreni allra mest av allt. Efter att ha levt med det i två års tid är jag nu kanske 85% frisk. Ibland när det är mycket folk omkring mig blir jag stressad och får konstiga tankar, när jag har för lite folk runt omkring mig får jag för mycket tid att tänka och då får jag konstiga tankar.

Dagen då jag åkt en hel vecka i tunnelbanan utan att ha konstiga tankar kommer firas. Reagerar på "minsta" lilla som är konstigt. Folk som har svårt att bestämma sig för en sittplats, är det mig det är fel på? Såg "livsfarligt att luta sig ut" på en gammal tunnelbana. Denna text var fetstilt av någon konstig anledning, varför är texten inte desamma som på de andra tunnelbanorna? Vad är det som försegår? Osv. Är mina tankar högljudda? Ibland försöker jag maskera mina tankar.

Ibland får jag även någon typ av tvångstankar. Tänker hemska tankar som jag inte själv håller med om, om folk. Hela tiden.

En arbetskollega hälsar på mig; Hej!
Jag hälsar tillbaka; Hej!
Och i mitt huvud; Hej, jävla idiot, jävla cp, fan vad fult klädd du är idag, gå och dö, varför kan du inte bara hålla tyst, tänk inte så om folk, var snäll, jävla mongoloid. arabjävel, vad överviktig du är, Försöker maskera mina tankar ifall de är högljudda. Var snäll! Var snäll!

ja det är rena rama komedin i mitt huvud. Det är en tvång att tänka så hemska tankar som möjligt om folk.

oftast är det kvinnor som kan läsa mina tankar.