Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Eftersom jag misslyckades med Sober October & Nykter November så får jag satsa på Drogfri December istället!

Femina

Nu dricker jag kaffe. Till middagen drack jag sista folkölen, 2,8%, som fanns hemma. Maken har fått dricka sitt vin i vanlig ordning. Jag ser min öl som en nedtrappning inför morgondagen. Jag har varit hemma och vilat hela dagen och läst en del här på forumet. Nyttig läsning. Jag gick inte på möte idag. Det kan ju vara bra att ha varit nykter minst ett dygn innan man går dit, känner jag. När jag läser min egen tråd förvånas jag av hur snabbt jag "glömt" mina egna positiva insikter när jag lyckades vara nykter ett tag i somras. Nu har jag lyckats förfalla igen och det känns förstås inte bra.
Framför mig ligger december med alla frestelser det för med sig med glögg/öl/snaps/vin/mousserande vid advent/lucia/jul- och nyår. Och alla andra dagar där i mellan... MEN, det finns ju ingen lämplig tid på året att sluta dricka så jag får göra mitt bästa ändå. Det GÅR ju! Det finns ju massor av människor som vittnar om både här på forumet, på AA och i litteraturen. Vill jag att mitt liv ska fortsätta vara såhär fattigt och ångestfullt? Nej, självklart inte! Jag är ändå lite nöjd med idag. Imorgon får bli första dagen på resten utav mitt liv - igen. Inatt hoppas jag att jag slipper vakna vid fyratiden och ligga vaken i flera timmar som jag annars ofta gör, innan jag lyckas somna om.
God natt på er!

nydag2018

Det blir aldrig rätt tillfälle att sluta tyvärr. Kommer alltid tillfällen när man "borde" dricka. Är lite samma sak med socker för min del, kan ju inte sluta nu eftersom det är jul och liknande, då måste man ju äta lussebullar och julgodis?!? Det är så typiskt. Hade varit bra mycket lättare om det fanns ett tillfälle som var "rätt".

Önskar dig lycka till iaf, kämpa på!!

Du är på gång, låter mer beslutsam. Så fint att läsa efter allt jobbigt. Häng på mig om du orkar. ?

Kram

Femina

Skönt att vakna nykter. Visserligen vaknade jag kl 04.12 men somnade om utan problem. Ingen ångest, ingen panik. Idag är en ny dag. Började dagen med varmt vatten med färskpressad citron i. Det är bra att starta dagen med för att rena levern. Jag äter även B-vitaminer sedan flera år då min läkare påpekade att jag hade brist på det. Jag minns att han frågade mig om jag äter dåligt? Nej, det tyckte jag väl inte. Sen frågade han inget mer. Själv fick jag ju snabbt klart för mig vad det berodde på. Alkoholen, så klart!
Igår kväll borstade jag tänderna igen, på kvällen. Det var ett tag sedan. Jag borstar förstås på morgonen men på kvällarna blir det liksom inte av för jag är för trött/bryr mig inte/berusad. Jag ska försöka bry mig om min hälsa och mitt utseende lite mer. Det är så lätt att förfalla när man inte ens arbetar längre. När man går hemma och skrotar runt och dagens utflykt går till Ica så är det lätt att inte bry sig om sitt utseende. Jag har mycket att förbättra, om man säger så. Utvecklingspotential!

Femina

Jag har föresten laddat ner en app som heter Nykterhetsklockan. Då räknar den nyktra dagar åt mig så slipper jag skriva i almanackan.

Femina

Gårdagen var helt nykter så nu tickar Nykterhetsappens klocka på...

Femina

Det måste vara fler än jag som har dåligt samvete över hur vi utsätter våra kroppar för onormal påfrestning under lång tid. Man liksom blundar för det faktum man redan vet och skjuter problemet framför sig hela tiden. Åren går och ångesten över det bara ökar... Och hur dövar vi vanligen vår ångest? Med mera A såklart!

Jag googlar allt jag orkar just nu på detta för att hålla motivationen att inte dricka A. Just nu startar jag dagen med en kopp varmt vatten, färskpressad citron och färsk ingefära. Det är riktigt gott. Sen dricker jag kombuscha, fermenterad te-dryck, som en "shot". Inlagda vitlöksklyftor äter jag dagligen sedan länge och numera även lite kimchi, mjölksyrade grönsaker från Korea, varje dag. Jag ska beställa maskroste från Apotea snart och lite annat smått och gott. Ni får gärna komma med flera tips!
Ha en fin dag!

Femina

Dricker vin ikväll. Det utesluter dock inte mitt intresse för "hälsokost". Jag vet inte hur många som läser mina inlägg men jag ser ju om någon svarar! Jag måste vara relativt tråkig. Ok, det kan jag inte göra så mycket åt.
Ha en fin kväll.

Femina

Det var väldigt vilken stiltje det verkar vara just nu, här på forumet, en fredagskväll. Dricker ni, sover i soffan eller ägnar er åt nyktra aktiviteter? Förlåt, känner mig bara lite ensam just nu. Försöker se ett program på SVT play om "Monsunen" men koncentrationen är väl inte på topp.

Ja, dricker.. och halvsover i soffan.
Var på väg att skriva ett inlägg nyss men fick inte riktigt iordning på tankarna och orden. Lite för snurrigt nu..
Hur är det? Själv kollar jag också på SVT, -Släng dig i brunnen

Femina

Är ett jättebra program. Jag brukar också titta. Har du sett "Laxbrallan"? Det är också rätt roligt faktiskt. Tack för att du hör av dig. Det känns ensamt här.

Femina

Men herregud, vad klockan är mycket! Vart tog senaste timmarna vägen? Dags att sova.

Hoppas du mår okej idag?
Och att du fick lite sömn?
Vad bra att du skrev här när du hade det jobbigt.
Du är inte tråkig.
Kram

Femina

Jo, jag somnade strax efteråt. Nu dricker jag mitt ingefära/citron te och begrundar gårdagskvällens beslut. Blir så kluven. Det borde gå att låta bli att dricka. Det går bara vissa dagar när motivationen är på topp! De andra dagarna...

Femina

Jag kommer nu att säga något tvärtemot vad man "ska" säga här på forumet. Jag har bestämt mig. Jag har bestämt mig för att dricka A hela månaden ut vid de tillfällen då jag vill. Inte 24/7, alla dagar i veckan men ändå vid de tillfällen som jag önskar. Jag orkar inte ha den här diskussionen med mig själv hela tiden. Jag tänker försöka hålla mig till fre/lör och jul/nyår vilket ger mig mindre ångest. Det kommer ändå bli en utmaning att hålla mig nykter alla övriga dagar. 2019 är det förhoppningsvis nya tag som gäller. I januari finns inga helger/fester som utmanar. Då är hela månaden helt "fri" från frestelser. Jag känner mig bekväm med det beslutet. Mindre ångest, mindre dividerande med mig själv. Kanske helt fel beslut men ändå kanske helt rätt för just mig.

...som man är nöjd över själv och känner sig bekväm med. Jag förstår precis vad du menar med att diskutera med sig själv hela tiden om man ska dricka eller inte. Jag har också den diskussionen. Igår var en tröttsam dag för mig eftersom vi var borta på fredagen men idag är jag sååå pigg! Det är ju så här man vill känna sig. Men även jag har en jul och nyår framför mig. Hoppas du fortsätter vara kvar här! Du behövs! Ha en fin dag Femina! Kraaam

Femina

Jag har inget att skriva. Jag har druckit vin och lite glögg hela helgen. Det har dock varit en mysig helg med julpynt och pepparkaksbak. Mitt i all kyla och mörker så är ändå denna månad full av ljus och glädje. Imorgon ska jag faktiskt till frissan för första gången på ett halvår. Det kommer definitivt kännas som ett lyft! Trots vinet har jag bara mått bra denna helg. Kanske för att allt känts bra och ingen ångest varit på besök.