Hej Admin

Min läkare sa att 20 var lägsta? I alla fall i tablettform. Fick dela förr när jag trappade upp.

Anders 48

Tror att max för Citalopram är 40 mg, och för Escitalopram, som jag tar, är 20 mg. Är visst en potentare vidareutveckling fick jag höra.....?!

Var högre än 40 förr. Jag har gått på det väldigt länge. 2011 verkar den nya regeln trätt i kraft om max 40. Hur som helst.

en annan Micke

En relation som bygger på lögner är inte sund. Eller "Bygger på" är fel uttryckt för förhoppningsvis så bygger ju en relation på kärlek, tillit och respekt.
EN av dessa tre räcker inte, två kan göra det om den som saknas är kärlek, man kan leva i en relation utan kärlek för att det kanske är rent praktiskt.
Men om du sätter kärleken i högsätet och det uppfattar jag nog det som att du gör, då går det inte.

Ignorera är ingen lösning, alkoholismen är en sjukdom som om den inte behandlas/stoppas leder till döden.
Om din man låg i hjärnhinneinflammation med 41 graders feber, skulle du ignorera det och tänka, "det går nog över", nej knappast.

Du har ju redan inledningsvis svarat på din egen fråga, du tycker inte att lögnerna är ok, så enkelt är det.
Om du älskar din man så ser du till att få honom ur sitt missbruk, sätt krav på honom och stötta honom, acceptera inga fler lögner.
Varför ska du skada dig själv genom att tillåta honom att dricka, du mår ju inte bra av det, eller hur.
Jag menar det är ju inte som att han tar ketchup på biffen liksom, det behöver du ju inte tycka om men det påverkar inte dig psykiskt.

Nääääö, ta och sätt honom i soffan och säg STOPP, nu räcker det nu går vi till AA.
Så följer du med honom dit, där blir ni bägge förstådda och väl behandlade, där tar man inga lögner, för de som sitter där har testat alla lögner själva.

Först nu upptäcker jag då att jag skriver i ett inlägg som är sex månader gammalt :-(

Hej,

Det spelar ingen roll tycker jag hur gammalt inlägget var; ditt svar är ju tillämpligt närsom ?

Börjar om

Funderar ju på att gå på ett aamöte (finns kvinno möten här)
Någon som kan berätta vad som händer på ett möte.

Femina

Jag har inte varit på ett "kvinnomöte" men det är nog som ett vanligt möte, bara utan män. Jag som kvinna kan säga att du ska inte haka upp dig med möten för bara kvinnor. Jag har varit på flera vanliga möten och uppskattat blandningen utav könen. Var inte rädd för att prova. Testa ett "öppet" möte, om du vill, dit alla kan gå. Läs lite på AAs hemsida. Du kommer inte att ångra dig, tvärtom. Du blir varmt välkomnad utav alla där, utan fördomar. Mitt första möte kändes så himla fint att jag längtade tillbaka. Det finns ett stöd, en värme, ett välkomnande, en gemenskap, en förståelse osv. Var inte rädd. Bara gå dit. Lycka till!

det dyker upp någon "forum-nisse" som vet precis allt, som talar om för andra hur man ska göra, klampar på med "rakt på sak" - metoden för få andra att ändra på sig trots att alla vet att förändringen måste komma inifrån. Vet alltid - hur, när och varför - andra människor ska göra eller hur dom ska bete sig. Tröttsamt att läsa, tröttsamt att se hela forumet fullt med jävligt goda råd som förmodligen personen i fråga inte en kan leva upp till själv. En självutnämnd alko-healare.

Orkar inte läsa mer av det - det blir explosionsrisk hos
fröken MM

God natt

men för att skriva och svara här anser jag att man MÅSTE läsa inlägget ordentligt, fundera en stund, och sen svara på ett eftertänksamt sätt. Alla kanske inte kan uttrycka sig på ett ödmjukt sätt. Fine. Men då kanske man ska överlåta det till någon annan. Läs- och läs igen. Att ge en människa ett hårt abrupt svar fungerar inte alltid.

Att få ett svar (i ett annat inlägg) att man som cancersjuk och är orolig för sina levervärden. Och man blir hänvisad "att inte skriva här" utan ber ombedd att skriva det i ett fråga - doktorn-forum istället? Hon får väl skriva om sin oro kring höga levervärden om hon anser att det känns bra utan att bli avvisad?

Vissa svar kan stjälpa åt helvetet mer än det hjälper. Om jag skrev här för första gången och fick ett gapigt svar så skulle jag inte känna mig välkommen igen. Är man dessutom ung, cancersjuk, orolig för sin blödande tarm, nedstämd, ledsen, självmordsbenägen, redo för ett återfall....

Då har man tappat en person som behövde och sökte vår hjälp. Illa....

Eftertänksamhet, och medvetenhet att det sitter en person på andra sidan skärmen som läser det som skrivs som kanske just då just där bara behöver få ett par ord som värmer och känsla av att förståelse finns. Det räcker med att skriva någon rad " jag ser dig"...

Just saying

MM

Med tanke på att jag har skrivit 1000 tals inlägg så tror jag knappast du har läst alla. Om du inte har total hybris. Men vem vet vem som döljer sig där bakom?
Jag förespråkar ingenting, i min mening måste man få komma till insikt med vad som fungerar bäst själv. Dock bara AA-hypes som trugar, tjatat, lockar, värvar folk till AA. AA i all ära men många ogillar detta värvande ni håller på med. Särskilt de ny nyktra. De långnyktra AA's har fattat att man måste ta sig dit av egen vilja.

Du ska dessutom inte sitta och diskutera mina inlägg i någon annans tråd. Läs här: Knuttens tråd. Du sölar ner andras trådar på det viset. Inte uppskattat.

Du läser ju inte inläggen du svarar på. Häromdagen svarade du ett långt jävla svar SEN kom du på att du svarat på en inlägg som var 1 år gammalt och inaktuellt.

Men det dyker upp alko-frälsare som du själv utnämnt dig till mellan varven. Ni brukar försvinna rätt fort igen. Ingen orkar lyssna. "Ingen vill veta var du har köpt din tröja"

Alla med ett beroendeproblem måste komma till insikt med problematiken själv. Ingen kommer att ta sig an sitt eget problem för att du domderar ut ditt tyckande och tänkande. Ingen. Du spottar i motvind och gör människor rädda och mer tillbakadragna med ditt sätt.

Amen

MM

Anders 48

Här kan man klottra om vad som för tillfället rör sig i hjärnan - men som man kanske inte vill ta i sin, eller någon annans tråd.....

Kämpar dock fortfarande med sockret. Jag är inte alls överviktig men får så ont i kroppen av socker och kolhydrater.
Klarar det i perioder men trillar dit. Grejen är att jag inte äter bra sedan dottern försvann ur mitt liv.
Syra grönsaker? Är det bra? Måste bli av med detta, så fort jag upphör med Marabou till middag i en vecka går värken över....
Ah måste googla detta på riktigt. ta tag i det.

och undrar hur läget är under din fullblodsmåne? Ser du den? Inte jag. Trodde jag gjorde det men det var Globen som var upplyst i rött, mellan tallarna ha ha... Miss på den.
Äsch passar på och undrar hur du mår och hur det går nu när jag ändå
loggade in här. Så .. vad gör du?

Finns bra sidor på Fb till stöd i att befria sig från socker och kolhydrater och stärka sin förståndiga sida. (Jag är övertygad om att allt beroende är beroende med olika utlopp). Kram på dej ? / mt

Förmodligen bara vi svenskar som tycker det är en trigger att dricka öl på en uteservering i "värmen" när det är 5-10 grader varmt. Samma temperatur som i mitt kylskåp. Blå himmel är ett bra skäl att få dricka alkohol.

Man får väl bara vänja sig vid det om man vill hålla sig nykter för varken solen, den blåa himlen eller den 5 gradiga marsvärmen kommer att försvinna.

Klarade mig 14dagar utan socker, trillade dit i måndags o frossade.

Socker suget är ett dolt sug efter rätt kost.

Jag får socker sug när jag har slarvat med mat och energiintag. Att ha en bra kostplan med ren mat och inga halvfabrikat är grunden. Även se över det "dolda sockret" då det kan trigga upp ett sug...

När jag väl har vart ren från socker ett par dagar så blir det lättare. Testa även om tillskott med krom funkar.

Grattis till 70 dagar- Fantastiskt bra. (hittar inte din tråd så jag skriver i klotterplanket - tråden skapad en gång i tiden för diverse babbel inlägg)

Tror precis som du. Vi kan sitta och skriva oss blåa med goda råd. Det sitter inte förrns personen i fråga är redo och klar.
Tror också att våra olika resor måste göras på våra egna sätt, det är personlig utveckling och en livsstilsförändring som är individuell.
En insikt som var avgörande för mig var att jag började förstå att det var mig det handlade om.

Min hjärna, min lever, mitt psyke.
Det var då jag slutade dricka för andras skull och startade en egen nykter stig att kliva på.
För min egen skull.

Kram till alla

MM